Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak dla przetestowania nowej lutownicy pokleiłem USB Audio:

Pod sam koniec musiałem odlutować jeden kondensator 100nF bo przeszkadzał przy lutowaniu rezonatora i oczywiście jak chciałem go chwycić pensetą to wystrzelił mi gdzieś.
    Muszę sobie zrobić zapas elementów SMD

Skomentuj

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
      Dzisiaj ładna pogoda coś tam w ogródku podziałałem
      Oczywiście w domowych warunkach robię na wkręty tak jak swoje podłogówki i sub. Szpachluje szpachlą samochodową.
      Wiem, że to nie zgodne ze sztuką ale ułatwia
      Przy okazji dzisiaj kleiłem na Soudal 62A a wcześniej na Patex. Jak dla mnie te oba kleje są identyczne. Dodam że oba bardzo dobre.

Mam pytanie. Czy na Soudal 62A można fornir przykleić? Bo zostało mi z pół butli. Wczesniej kleiłem na Patex taki jak budapren ale teraz chcę przyoszczędzić.
      Bedzie trzymać?

Cześć,

Można zapytać co to za frez do wkrętarki i gdzie można taki kupić?

Skomentuj

Zamieszczone przez katox Zobacz posta
        Cześć,

Można zapytać co to za frez do wkrętarki i gdzie można taki kupić?
        Hej. To frez najprostszy z allegro. Jak widzisz pod głośniki mam wycięte przez stolarza.
        Tego tylko użyłem do zrobienia otworu pod BR z tyłu.
        O dziwo naprawdę daje radę i nie szarpie. Jedynie co trzeba zrobić to wyciąć próbny otwór na jakimś kawałku aby dobrze ustalić średnice bo ta podziałka na nim nie jest precyzyjna.

https://allegro.pl/oferta/pila-do-ot...YzViNmRhZDE%3D

Skomentuj

Przepraszam za post pod postem.
          Na home office człowiek robi wszystko tylko nie pracuje
          Udało mi się zrobić wszystko gotowe do przy krecenie frontu.
          Last edited by Eclipse; 21.04.2020, 18:52.

Skomentuj

Przepraszam za post pod postem.
            Na home office człowiek robi wszystko tylko nie pracuje
            Udało mi się zrobić wszystko gotowe do przy krecenie frontu.
            Jak przykręcisz front ,będzie możliwość wyciągnąć zwrotnice ? Czy ona na stałe tam jest? ,bo wydaje się dość spora

Skomentuj

Wiesz zadałeś mi zagwozdkę :) dzięki sprawdzę. Wychodzi brak doświadczenia

Skomentuj

A u mnie się w blokowych warunkach robią się tang bandy do sypialni.
                Cięcie piłą z Lidla i szyną własnej roboty na panelu podłogowym, a ściski też własnego sumptu za grosze:)

Skomentuj

Poszpachlowane

Skomentuj

Pierwszy raz malowanie i lakierowanie nawet jakoś wyszło i przy okazji zwrotki :lol:

Skomentuj

Poszpachlowane
                      Będziesz to malował czy oklejał fornirem?
                      Frezy już są, więc chyba lakier?

Jeśli tak to moim zdaniem te dziury będzie widać.

Skomentuj

A tak wygląda siedemnastka przy pietnastce :flapper: nie jest to bardzo duża różnica.
                        Kiedy nie będę miał już nic do roboty zrobię do tych białych obudowy fornirowane i przekrece tylko graty.

Last edited by Flip90; 25.04.2020, 10:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Będziesz to malował czy oklejał fornirem?
                          Frezy już są, więc chyba lakier?

Jeśli tak to moim zdaniem te dziury będzie widać.
                          Forniruje bo to najłatwiej w domowych warunakach

Skomentuj

No to pod fornirem nie powinno być widać, ale ja bym ten szpachel dla bezpieczeństwa zalał jakimś rzadkim lakierem.

Skomentuj

U mnie w pierwszym fornirowanym subie wyszło po roku, a do kompletu klawiszowanie :biggrin:

Skomentuj

Ja miałem robione i podłogówki i suba i po szpachli samochodowej pod fornirem nic nie wyszło. Ta szpachla jest jak beton nie wiem czemu by to miało wyjść. To na szpachlowanych autach gdzie są naprężenia wychodziło by po miesiącu. A tak nie jest.
                                Klawiszowanie to inny temat zupełnie nie związany ze szpachlą.

Skomentuj

Ja też używałem samochodowej i mimo mnóstwa innych wizualnych niedociągnięć pierwszego fornirowania, wychodzącej szpachli nie zauważyłem.
                                  Może znacznie ma rodzaj forniru i ewentualnie reakcja z jakimś składnikiem szpachli, z drugiej strony przy metodzie na żelazko szpachla i tak była zalana wikolem.

Skomentuj

Ta szpachla jest jak beton nie wiem czemu by to miało wyjść.
                                    Chodzi o higroskopijność.
                                    Laminat nie wchłania wilgoci, szpachla tak.
                                    Przy malowaniu trochę było by z tym zabawy, aby nie było widać śladów po otworach.
                                    Ale skoro będziesz fornirował, zapewne na klej kontaktowy skoro płyta jest laminowana, to powinno być OK.

Skomentuj

Tak klej kontaktowy. Piękna pogoda dzisiaj poodcinam fornir
                                      Last edited by Eclipse; 26.04.2020, 11:13.

Skomentuj

Piękna pogoda dzisiaj poodcinam fornir
                                        Jakim sposobem będziesz posiłkował się docinajac fornir na wykonanych już frezach pod głośniki i otworów montażowych?
                                        Ja w swoich monitorach zostawiłem środek otworów by równo obciąć fornir frezarką z cyrklem - wyszło ładnie. Wszystkie kąty 45 stopni na łączeniach, otwory i frezy wykonałem zwykła frezarka z Lidla Parkside.

Skomentuj

Ja nie mam frezarki robię jak się da w domowych warunkach czyli kleje całą tafle na front a potem wycinam i szlifuję. Pewnie nie jest super jak u ciebie ale jest ok. Oczywiście jest to łączenie na 90 stopni
                                          Last edited by Eclipse; 26.04.2020, 11:27.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X