Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no z pastą to normalne, przy sylikonowych w sumie też można dać z tego co się orientuje... ale dziękuje za pomoc muszę w takim razie tylko jakiegoś lakiernika odwiedzić i zapytać o wycene lakierowania... bo działkowe malowanie natryskowe nie wypaliło, pikuś że powstały zacieki ale ogólnie wydarzyła się rzecz przyprawiajaca o rozpacz i śmiech -w skrucie zapadł się grunt w miejscu schnięcia głośników a one elegancko wpadły w trawe

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
      To już chyba kiedyś ktoś testował na forum (Irek?) - mikowe bo są cieńsze + niewielka ilość pasty silikonowej
      Zbig, w pomiarach wyszło że ceramiczne najlepsze, później mika i na końcu silikonowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
        Lakierowanie liczysz od metra kwadratowego. Zależy czy połysk, czy mat. Czarny czy biały. Ceny przeróżne. Od 250 do 800 zł/m2. Dokładnie Ci powiedzą koledzy, który się specjalizują w tym :)
        Nie mozesz liczyc lakierowania kolumn jak plyt meblowych to raz. Dwa, balbym sie oddac lakierowac kolumny komus kto nie ma doswiadczenia w lakierowaniu bryl, nie prostych formatek.. :)

Skomentuj

Ja mam gościa, który lakieruje bryły i bierze 50% więcej za bryły. Normalnie bierze 200 zł za metr kwadratowy (biały połysk), za kolumny bierze 300 zł za metr kwadratowy. Oczywiście netto :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak za darmo

W wawie min 500 za płytę
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, zalegają mi w szafie 2 stare tonsile szkoda wyrzucić, gdyż znam gości dla których istnieje tyko i wyłącznie ta firma...
              Według opinii i symulacji głośnik ten (25/40/3) ni cholery nie nadaje się do suba w BR, więc za symulowałem opcje IsoBarik.

1. Która z poniższych konfiguracji jest bardziej poprawna technicznie?
              2. Czy w tej wyższej budzie może być odległość 20cm miedzy głośnikami? Co prawda w necie widziałem dużo zdjęć że głośniki są jak najbliżej siebie ale nigdzie nie było wymiarów. Można również przyjąć że te 20 cm jest akceptowalne, co o tym sądzicie?
              3. Czy w tej niższej obudowie BR może być tak blisko magnesu? BR od górnej ścianki jest ok 5cm

Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Daj to w push pull, bedzie mniej znieksztalcen i lepsze chlodzenie cewki dolnego glosnika oraz musisz maksymalnie zblizyc do siebie te glosniki, tak aby pojemnosc miedzy nimi byla mozliwie jak najmniejsza. Prosciej piszac - powinny grac zwrocone do siebie membranami.

Skomentuj

Myślałem o rozwiązaniu typu push pull ale nie pasuje mi to wizualnie. Nie bardzo chcę by kosz był widoczny.

Jeśli w środku obudowy skieruje je do siebie i każda komora ze swoim BR to już robi się z tego coś na wzór band pass 6th, a to już będzie całkiem co innego? Jak tak szukałem po sieci to sporo widziałem właśnie w takim układzie tylko głośniki blisko siebie
                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

https://www.google.pl/search?q=push+...h=1036#imgrc=_

Zerknij sobie. Tylko jeden glosnik ma miec za soba komore i rure br. Drugi z magnesem na zew. Robisz tylko taka mala wneke zeby schowac wizualnie ten wystajacy kosz. Dajesz to ladnie od strony podlogi na nozkach i nic nie bedzie widac.

Skomentuj

Rozumiem że coś takiego?

Last edited by Pawel074; 02.12.2015, 02:56.

Skomentuj

Tak jest.

Skomentuj

Żuć okiem jeszcze na to, te otwory mają 8,5cm wydaje mi się że będą wystarczające

Skomentuj

Oj spokojnie, nie ma sie czym martwic.

Skomentuj

Dzięki wielkie PM, jeden projekt mogę odhaczyć :) zostały jeszcze obudowy do:
                              - LAB 12,
                              - jakiegoś 15" STX'a,
                              - selektora Taza i .3elite

Jest co robić :cool:

Skomentuj

Panowie czy to pionowe wzmocnienie może być w takim miejscu? Specjalnie zrobiłem większy otwór ze względu na odległość od BR

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                  pomału do przodu:) kruchy ten fornir>:( ale jakoś idzie

jaki to fornir?

Skomentuj

Zamieszczone przez dako333 Zobacz posta
                                    jaki to fornir?
                                    Rouble Maser aus Chile Maserholz
                                    nie wiem jak to przetłumaczyć :???: nie znam się może ktoś bardziej doświadczony i obeznany zgadnie co to za fornir :)

Skomentuj

Accuton 158 z Visatonem KE25SC w obudowach testowych i na zwrotnicach do wygrzania głosników:

Jak się wygrzeją to na nowo będą pomiary, we większych obudowach.

Skomentuj

Którą wersje 158 wybrałeś ?
                                        U mnie czeka na swoją kolei czas 085 :)

Jak spisuje się brzmieniowo Visaton

Skomentuj

Przy Visatonie kondensator 1,5 F ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X