Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
    Dawno tu się nic nie chwaliłem :)
    Ten projekt myślę, że już skończony. No jeszcze śrubki do Sonido bardziej "audiofilskie"....

Coś więcej opiszesz? Podziały itp, podzielisz się zwrotka jak to wygląda?
    Last edited by Ape--; 22.10.2021, 18:38.

Skomentuj

Dawno tu się nic nie chwaliłem :)
      Ten projekt myślę, że już skończony. No jeszcze śrubki do Sonido bardziej "audiofilskie"....

No i pieknie. Teraz mozna sprzedac i zrobic cos innego :P

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Krzyżaki są beee... ale ten kolor ładnie kontrastuje :)
        Myślałem o torxach ale właśnie czarnych, ale leb stożek aby się licowało.
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Ape-- Zobacz posta
          Coś więcej opiszesz? Podziały itp, podzielisz się zwrotka jak to wygląda?
          Jak będę w domu to coś tam napisze
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

No i pieknie. Teraz mozna sprzedac i zrobic cos innego :P
            Łukasz pomyślę... na razie lubię to granie. Ale jak już wiesz kolejny projekt również finiszuje

Skomentuj

Zamieniłem nakładkę na raspberry (DAC pcm5122) na ponad kilogram elektroniki. Została estetyka pokryw obu obudow i wycięcie otworów na wentylację oraz dorobienie drugiego drewnianego frontu.

Skomentuj

Takie tam...

Skomentuj

laser? czy recznie?

masz porownanie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    laser? czy recznie?

masz porownanie?
                    Ani tak, ani tak Laser zawsze zatapia krawędź i jest ona twarda - co jest niezbyt pożądane w tym przypadku. Prosimy o dalsze zgadywanie

Co do porównania - to położenie wysokotonówki było takie by wyrównać centra akustyczne - cofnięta o ponad 20 mm od płaszczyzny czołowej kolumny. Więc ciężko jest do czegoś porównać chyba, że do gołych krawędzi wnęki bez filcu, a to nie było testowane i mierzone.
                    Last edited by jaro4444; 08.11.2021, 19:54.

Skomentuj

Drukarka 3D

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                        Drukarka 3D
                        Nie widziałem jeszcze filcu wydrukowanego 3D. Ale może mało widziałem

Skomentuj

Nóż oscylacyjne

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta

Ani tak, ani tak Laser zawsze zatapia krawędź i jest ona twarda - co jest niezbyt pożądane w tym przypadku. Prosimy o dalsze zgadywanie
                            Frezarka CNC ze specjalnym nożem?

Skomentuj

Ostre nożyczki

Skomentuj

Odrysowane od tylnych zębatek z koła roweru i wycięte nożyczkami

Skomentuj

Chomik wygryzł

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
                                    Odrysowane od tylnych zębatek z koła roweru i wycięte nożyczkami
                                    no to ladnie zajechana zebatka

Skomentuj

Nóż oscylacyjne
                                      Wygrał Pan zwiększoną porcję zupy z wkładką mięsną

Skomentuj

Dojechała zakupy z Muzyczny.pl, karta Focusrite Scarlett 2i2 3gen oraz akcesoria:

Wtyki XLR Neutrik, JACK Neutrik, RCA Amphenol:

Kabel Mogami:

Jutro będę lutował.

Przyjechały też gniazda do matryc zwrotnicowych:

Przestrzegam przed zakupem tych gniazd z allegro.
                                        Za pierwszym razem kupiłem właśnie z allegro. Po zdjęciach nie było widać czy są OK czy też nie.
                                        Przyjechał taki syf, że można było je tylko wywalić do śmieci... lub oddać, co tez uczyniłem.
                                        Polecam zainteresować się ofertą z TME... 2x drożej, ale kilka razy lepiej... no i najważniejsze, nie rozsypują się w rękach jak te tańsze z allegro.
                                        Last edited by marian; 11.11.2021, 12:30.

Skomentuj

Kabelki polutowane

Skomentuj

Czaruję...
                                          X