Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja osobiście zanim bym wprowadził modyfikację, zapomniałbym jak brzmiała pierwotna wersja.

Skomentuj

Inna sprawa że wtyki z reguły stosujemy po to by później bez problemu wyjąć i móc serwisowac czy zmieniać elementy więc co komu pasuje. Z producentami to też tak różnie. Można by powiedzieć że są gniazda bezpośrednio na pcb ale czasem można powiedzieć że gniazda są słabej jakości albo płytki między płytkami są łączone zwykłymi lub gorszymi taśmami

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Ja to zamierzam przylutować, jak się już na jakąś wejściówkę zdecyduję, bo zwyczajnie zaprasowanie tych gniazdek tak żeby to się kupy trzymało to dla mnie jakaś czarna magia. Tak niby jest OK, ale uważam żeby nie postukiwać wzmacniaczem za bardzo właśnie przez te cholerne gniazdka.

Skomentuj

Pomijając czy to coś daje czy nie, to przy 1000 kolumn 3 drożnych, przy samej zwrotnicy będzie 4 sztuki konektorów (albo przykręcane, albo zestaw gniazdo/wtyczka) czyli 4000 czegoś tam, do tego przy głośnikach, jak by nie patrzeć koszty szybko zrobią się same. Wystarczy 1$ za komplet.

W typowym studiu są kilometry multicore, setki złącz, krosownice i inne pierdoły, nikomu to nie przeszkadza w pracy.

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
            W typowym studiu są kilometry multicore, setki złącz, krosownice i inne pierdoły, nikomu to nie przeszkadza w pracy.
            To że tak jest w studiu nie znaczy że tego nie słychać na płycie.
            Sprzęt audio ma jak najwierniej odtwarzać to co jest na tej płycie zapisane, proszę tych osobnych "degradacji dźwięku za sprawą sprzętu" (studio-dom) nie porównywać.

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
              Ja osobiście zanim bym wprowadził modyfikację, zapomniałbym jak brzmiała pierwotna wersja.
              Zapomnisz jak gra, ale cechy charakterystyczne jestes w stanie zapamietac. Przy duzych zmianach cechy charakterystyczne beda inne, wiec i ocenic sie da. Poza tym mozna proby/zabawe zaczac od czegos gdzie mamy wygodne dojscie.

Skomentuj

Kolejne takie tam :)
                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                  Zapomnisz jak gra, ale cechy charakterystyczne jestes w stanie zapamietac. Przy duzych zmianach cechy charakterystyczne beda inne, wiec i ocenic sie da. Poza tym mozna proby/zabawe zaczac od czegos gdzie mamy wygodne dojscie.
                  Dobra żarty żartami. Ale jak przetestowales tyle modyfikacji to jestem za tym abyś albo dołączył to do iamp krop po kroku albo osobny proponowane modyfikację i wtedy każdy to odnajdzie i sam zdecyduje czy robić czy też nie, a teraz pewnie wiedzą tylko ci co śledzą wątek na bieżąco albo będą chcieli cały przeczytać. Sam mam kilka iampow więc jeden można spokojnie poświęcić na testy

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Na czym słuchawkowiec? :)

Skomentuj

VSHA skończony

btw for sale
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        Na czym słuchawkowiec?
                        Układ jest oparty na LME49600. Bazą był EVM od TI, nieco go przerobiłem. Mam nadzieje, że poprawki są na plus :)
                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                        Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                          VSHA skończony
                          Mogłeś od szyby do panela przedniego zasłonić boki bo widać tył selektora i włącznika.
                          Po za tym fajnie zrobiony :thumbup:

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                            Mogłeś od szyby do panela przedniego zasłonić boki bo widać tył selektora i włącznika.
                            Po za tym fajnie zrobiony :thumbup:
                            Widać ale trzeba z bliska i pod dosyć dużym kątem jak się patrzy z daleka to nic nie widać :)

Dziękować!
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Jeszcze tylko mała korekta wytlumienia i będzie gotowe:) pierwsze wrażenia są spoko. Po wymianie pianki w kolumnach i zmianami w zmaku teraz chce się słuchać tych klocków. Wcześniej była masakra po kilku minutowym słuchaniu głowa pękała teraz jest spoko jak na takie głośniki:)

Skomentuj

Ustawienie tych kolumn jest finalne?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                  Ustawienie tych kolumn jest finalne?
                                  Na razie niestety nie mogę ich inaczej ustawić ale czy to do słuchania czy oglądania filmu rozstawione są inaczej:)
                                  Last edited by andiandi2103; 15.12.2016, 11:56.

Skomentuj

Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz posta
                                    Na razie niestety nie mogę ich inaczej ustawić
                                    No to trochę lipa. Raz, że wąsko, dwa przy ścianach. Trzy wnioskuje po tej komódce po lewej, że centralnie to ty nie siedzisz.
                                    Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                      No to trochę lipa. Raz, że wąsko, dwa przy ścianach. Trzy wnioskuje po tej komódce po lewej, że centralnie to ty nie siedzisz.
                                      Pozdrawiam.
                                      Tyle to ja wiem sam:thumbsup: a do kolumn siedzę centralnie po przestawieniu ich :) a po za tym mam taki a nie inny układ mieszkania i nic na to nie poradzę:flapper:

Skomentuj

Fornir na front kolumn

Skomentuj

Ale dziurawiec. Jak go bedziesz latac?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X