Nie jestem w Polsce, dalej na wygnaniu niestety. Chorobe DIY wzialem jednak ze soba. Na monitor 3w mam teraz inny pomysl, zamiast seasa dac malego sb29 i obudowe obnizyc o 2cm i zwiekszyc glebokosc tez o 2cm. Budka byla by jeszcze bardziej kompaktowa.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaNie jestem w Polsce, dalej na wygnaniu niestety. Chorobe DIY wzialem jednak ze soba. Na monitor 3w mam teraz inny pomysl, zamiast seasa dac malego sb29 i obudowe obnizyc o 2cm i zwiekszyc glebokosc tez o 2cm. Budka byla by jeszcze bardziej kompaktowa.
Skomentuj
-
Woofer Mds08.
borys ładnie się to prezentuje.
Zwrotki już jakieś projektowałeś?
Trzeba tu brać pod uwagę, że nie każdy wzmacniacz to napędzi bo mds 4 omowy.Last edited by piotreq123; 19.02.2016, 13:29.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaWoofer Mds08.
borys ładnie się to prezentuje.
Zwrotki już jakieś projektowałeś?
Trzeba tu brać pod uwagę, że nie każdy wzmacniacz to napędzi bo mds 4 omowy.Nie na temat...O to się nie martw, borys na pewno będzie miał czym to napędzić
Skomentuj
-
Jakas tam zwrotnica juz jest, final bede robil juz na gotowej budzie. Tak naprawde nie wiem jak gra mds w zamknietej bo nie mialem jeszcze okazji sie z nim dobrze obeznac, w burczy-basie jest znacznie glosniej i tak chyba zostanie.
Wiekszosc wzmacniaczy DIY moze ciagnac 4R wiec nie bedzie problemu, dodatkowo w MDS'a nie trzeba pompowac az takiej ilosci watow zeby sobie pogral.
MDSa moze napedzic praktycznie kazdy prosty wzmak DIY na jednej parce i zasilaniu pewnie nie wiekszym niz 2x40V, dla porownania stx8awx bedzie potrzebowal znacznie wiecej.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Hej.
W końcu zabrałem się za równanie kolumn i całe szczęście, że pomierzyłem wszystkie boki. Wyszło, że to boczne ścianki leciutko weszły do środka... i tym samym przykładając winkiel zakłamywał mi kąty. Było dużo szpachlowania ale jest już lepiej.
Mam do was pytanie czym kleić HDF do kolumny bo słyszałem, że wikol nie lubi szpachli a jej niestety trochę jest...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPrzyklej na poliuretanowy Soudal 66A jeśli masz obawy.
Ten Soudal 66A jest bezwonny? Pytam bo już mam problemy z sąsiadami, że nasmrodziłem w piwnicy szpachlą... Nie wiem czy znajdę ten klej u mnie, ewentualnie poszukam innego poliutetanowego.
Skomentuj
-
W końcu trochę wolnego czasu to można pogrzebać w iampie :)
Zmienione:
- potencjometr od biasu na kabelkach - dzięki czemu nie trzeba rozkręcać nic, żeby wyregulować,
- dodane "oczka" ze srebrzanki na rezach emiterowych - ułatwia podejście sondami z haczykiem,
- gniazda ARK na IPS,
- kondy z 4x10mF na 4x15mF na PSU,
- blaszki mocujące do IPS - wcześniej miałem IPS wciśnięty pod OPS i nie było dostępu do podmian,
- dodane NTC - muszę je podpiąć,
- krążek pod trafo z gumy EPDM o grubości 10mm,
i zrobić porządek w okablowaniu + wyczyścić nadmiar pasty na tranach :)
Teraz kończę regulacje i posłucham CFP :)Last edited by gavron04; 20.02.2016, 19:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
Szkoda bo sprzęt dość fajny...
Skomentuj
-
Jak by ktos potrzebowal to tak wyglada wykresik z MDSa, bardzo ciezko znalezc jakies pomiary tego glosnika a jak juz sa to fotka jest wielkosci 480x320.
Glosnik w 22L klozecie, pomiarek moze nie do konca dobry ale cos tam na nim widac.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Możesz coś więcej napisać o projekcie? Jakie głośniki, zwrotnica. Buda została taka sama z tego co widzę, czy litraże komór też zmienione??Last edited by madelektronik; 21.02.2016, 09:11.
Skomentuj
-
Fabrycznie są objętości komór: 14L, 6,5L, 11,5L, 19L od góry.
u mnie
19litrów 23litry (wspólna dla komory bass reflex) i dolna 19litrów
głośniki niskotonowe 20/80 średni Fountek FW168 , góra xt25tg30-04 .Zwrotnicy nie będzie . Całość będzie współpracować z końcówka jeff rowland 6 kanałów z zwrotnicą na DSP i korekcją akustyki pomieszczenia :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaGlosnik w 22L klozecie, pomiarek moze nie do konca dobry ale cos tam na nim widac.
pomiarow nie robilem, ale na sluch lata temu wiedzialem ze nadaje sie do 3 drog
ciekawostka - cewka MDS08 to 2x8r polaczone rownolegle. wiec jakby ktos chcial zrobic z tego kolumny to wyjdzie 8r przy 2szt/kolumne
Skomentuj
Skomentuj