Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Eclipse Zobacz postaDzisiaj ładna pogoda coś tam w ogródku podziałałem
Oczywiście w domowych warunkach robię na wkręty tak jak swoje podłogówki i sub. Szpachluje szpachlą samochodową.
Wiem, że to nie zgodne ze sztuką ale ułatwia
Przy okazji dzisiaj kleiłem na Soudal 62A a wcześniej na Patex. Jak dla mnie te oba kleje są identyczne. Dodam że oba bardzo dobre.
Mam pytanie. Czy na Soudal 62A można fornir przykleić? Bo zostało mi z pół butli. Wczesniej kleiłem na Patex taki jak budapren ale teraz chcę przyoszczędzić.
Bedzie trzymać?
Można zapytać co to za frez do wkrętarki i gdzie można taki kupić?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez katox Zobacz postaCześć,
Można zapytać co to za frez do wkrętarki i gdzie można taki kupić?
Tego tylko użyłem do zrobienia otworu pod BR z tyłu.
O dziwo naprawdę daje radę i nie szarpie. Jedynie co trzeba zrobić to wyciąć próbny otwór na jakimś kawałku aby dobrze ustalić średnice bo ta podziałka na nim nie jest precyzyjna.
https://allegro.pl/oferta/pila-do-ot...YzViNmRhZDE%3D
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Eclipse Zobacz postaPoszpachlowane
Frezy już są, więc chyba lakier?
Jeśli tak to moim zdaniem te dziury będzie widać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaBędziesz to malował czy oklejał fornirem?
Frezy już są, więc chyba lakier?
Jeśli tak to moim zdaniem te dziury będzie widać.
Skomentuj
-
Ja miałem robione i podłogówki i suba i po szpachli samochodowej pod fornirem nic nie wyszło. Ta szpachla jest jak beton nie wiem czemu by to miało wyjść. To na szpachlowanych autach gdzie są naprężenia wychodziło by po miesiącu. A tak nie jest.
Klawiszowanie to inny temat zupełnie nie związany ze szpachlą.
Skomentuj
-
Ja też używałem samochodowej i mimo mnóstwa innych wizualnych niedociągnięć pierwszego fornirowania, wychodzącej szpachli nie zauważyłem.
Może znacznie ma rodzaj forniru i ewentualnie reakcja z jakimś składnikiem szpachli, z drugiej strony przy metodzie na żelazko szpachla i tak była zalana wikolem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Eclipse Zobacz postaTa szpachla jest jak beton nie wiem czemu by to miało wyjść.
Laminat nie wchłania wilgoci, szpachla tak.
Przy malowaniu trochę było by z tym zabawy, aby nie było widać śladów po otworach.
Ale skoro będziesz fornirował, zapewne na klej kontaktowy skoro płyta jest laminowana, to powinno być OK.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Eclipse Zobacz postaPiękna pogoda dzisiaj poodcinam fornir
Ja w swoich monitorach zostawiłem środek otworów by równo obciąć fornir frezarką z cyrklem - wyszło ładnie. Wszystkie kąty 45 stopni na łączeniach, otwory i frezy wykonałem zwykła frezarka z Lidla Parkside.
Skomentuj
Skomentuj