Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takie złudzenie ze ten tiw wygląda na wiekszy😀.
    Ciekaw jestem jak zagra w porównaniu do beryla scana.
    Tez chcialem sobie takie kupic moze jednak warto.

Skomentuj

Mam nadzieję, autor zwrotki coś napisze. Poza tym obiecał tutaj że jak skończy to zrobi opis porównawczy.

Skomentuj

Ja mam tiwa 250 i nie wiem z czym go połączyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
          Zmień żonę. Nie współczuje Ci, bo dałeś sobie na głowę wejść. Pewnie ona ma 30 torebek, 50 par butów, i 2 tony ciuchów aż się wylewa z szaf i tobie nie może to przeszkadzać ?
          Ja to bym obstawiał że BORYS zamiast tych 50 par butów żony ma poupychane w garderobie 50 par RS-ów :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
            Na dole tiw200xs , na srednicy magnezowy excel 15cm, focala słyszałem tylko ze zwrotnicą od et338 było super. Dedykowana będzie niedługo i myślę że będzie jeszcze lepiej lepiej.

Sorry ale ja uwazam, ze tiw i seas całkowicie do siebie nie pasują
            Użył bym raczej któregoś seasa 8"
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zwrotnica na seasa L22 już jest, jeszcze czekam na tiw-a

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Dla mnie seas 8" to porażka w kwestii basu ,tiw moim zdaniem fajnie będzie pasował
                Last edited by nowy1; 06.02.2016, 12:01.

Skomentuj

Tiw to fajny glosnik... tu nie ma dyskusji
                  Ale wg mnie nie do excella
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Visaton do tiwa 250xs na sredniaka daje aluminium to excel powinien wypasc jeszcze lepiej takie moje spostrzeżenie.

Skomentuj

kondrax
                      BIG ROMAN

Ze zmiana zony to nie taka prosta sprawa, moze lepiej kupie jej jakies ladne stopery do uszu :P

Buda troche ciasna, dojdzie jeszcze front, jak mi sie jakies glosniki nie spodobaja to je wywale i dorobie sobie nowy front. Daytonikow mam dosyc sporo, do 50 brakuje jeszcze 46szt :P.

Last edited by borys; 06.02.2016, 18:44.
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Małe wspólne granie :) Mam nadzieję, że kolega LuSzTi zamieści swoje zdjęcia, ponieważ ja mam tylko jedno i po tym, jak już musiał jechać :(

raven1985 nie wierzył w mój nowy wzmacniacz. Na początku stwierdził, że cytuję: "będzie kupa" Od mocy zaczął się jarać rezystor w zwrotnicy :P Dzięki za spotkanie przy miłej atmosferze :)

Jeszcze repertuar:

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta

Łooo Paanie.. tyle dobra na jednym zdjęciu ..

Skomentuj

Jakie ogromne kolumny na acu :p Jakie odczucia po porównaniu obydwu zestawów ?

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                              "będzie kupa" O
                              "...na średnicy " :P

Ale ku zaskoczeniu moim się obronił a basem niszczył wspólnie z CELL-ami :)

Również podziękował za spotkanie .
                              Tym razem nawet nie udało się spalić żadnego głośnika

zwrotnica na seasa L22 już jest, jeszcze czekam na tiw-a
                              Fronty już mam :)

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                              Dla mnie seas 8" to porażka w kwestii basu ,tiw moim zdaniem fajnie będzie pasował
                              :thumbsup:

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              seas jest obecnie i zamiana na innego seas-a to to samo granie tylko inaczej podane :)
                              Moim zdaniem będzie pasować tiw . Sam zresztą początkowo chciałem taki zestaw zrobić z w15 :)

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                              Ja mam tiwa 250 i nie wiem z czym go połączyć.
                              2 * mw13p :)
                              18cm magnez wyjdzie drożej a wcale nie lepiej .

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                              Ciekaw jestem jak zagra w porównaniu do beryla scana.
                              Gra fajnie ale beryle SS są lepsze .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                              Jakie odczucia po porównaniu obydwu zestawów ?
                              TIW do CELL-a startu nie ma :)
                              Natomiast reszta to rzecz gustu .
                              Satori gra inaczej od C173 ciężko mi to porównywać w kategorii lepiej/gorzej.
                              C173 jest detaliczniejszy , precyzyjny można by powiedzieć, że chirurgiczny ale nie męczący . :)
                              satori bardziej muzykalne .
                              Jak by się udało połączyć jedno z drugim to był by głośnik idealny :)
                              To moim zdaniem .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta

Gra fajnie ale beryle SS są lepsze.
                                :(

Skomentuj

"...na średnicy " :P

Ale ku zaskoczeniu moim się obronił a basem niszczył wspólnie z CELL-ami
                                  :thumbsup:

Bas był niesamowity.

TIW do CELL-a startu nie ma
                                  Natomiast reszta to rzecz gustu .
                                  Satori gra inaczej od C173 ciężko mi to porównywać w kategorii lepiej/gorzej.
                                  C173 jest detaliczniejszy , precyzyjny można by powiedzieć, że chirurgiczny ale nie męczący .
                                  satori bardziej muzykalne .
                                  Jak by się udało połączyć jedno z drugim to był by głośnik idealny
                                  To moim zdaniem .
                                  Ja się z tym całkowicie zgadzam :) Po dalszym (jak już LuSzTi musiał się zbierać) i spokojniejszym przesłuchaniu stwierdzam, że precyzja bardziej mi pasuje. Kwestia gustu i tyle, chociaż przez chwile miałem myśl, że można na mw13p zamienić, ale przeszło mi :P

2 * mw13p
                                  18cm magnez wyjdzie drożej a wcale nie lepiej .
                                  Nawet o tym gadaliśmy. Nie opłaca się brać W18. Lepiej sobie kupić 2x mw13p :)

Skomentuj

Gra fajnie ale beryle SS są lepsze.
                                    Żadne :( tylko :) grają fajnie SS są naturalniejsze i można je niżej ciąć :)
                                    No i to moje zdanie tylko :)

Skomentuj

Jest i moja fotka:

Co do moich SUBIEKTYWNYCH wniosków:
                                      - cell na basie wymiata, ale też potrzebuje wzmaka, który będzie potrafił to zagrać, wg mnie zestaw z klasą D .3lite'a był wręcz za szybki na basie, taki trochę za suchy,
                                      - słynny Accu na średnicy z tą klasą D w ogóle się nie zgrywa, jest za ostro, zbyt chirurgicznie, sucho, zbyt bezpośrednio,
                                      - to samo co wyżej dotyczy się Revelacyjnego beryla,
                                      - Kolumny na Accu zagrały bardzo fajnie z monoblokiem Ravlus po modzie, przed modem bas z Ravlusów zbyt wolny, nawet z tak szybkim głośnikiem,
                                      - kolumny na Accu powinny mieć delikatny wzmacniacz w zakresie średnicy i góry, chropowate wzmaki powodują brak cieszenia się ze słuchania muzyki z tego zestawu,
                                      - DAC na AD1955 nadaje się może bardzo dobrze do odtwarzania sinusów, ale muzyki to z niego nie ma,
                                      - R-2R Soekrisa z Amanero naprawdę daje radę,
                                      - rośnie nam młody, zdolny elektronik, z bardzo dobrym uchem - Łajza :P
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Żadne :( tylko :) grają fajnie SS są naturalniejsze i można je niżej ciąć :)
                                        No i to moje zdanie tylko :)
                                        spoko spoko i tak myślę że najlepszy jaki na razie mogę mieć:)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          R-2R Soekrisa z Amanero
                                          Daje .
                                          Może być ciężko to pobić :(

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          Co do moich SUBIEKTYWNYCH wniosków:
                                          Dodam:
                                          - jak zwykle dobór elektroniki jak i gusta dużo zmieniają
                                          - dobrze mieć możliwość takich porównań bo można odseparować pewne rzeczy , wyciągnąć wnioski i zrobić jakiś progres potem :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X