Bardzo ciekawie wyszło. Można by ewentualnie jakimś lakierem bezbarwnym pociągnąć dla pewności. Np stalowe elementy piaskowane rdzewieją w mgnieniu oka - po polerowaniu może być podobnie (choć pewien nie jestem, przyznam, że nie znam za dobrze tematu).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nawet na stali nierdzewnej niższych gatunków widać takie paskudne plamy. Dopiero od A4 w górę jest taka ładna lśniąca a i to bez gwarancji (potrafią się po czasie pokazywać takie punktowe wżery). Pięknie to wygląda.
Jak po dłuższym czasie nic się nie dzieje, to zostaw, w najgorszym wypadku powtórzysz proces, bo coś mi się zdaje że po lakierze już tak nie będzie wyglądało. Możesz najwyżej natłuścić jakimś olejem maszynowym, w domu powinno dać radę a nie zepsuje efektu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWg mnie do tego oleju trzeba perfekcyjnie przygotować fornir.
Ma takie głębokie wgłębienia że choć byś się okichał, to i tak nie da rady wyszlifować tego na równo... prędzej doszlifujesz się do fizeliny.
No i tam nic nie ma chropowatego, to mokry wosk i takie zdjęcie powoduje to wrażenie.
Skomentuj
-
Zacząłem rekonstrukcję i renowację kolumn Fisher SP-7000BX, zastanawiam się nad fornirem w stylu Vintag, wpadł mi w oko orzeszek:
http://allegro.pl/okleina-modyfikowa...412782585.html
Używał Ktoś tego forniru i wie jaki efekt jest po lakierze ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNo z tym fornirem się tak nie da.
Ma takie głębokie wgłębienia że choć byś się okichał, to i tak nie da rady wyszlifować tego na równo... prędzej doszlifujesz się do fizeliny.
ALe osobiście mi się podoba jak drewno tak wygląda
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postato i tak nie da rady wyszlifować tego na równo... prędzej doszlifujesz się do fizeliny.
Skomentuj
-
Problem jest w tym, ze osmo 3032 moze miec spory polysk, a to ju nie wygląda dobrze na widocznej strukturze drewna. Dlatego lepiej jest użyć zupełnie matowego wykończenia. Generalnie wbrew pozorom idealne położenie osmo nie jest takie latwe i szybkie. Trzeba sie napracować żeby efekt byl profesjonalny, a nie tandetny i tani.
Skomentuj
Skomentuj