Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I mikroby grają:)

Skomentuj

Fajne monitorki.

Jak gra ten Seas i do czego mógłbyś go porównać?

Skomentuj

Podoba mi się opcja z MB, fajne do małego pokoju lub na biurko :)
        Nie ukrywam że z chęcią bym tego posłuchał ale chyba nie będzie to możliwe :/
        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Bardzo ładne monitorki. Są wykańczane w jakiś sposób ? Czy jest to po prostu surowa sklejka laminowana ?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Fajne monitorki.

Jak gra ten Seas i do czego mógłbyś go porównać?
            Ciężko mi porównywać, z metalowych miałem stare infinity alpha20 i mam MA BX5 i wydaje mi się że A20 zostały pożarte a BX przegrywają gorszą przestrzenią, jest dużo drobnicy i planktonu. Tj. dzwonki i gitara fajnie się z nich sypie. Troszeczkę bardziej dżwięczne od et338 ale jak pamiętam to Focal be (na zwrotnicy od ET338) jest ich połączeniem jednocześnie łagodny jak et338 ale cholernie detaliczny i dokładny. Myślę że do komputera długo nie zmienię kolumienek, jak na razie micha mi się śmieje cały czas, jest fajna przestrzeń z nich.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
            Podoba mi się opcja z MB, fajne do małego pokoju lub na biurko :)
            Nie ukrywam że z chęcią bym tego posłuchał ale chyba nie będzie to możliwe :/
            Zapraszam :)

Skomentuj

A jaki litraż?
              I czy masz porównanie do BR?

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                Bardzo ładne monitorki. Są wykańczane w jakiś sposób ? Czy jest to po prostu surowa sklejka laminowana ?
                Środek to mdf lakierowany na biały połysk, a boki to orginalna sklejka brzozowa z cienką białą oleiną satynową (patrząc pod sporym kątem jest błyszcząca)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                A jaki litraż?
                I czy masz porównanie do BR?
                5L

wcześniej grało to z BR ale z MB jest jakoś tak fajniej, muszę jeszcze pokombinować z obciążeniem.

MB nie tylko daje troszkę niższe zejście, ale też jak by lepsze wypełnienie dołu pasma.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                  I mikroby grają
                  Czy to ten sam zestaw co ja mam czyli rs125+Seas 22taf/g ?
                  Jaka jest zwrota ?

Skomentuj

Fajne maluchy :) nie ma co.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                      Czy to ten sam zestaw co ja mam czyli rs125+Seas 22taf/g ?
                      Jaka jest zwrota ?
                      Tak, to te. Zwrotnice oryginalne ale ja nie odczuwam wypchania średnicy.

Skomentuj

Tak, to te. Zwrotnice oryginalne ale ja nie odczuwam wypchania średnicy.
                        Orygialne są na prostą ściankę, a Ty masz skośną jak ja :) mam upgrade tej oryginalnej jak byś chciał spróbować.
                        U mnie się średnica trochę drze przy wysokiej głośności.
                        Last edited by Rfck; 22.12.2015, 00:14.

Skomentuj

Dzięki myślę że kiedyś skorzystam, scianka jest pochylona bo docelowo to kolumny na biurko wiec będę siedział blisko i powyżej wiec stąd pochylenie. Niestety narazie kolumny z sypialni stoją w salonie a salonowe się tworzą.

Skomentuj

Powoli ale do przodu :)

Skomentuj

A cóż to za dziwo? Tam wchodzi milion kostek TDA/LM czy mi się wydaje?

Skomentuj

2 x BPA200 + 4 x PA100 na LM3886 dla zwrotnicy DSP do nowego zestatu stereo :)

Skomentuj

W końcu paczka z modu doszła :) Radiatory powierciłem, pogwintowałem, OPS4 odpalony, ruszył od kopa :)

I z obudowy:

Jutro postaram się odpalić drugiego OPS4 i wstawic całość do obudowy :)
                                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Co dokładnie z modu zamawiałeś i w jakiej cenie finalnie?

Skomentuj

Z cyklu "zabawy z cnc".....

Skomentuj

Zamieszczone przez gregorj Zobacz posta
                                        Z cyklu "zabawy z cnc".....

Super to wygląda. Możesz napisać jaki to koszt takie dwa monitory?

Skomentuj

I mikroby grają:)

Sylvek, jakich membran biernych użyłeś?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X