Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Coś się tam dzieje .

Nic z tego nie będzie [emoji16]

Kot mruczy i wprowadza błędy pomiarowe [emoji16]

A tak poważnie mierzyliśmy wczoraj u Pawła_luk satori i jakie zdziwienie było moje jak się bas wyrównał jak w kuchni wyłączył lodówkę. Pokój jest połączony z kuchnią i się okazuje, że lodówka daje infradzwięki które mikrofon wyłapuje.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
      Kot mruczy i wprowadza błędy pomiarowe
      oj tam, wprowadza pozytywne wibracje!

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Używam z w7 od lat ARTA + ASIO
        A u mnie ma ciężkie kłopoty z przełączeniem się między częstotliwościami próbkowania. Czasem jest OK, ale więcej razy zaczyna brzęczeć.
        Na W8 nie ma problemu... Na W7 z różnymi kłopotami, ale zawsze są jakieś. Nic z tego nie rozumiem.

Skomentuj

trzecia wersja zwrotnicy
          przesluchane kilka plyt i jest calkiem ok
          pobawie sie jeszcze z tlumieniem tego piku (nie wiem czy to wiecej nie popsuje) i mozna konczyc zabawe

ewentualnie dodam jako opcje tlumienie tej gorki na wooferze

Skomentuj

[IMG][/IMG]

U mnie buduje się sb23 x2 satori mr13 satori tw29rnb.

Skomentuj

Proponuje jednak nie budować ich w klapkach, też kiedyś nie słyszałem o BHP, ale uwierz że warto podstawy trzymać ...

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                A u mnie ma ciężkie kłopoty z przełączeniem się między częstotliwościami próbkowania. Czasem jest OK, ale więcej razy zaczyna brzęczeć.
                Na W8 nie ma problemu... Na W7 z różnymi kłopotami, ale zawsze są jakieś. Nic z tego nie rozumiem.
                A mi ostatnio tak zaczął pływać poziom SPL-u:

To są 3 pomiary po kolei na tych samych ustawieniach, bez zmiany czułości wejść, wzmocnienia, itd.
                Sprzęt: Behringer B5, karta M-Audio Transit USB, pre-amp MPA-102, Win 10 i ARTA
                Nie wiem o co kaman...
                "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Nie ma aż takiej tragedii .

Skomentuj

To samo miał Pogromca mitów z MPA-102.

- - - - - aktualizacja - - - - -

https://diyaudio.pl/showthread.php/1...l=1#post487729

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                      Nie wiem o co kaman...
                      Czasami też mam podobne objawy. U mnie chodzi o złącza i potencjometry.

Skomentuj

Powoli zbliżamy się do końca

A tak się prezentuje wskaźnik wysterowania (gdy dojdzie pokrywa górna wnętrze będzie niewidoczne)
                        https://youtu.be/zXs0Hfse_eM

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                          Nie ma aż takiej tragedii .
                          Tia...
                          zwłaszcza jak się potem pałujesz z doborem poziomu tweetera, albo dopasowanie woofer/średniak czy woofera dolnego i górnego w 2,5 drogach.
                          To przecież pływa na poziomie 2dB :mad:

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                          To samo miał Pogromca mitów z MPA-102.

https://diyaudio.pl/showthread.php/1...l=1#post487729
                          Dzięki za info. Kiedyś to przecież czytałem, ale wypadło z pamięci. Starość, nie radość.
                          "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                          JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

No dobra wygrałeś .

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                              roponuje jednak nie budować ich w klapkach
                              Oj, tak, jak sobie przypomnę duży palec Binganta który kiedyś pokazywał to od razu zakładam buty do roboty...

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                                Tia...
                                zwłaszcza jak się potem pałujesz z doborem poziomu tweetera, albo dopasowanie woofer/średniak czy woofera dolnego i górnego w 2,5 drogach.
                                To przecież pływa na poziomie 2dB
                                Na końcu i tak dobiera się rezystory na słuch

Skomentuj

Zamieszczone przez Sowiński Zobacz posta
                                  [IMG][/IMG]

U mnie buduje się sb23 x2 satori mr13 satori tw29rnb.
                                  Coś więcej o tej konstrukcji? Które konkretnie 23 cm? Kto to zwrotkuje, jaka objętość dla wooferów? Nie ukrywam, że chodzi mi coś takiego po głowie ale w konfiguracji 2x SB23NBACS-45 + MR16P + TW29BN-B.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Na końcu i tak dobiera się rezystory na słuch
                                    Paweł puszczaj nie 1 pomiar a żeby powtarzał z 100 razy to będziesz miał wiarygodnie uśrednione [emoji6]

Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                      Paweł puszczaj nie 1 pomiar a żeby powtarzał z 100 razy to będziesz miał wiarygodnie uśrednione [emoji6]

Prawidłowe i naukowe podejście .

Skomentuj

Jaro4444
                                        Na woofery jest koło 90 litrów na średni 12 litrów.
                                        Zwrotkować będzie ktoś z naszego forum wszystko zależy od kwestii pieniężnych podejścia osoby zwrotkujacej no i odległości. Kolumny chce osobiście zawieźć ponieważ masa rzeczy była robiona ręcznie bez pomocy cnc itd wiec uszkodzenie skrzynki w transporcie to by była istna masakra.
                                        Koncepcja na woofery była na serie NRX ale może się zmienić póki jeszcze fronty nie zostały zrobione.
                                        Dzisiaj będę kleił szkielet pochwałę się na budowanie na ekranie.
                                        Pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez Sowiński Zobacz posta
                                          Koncepcja na woofery była na serie NRX ale może się zmienić póki jeszcze fronty nie zostały zrobione.
                                          Dzisiaj będę kleił szkielet pochwałę się na budowanie na ekranie.
                                          Pozdr
                                          Znam woofery serii NRX. Grają szybkim, mocnym basem, ale brak im zejścia i "masy" jakie mają np. Revelatory 22W. Dlatego zaryzykowalbym zestawienie 2X23NBAC + MR16.
                                          Zobacz sobie konstrukcję Revel Performa F208. Może Ci to podpowiedzieć parę rozwiązań.
                                          Last edited by jaro4444; 22.06.2018, 10:55.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X