Zamieszczone przez raven1985
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Można próbować wytoczyć to łożysko ze specjalnego poliamidu nasyconego olejem (jest kilka odmian), z boramidu, ertalonu. To tworzywa stosowane na łożyska ślizgowe, a wytoczenie byłoby chyba najtańsze.
Trzeba by dokładnie pomierzyć oryginał, ale problemem może być otwór pod ośkę - musi być dokładny, najpierw wywiercony wiertłem (na minusie 0,1mm), a następnie rozwiercony ostrym rozwiertakiem. Przypuszczam, że odcinki wałka o odpowiedniej średnicy można kupić np. na Allegro.
Problemem może być średnica otworu łożyska - rozwiertaki 3 i 4mm to nie problem, 3,5mm do dostania - ale krok co 0,1mm jest już o wiele trudniej dostępny.
Drugi problem to właściwości wymienionych tworzyw - otwór w nich wiercony niezbyt ostrym wiertłem zawsze będzie miał kilka procent mniejszą średnicę niż nominalna. A to jest łożysko, musi być b. mały luz - myślę, że przy tej średnicy maksymalnie do 0,01mm, a lepiej mniej. Dlatego podkreśliłem: "ostrym".
Oryginalne łożysko jest chyba zamocowane w płycie owym wianuszkiem okrągłych "wypustek" (na wtryskarce), w wytoczonej kopii nie da się tego łatwo zrobić; ja zamocowałbym to łożysko przez istniejące w chassis otwory 3 lub 4 wkrętami M2 lub M2,5 z łebkiem stożkowym, wpuszczanym (M2 lub M2,5 - to zależy od tego, jaką średnicę mają te otwory).
Kształt nowego łożyska trzeba by nieco skorygować, tak by wkręty miały się w co "wkręcić" - oryginał ma chyba zbyt cienki kołnierzyk, tam byłoby miejsce tylko na 2-3 nitki gwintu, a to raczej mało.
I trzeba podkreślić, że wszystko to będzie zabawa jednostkowa, nietypowa, czasochłonna - dla wielbiciela magnetofonów kasetowych, a jednocześnie upartego "precyzyjnego" amatora z umiejętnościami i tokarką.
Nie będzie to proste.
Skomentuj
-
Co sądzicie o takim „tuningu” ? Na razie dodałem ten miedziany pierścień na próbę tylko w monitorach z którymi nie umiem się rozstać ale zastanawiam się nad wklejeniem go też we frontach których obecnie używam.
monitorki:
aktualne fronty:
a tutaj produkcja. Wyginanie, lutowanie i lakierowanie:
łączenie docelowo zamalowane :)
Last edited by daniel69; 31.01.2023, 00:36.
Skomentuj
-
Co Ci ten DXT zrobił, że mu gardło ściskasz? :P Tam jest taki rowek do przyklejenia siatki. Jak ją zabierzesz, to możesz wkleić pierścień gładko. Trochę trzeba będzie spiłować, żeby nie było dziury w pomiarach.
Jak się już bawisz drutami, to można też dość łatwo wystukać kopułkę z siatki mosiężnej. Kiedyś tak robiłem do mikrofonu. Robisz dziurę w klocku drewnianym, kładziesz siatkę, kapsel od piwa i bijesz. Przed wycięciem lutujesz krawędzie, żeby druty się nie rozsypały.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rhalf Zobacz postaCo Ci ten DXT zrobił, że mu gardło ściskasz? :P Tam jest taki rowek do przyklejenia siatki. Jak ją zabierzesz, to możesz wkleić pierścień gładko. Trochę trzeba będzie spiłować, żeby nie było dziury w pomiarach.
Jak się już bawisz drutami, to można też dość łatwo wystukać kopułkę z siatki mosiężnej. Kiedyś tak robiłem do mikrofonu. Robisz dziurę w klocku drewnianym, kładziesz siatkę, kapsel od piwa i bijesz. Przed wycięciem lutujesz krawędzie, żeby druty się nie rozsypały.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTaki pierscien moze w znaczny sposob zmienic pasmo przenoszenia glosnika. Nie radzilbym tego robic z DXT, w ktorym jego WG jest niezwykle precyzyjnie zaprojektowany do ksztaltu membrany i zawieszenia glosnika.bo wygląd mu się poprawił ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
Skomentuj
-
Ja mierzyłem ekoskórę suwmiarką i dodawałem do wyniku 0,5mm.
Potem mnożysz to przez 2 i otrzymany wynik dodajesz do wymiaru podfrezowania.
Oczywiście sam wymiar podfrezowania (przed użyciem skóry) nie może być wyliczony na styk.
P.S. nie używałem kleju w podfrezowaniu do przyklejenia skóry. Głośnik wchodził na lekki wcisk i swoim koszem trzymał skórę.
Last edited by marian; 10.02.2023, 15:34.
- 2 polubień
Skomentuj
-
Skomentuj