Wygląda, jakby coś Ci się tam lekko zagrzało :)
A skąd trafa? Też przeleżakowane?
no trochę ciepła jest , te duże jak dostaną napięcie na anodę to będą wstanie mi spalić moją siwą brodę
Trafa teraz kupiłem. SE od Com_S (4pietro4) nowe i dobre :). Początkowo miał być SE ze względu na coraz gorszą dostępność diabłów.
Ale moc z SE w praktyce coś koło 10W (15w jest w teorii bo jakość tych ostaniach 5w pozostawia trochę do życzenia) i żyłowanie lampy w tym trybie skłoniły mnie do prób z PP.
Do PP trafa mam od Ogonowskiego nowe kupione okazyjnie na aukcji.
PP działa zaskakująco dobrze na tych lampach i chyba tak już zostanie.
Prąd spoczynkowy to tylko 1/3 na lampę tego co w SE . Parka powinna mi więc wystarczyć nawet na kilka lat.
30w trochę skromnie wiedząc, że z tych baniek z łatwością można cisnąć 100-200W , trzeba jednak podnieść zasilanie mocno czego diabły nie lubią i trafa musiały by być custom.
Mam jeszcze do przetestowania wersję awaryjną z 6c19p te lampy kosztują parę PLN-ów i wciąż są dostępne i jak wszystko zadziała to kupie ich wiadro :)
Mając stare obudowy ze starych kolumn Pilot RS4 postanowiłem je wykorzystać, wstawić nowy front i stworzyć coś oryginalnego.
Monitory "Vintage" gdzie tweeterem będzie papierowa szrokopasmowa Westra PM -110-528 a niskośredniotonowy to Visaton W200S.
Obudowa dla Visatona 33-34L, Westra w osobnej komorze (mimo że ma kosz zamknięty). Bass Reflex strojony na 35Hz. Front z 19mm MDF, reszta ścianek to 20mm płyta wiórowa. Obudowę okleiłem fornirem modyfikowanym "Teak" i uszlachetniłem olejowoskiem OSMO.
Pierwsze testowe pomiary wyszły obiecująco, w najbliższych dniach w wolnej chwili już w docelowych warunkach zrobię właściwe i rozpocznę zabawę ze strojeniem zwrotnicy.
Kolejne w kolejce są ProTonsil Siesta Front i modyfikacja pod Seas 27TBC/G
P.S. Drugi plan to nieodzowny zestaw przetrwania szanownego taty :)
Dokładnie tak, zaintrygowały mnie dlatego spróbuję coś z nich ulepić i wygląda na to, że się uda z tego zrobić coś w miarę przyzwoitego ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie.
Eryk je tnie w okolicy 2000Hz.
U mnie może skończyć się niższym podziałem w okolicy 1200-1500Hz ze względu na Visatona i jego rezonans powyżej 2500Hz więc może nie obejść się bez stromego filtrowania Visatona.
Skomentuj