Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    pobierz sobie jakis kalkulator predkosci skrawania. ja uzywam np waltera
    przelicz sobie zalecane predkosci skrawania na obroty. jestes DUUUZO za nisko!
    przy takich plytkach i takich srednicach powinno byc raczej ok 1000obr jak nie wiecej
    dla kolorowych smialo mozesz dac namwet MAX!
    Jakie ja mam szczęście, że pracuję na szlifierkach Nie mam problemu z powierzchnią Wiecie jak brąz ładnie wygląda po przeszlifowaniu? :)

Skomentuj

Narazie wkrecilem glosniki tylko do zdjecia ale jutro juz zaczynam powoli dzialac i moze pod koniec tygodnia projekt bedzie ready.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Borys no ładne te ceramiki jestem ciekawy jak grają

Skomentuj

Now we're talking :)

Po przerwie prace nad mirnikiem mocy wyjściowej nabierają tempa .
          Wyświetlanie , napięcie odniesienia , log amp, peak hold, prostownik i uśrednianie gotowe .
          Docelowo 6 dekad (60 ledów ) od 10mW do 1kW + dodatkowy zakres od 1mW.
          [IMG][/IMG]

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta

Narazie wkrecilem glosniki tylko do zdjecia ale jutro juz zaczynam powoli dzialac i moze pod koniec tygodnia projekt bedzie ready.
            Jak dla mnie za bardzo "rozstrzelone" głośniki.
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
              Głośniki za bardzo rozstrzelone. Skrzynki w standardowej kwadratowej formie, przez co są wizualnie ciężkie i wizualnie za duże.
              Mi osobiście się nie podoba, ale tym akurat przejmować się nie należy :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Nie na temat...

Głośniki za bardzo rozstrzelone. Skrzynki w standardowej kwadratowej formie, przez co są wizualnie ciężkie i wizualnie za duże.
                Mi osobiście się nie podoba, ale tym akurat przejmować się nie należy :)

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                Też mi się to rzuciło w oczy :) .

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                  Całkiem możliwe że masz racje , w obróbce skrawaniem dopiero raczkuje
                  pracuje na tokarce od 7 lat + wczesniej warsztaty szkolne. jak potrzebujesz wiedzy to pytaj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                  jakie byś polecił niedrogie do takiej drobnej i dokładnej roboty roboty ??
                  napisz jakie masz noze (geometria i rozmiar plytki) i jakie materialy obrabiasz
                  poszukam czegos co znam

Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz posta
                  ewidentnie wada fabryczna tak jak by w ogóle nie było kleju
                  czesty problem przy naprawach. jeden sie czepi ze klej wyszedl (nalalem duzo, zeby dobrze trzymalo) a drugi bedzie narzekal ze za malo kleju...

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
                  Wiecie jak brąz ładnie wygląda po przeszlifowaniu?
                  wrzuc fotki

a z drugiej strony - zbierz chociaz 1mm materialu! :p

Skomentuj

Opomiarkowalem na szybko rano kolumienkie, jeszcze musze sie troche ogarnac w arcie (naprawde super sprawa).

Buda z ostrymi krawedziami faktycznie wyglada troche lysawo, uwidzi sie moze dorobie jakas deske frontowa

Skomentuj

Buda z ostrymi krawedziami faktycznie wyglada troche lysawo, uwidzi sie moze dorobie jakas deske frontowa
                      Jak dla mnie bardzo dobrze wygląda, o ile białe głośniki średnio mi podchodzą to tutaj z tym fornirem wydaje mi się zgrało się bardzo dobrze. Może lepiej by było, gdyby była ciut węższa. Jak dla mnie klasyka, czarne, białe i drewno. Nie ma co psuć Dorobić maskownice ewentualnie. Żeby nie było tak jednostajnie można by z tyłu trochę więcej wyfrezować niż na sam terminal i walnąć na czarno HDF np. :)

Skomentuj

jeszcze musze sie troche ogarnac w arcie (naprawde super sprawa).
                        Te faze przydaloby sie poprawic. Poza tym wyglada jakbys zalapal sporo odbic przy pomiarach.

Skomentuj

Wszyscy mają mambe... mam i ja! :flapper:
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pogromca
                            Zaczyna to jakos wygldac powoli ??

W sumie to nie mierzylem ponownie tylko poprzestwialem troszke bramki przy eksporcie plikow. Kurde ale to jest fajne narzedzie

sylvester
                            Jak to mawiaja starzy murarze, zatynkuje sie i nie bedzie wiac
                            Last edited by borys; 03.04.2018, 20:24.

Skomentuj

Nie audio, ale przyszly stolik do salonu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                Nie audio, ale przyszly stolik do salonu :)

Nie pęknie w poprzek jak będzie schło?

Skomentuj

A moze se pękać. Zfrezuję na gładko i zaleję żywicą lub poliuretanem

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                    A moze se pękać. Zfrezuję na gładko i zaleję żywicą lub poliuretanem
                                    Czekam na efekt końcowy:)

Skomentuj

ruffpl
                                      Za jakis miesiac tez bede na etapie robienia stolu, koleszka zajmujacy sie przemyslowymi posadzkami/podlogami przyniosl mi taka fajna zywice dwuskladnikowa (bezbarwna), podobno nie do zajechania. Jak zrobisz to wklej fociaka.

Offtopic'owy slajdzik:

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                        Czekam na efekt końcowy:)
                                        robilem kiedyś mały stolik na prezent coś w ten deseń:

tylko z prostymi krawędziami zewnętrznymi (na obrzeżach stolika) - pomiędzy 3ma deskami szczeliny i krzywizny zostawiłem no i był mniejszy ....
                                        potrzebna do zabawy opalarka by usuwać bąbelki powietrza.... i nie polecam tego robić w lecie ;p ... teraz są na to świetne temperatury :) (chyba ze warstwa żywicy nie jest za gruba)
                                        trwałość jest znakomita i efekt też piorunujący

zresztą wpiszcie sobie np na youtube "epoxy resin table"

używałem epidianu 652 i utwardzacza IDA
                                        Last edited by bawolek; 03.04.2018, 22:57.

Skomentuj

Jako stół do jadalni będę robił klejonkę z resztek drewna/ mam już kilkaset sztuk odlozone w pudłach, wystarczy pościnac na równo skleić i zeszlifować. Coś tego typu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X