Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe stx'y relacja na żywo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmm. ja poczekam az na forum pojwią się pierwsze sensowne wpisy na temat jakości, parametrów i ogólnych uwag co do tych głośników. ja nie pisze ze to są złe głośniki. uważam ze nie warto czegoś kupować tylko dlatego ze jest tanie. pod wpływem impulsu można kupić wiele a potem tego żałować wydanych pieniędzy. puki co kupujcie, róbcie ciekawe konstrukcje i oceniajcie. pozdr

Skomentuj

A w ogole to ciekawe czy to juz sa te z nowej serii czy sprzedaja koncowki starej z magazynu? :/

Skomentuj

Co do obalania legendy tonsila to ja powiem tylko tyle ze jego miejsce widziałbym raczej w kolumnach niz w subie.

Skomentuj

A mnie coś tu smierdzi.Bo niby skąd te niskie ceny?Skąś to sie musiało wziąść,a najczęściej kosztem jakości materiałów.Kopółka 12zł,dziwne,komu się w Polsce opłaci to robić?Chyba nikomu.Może STX podał ręke Eltajowi bądź jakiejś innej korporacji polsko-chińskiej?Wole poczekać.
          PZDR

Skomentuj

a mnie ciekawi taka sprawa... np ten gdn 22 za 35 zł a przesyłka 20 zł(ta do 5 kg)

chyba troche za duzo policzyli

Skomentuj

na czymś muszą zarobić.... jak nie na glośnikach to na przesyłce :)

Skomentuj

Udało wam się kupić po jednej sztuce czekokolwiek poniżej 50 zł ze stronki stx'a ? Limit taki niby jest. No a koszty przesyłki to faktycznie zawyrzają... A najlepszy cyrk będzie jak podostajemy stare wersje ... A Ty Sound Wave skąd wziąłeś tego 22 z nowej seryjki ?

Skomentuj

Bardzo dobrze ze ceny sa niskie a glosniki duzo lepsze wystarczy troche reklamy i alfreda nie bedzie. I bardzo dobrze bo jak probowalem wprowadzic glosniki alfreda to 100% reklamacji wszystkie sie rozsypaly u klientow. Eltaj jeszcze sprzedaje tylko to co ma i trudno u nich o jakies sensowne dostawy. Ceny STX-ow wydaja sie cenami hurtowymi bo wlasnie w takich cenach my u nich kupujemy. Wiec albo wyrownali hurt i detal albo nieco oszukuja na Vacie.

GDN22/120/8SC to to samo co GDN23/120/8SC po prostu zamowilem u nich wykonanie w innym koszu. Pomiar w duzej budzie 45litrow b-r dal na podlodze 90dB efektywnosci i F6=35Hz. WinIsd troche lepiej pokazuje ale to tylko symulator.
                  Jakiegos 10calowca na pewno kupie wiec podziele sie pomiarami. Moze i tego wysokotonowca tez zakupie bo mam juz dosc badziewnego GTC11/100 co ma 86dB.

Skomentuj

Irku a co myślisz o 16-17 cm STX?Bo ja tak z nadzieją patrze na nie aby je w drzwi do auta upchać...Warto czy nie?Ta charakterystyka jakoś mnie odrzuca,no ale cena.Może cos poradzisz przy okazji?Oczywiście closed :)
                    PZDR

Skomentuj

Samochod to chyba nie miejsce na STX-y.

Skomentuj

Ano , chyba mi tylko zostaje ES165.
                        No ale dzięki za odzew!
                        PZDR

Skomentuj

GTC 11/100 ma 86db ? :| Tonsil sobie w bamboko z 4decybelami leci ?

Skomentuj

Mozesz wyjaśnić dlaczego? bo sam miałem ochote wrzucić je do auta, bo to w sumie tanie a sensowne głośniki.
                            Co do wiekszych glosników to ceny naprawde są niesamowite, 20złotych za firmowy głośnik <szok> a za 45 można mieć przyzwoity subwoofer........ amazing

Skomentuj

ja zamówiłem swoje na wolumenie i przysłali mi je do domu. prosiłem o nową serie i takowa jest!! przy okazji wykupiłem im 4x32/150/4SC ze starej serii chyba tez się ucieszyli :P i ja także bo potrzebowałem takich z duzym SPL'em co do STX'ów w samochodzie to myśle że seria SS by się mogła sprawdzić. jeszcze niewidziałem żeby w stx'ach się coś rozkleiło (jedynie PP były do dupy ale naszczęście juz je chyba wycofali bo psuli sobie nimi tylko opinie) jedyny problem to niski podział. typowe midwoofery samochodowe ciągną do 10 000Hz a tweeter wchodzi w okolicach 8000Hz tu cięcie trzeba by dać w okolicach 3000-4000Hz. ja bym ewentualnie zrobił sobie subwoofer do auta na stx'ach i chyba takowy sobie zrobie :)

Skomentuj

Kurcze,jednak chyba nie postawie na oszczędności,albo DSK albo ES,to już sie w praktyce wybada.To ma grać jak należy więc chyba po badziew nie sięgne tym bardziej że juz w sienie wkładałem tesle na życzenie klienta i dupa wyszła.Moge jeszcze wypróbować Magnata Bull Power ale sam nie wiem,te 35 Hz przy 16cm to mi jakos nie pasi.
                                PZDR

Skomentuj

Moglibyscie mi powiedziec, dlaczego to SPL takei niskie jest w tych wszystkich stxach, bo mam sobei zamiar zrobic na nich kolumienki, a nie mam mocnego wzmaka.

Skomentuj

Mam pytanie ile czasu idzie paczka z tego STX?? I czy dostane na email albo telefonicznie jakieś potwierdzenie zamówienia?? Jak ktoś wie to niech napisze:-)

Skomentuj

Adam_85, mnie ostatnio szło 2 tygodnie,potwierdzenie miałem ale tylko dlatego że emailem zamawiałem,nie wiem jak jest ze stronki.
                                      PZDR

Skomentuj

niedziele zamówiłem w środe wysłali w poniedziałek po południu dostałem... troche długo ale....
                                        SPL tych głośników wcale niejest taki niski jak na głośnik z takim X-max generalnie im większy X-max tym mniejszy SPL.... tak juz jest i koniec.... one i tak mają wysoki jak za te pieniądze z takimi parametrami to super. wzmacniacz na 7294 wystarczy z powodzeniem. a jak kotoś chce poszaleć to moze dać mostek i eksmisja z bloku gwarantowana.....

Skomentuj

To trochę długo ta paczka szła:-( Ja złożyłem takie zamówienie:1xGDN 27-150-8 SC, 2xGDN 14-50-8 SC, 2xGDWK 9-150-8. Zobaczymy co to potrafi. W sumie małe pieniądze to wziąłem na próbe:-) . Ciekawe ile mi za paczke policzą. Jeszcze może zamówie te GDN 22-120-8 też na próbe:-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X