Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX 27/300 - nienajlepszy czy za dużo wymagam?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero po 1 mowimy tu o xx-300, wiec nie 100% a conajwyzej 25
    zatem porównujesz 8' do 10' ?

IMO tesla gra owiele detaliczniej od STXa, do tego 2 razy tansza ;]
    jednak ja dalej myślę że tej tesli i 300 stxa po prostu nie da się porównać ...
    ona nadaje się bardziej do 3way niż na suba...
    wogóle tvmy nie są tworzone z myślą o robieniu z nich suby ....

i ostatnie pytanie, jezeli STX jest tak dobry to dlaczego go nie massz? dlaczego w podpisie jest "es250" miales go wogule ?
    miałem swojego, oprócz tego niejednego już słyszałem u znajomych...
    teraz też mam stxa - 18 120 6 sw ,
    będzie jako mały sub do wozu, choć póki co testuje go w domu...
    prawda jest taka - każdy ma to na co go stać ...
    nie mam już 300 bo zaoszczędziłem na esa ...
    pozatym nie muszę Ci się tłumaczyć dlaczego coś mam a czegoś innego nie mam :]
    a czemu w Twoim podpisie jest gdwk ?

aha,
    takero po 1 mowimy tu o xx-300, wiec nie 100% a conajwyzej 25
    dokładnie to o 40% :P

Skomentuj

No widze, ze Ciebie sie nie przelamie, ok chcesz sluchaj, ale nie pisz wszystkim jak to niektorzy robia ze stxy sa dobre, bo sa ale w swoim przedziale. zawsze mozna znalezc lepszy glosnik. Niektorzy moga sie naprawde zawiesc, trzeba dokladnie powiedziec jak jest a nie " bierz stxa jest lepszy". Prawda TVM nie byly projektowane do subow, ale mozna go tam pchnac . A co do tego, porownania 8" Vs 11" ;] bo 10 tego nie mozna nazwac :p to jednak wole isc w strone jakosci.

pozdro

Skomentuj

No widze, ze Ciebie sie nie przelamie, ok chcesz sluchaj, ale nie pisz wszystkim jak to niektorzy robia ze stxy sa dobre, bo sa ale w tym przedziale, zawsze mozna znalezc lepszy glosnik.
        podaj mi przyklad lepszego głośnika do suba w dokładnie tym przedziale cenowym,
        a nie 2 razy droższego, mającego spl~90db ,10cali itd...
        bo sorki ale nie widzę jak można porównać 226 do 27 300,
        więc nie dziw się że mnie nie przekonałeś ...
        czy ja "pisze wszystkim że stxy są najlepsze"?
        chyba się pomyliłeś ... :/

Niektorzy moga sie naprawde zawiesc, trzeba dokladnie powiedziec jak jest a nie " bierz stxa jest lepszy".
        mówi się tak ludziom którzy chcą zrobić suba na jakimś no name,
        a po glośniku oczekują że będzie "napierd****" a nie pięknie detalicznie grał,
        chcesz aby takim osobom polecać 226 ?
        jak chcesz to polecaj, ale dopiero wtedy mogą się zawieźć ...
        ktoś kto nie panuje nad gałką volume rozwali go po paru h ...

Prawda TVM nie byly projektowane do subow, ale mozna go tam pchnac .
        Hmm, a moze by tak sub na GDWK?
        "znajdź 2 szczegóły łączące obrazki "

A co do tego, porownania 8" Vs 11" ;] bo 10 tego nie mozna nazwac :p to jednak wole isc w strone jakosci.
        es250 ma 264mm więc nie jest to 10' tylko 10.5'

Skomentuj

jednak STX'y mają swoje miejsce w "polskiej scenie DIY Audio" :) I nie możemy mówić - każdy stx FE, kupuj od razu peerlesy :)

btw witam po przerwie

Skomentuj

witamy gorąco
            wielki kom bak
            w końcu
            kolejny posiadacz es250 :)
            załóżmy jakiś fan klub

Skomentuj

264mm to jest zewnętrzna średnica kosza, a nie membrany :) więc jednak 10" :)

[ Dodano: 2005-11-26, 22:01 ]
              taaa kółko wzajemnej adoracji może? :)

Skomentuj

Co sie tak czepiasz mojego podpisu, mam go zmienic? :P on jest bo jest. Focal ma 27cm i wystepuje jako 11" i wogule sa takie glosniki jak 11". Co do tych nonamow to masz racje ze lepiej powiedziec zeby bral stxa, sam nawet to potwierdzilem piszac ze jest to glosnik dla poczatkujacych. Jakby nie bylo Ci ktorzy sie tutaj wypowiadaja mieli stxa, posluchali i go nie chca jest to ich nastepna konstrukcja juz wiedza (tak mi sie zdaje) czego oczekiwac i jak robic zeby nie uszkodzic tego glosnika. Nie kazdy ma dobry sluch, lub inaczej, kazdy ma inny gust, jeden bedzie sluchal tylko AL 170 a drugiemu wystarczy SW803 i oboje beda zadowoleni. Nie wiem czy piszesz ze stxy sa najlepsze ale sa takie osoby ktore tylko zachwalaja nie mowiac o wadach. Jezeli tak nei jest to sorki nie chcialem urazic :). Nie chce mi sie juz dzis szukac, pewno sie cos tam znajdzie ;p

Skomentuj

Uzytkownik, Ty jestes smieszny, kurwa myslisz ze kazdy ma kase na vify, visatony, i inne?! do chuja ja np. nie mam kasy nawet na 27-300 :/ a co dopiero na wzmak do niego, co za pojeb:|

Skomentuj

Widze ze zaczyna byc goraco, nie musisz uzywac takich slow, kazdy by zrozumial o co Ci chodzi. Nie jest moja wina ze nie masz pieniedzy, kup tanszy glosnik.

Ps. takero wy zalozcie klub ES, a posiadacze BSW zaloza swoj, bedzie przynajmniej cos sie dzialo na forum . ZObaczymy ktory wygra :P

pozdr

Skomentuj

No to dołoje do pieca
                      Kto mi odpowie gdzie częściowo sie zaopatruje w głośniki firma stx?
                      No śmiało,śmiało!Konia z rzędem temu co zgadnie!

Skomentuj

Panowie moze zachowajmy minimum kultury...
                        celem mojej odpowiedzi, ktora wywalala to cale zamieszanie bylo uswiadomienie, ze dobry glosnik nie jest niestety tani, chcialem przez to sprowadzic co niektorych na ziemie i co poniektorym zaoszczedzic wydatkow i roboty i nie ma sensu teraz porownywanie co jest lepsze od czego, bo NIE MA ROZWIAZAN UNIWERSALNYCH!!!, jeden woli corke drugi tesciowa... wiec nie robmy wojny, z ktorej i tak nic nie bedzie wynikac

Skomentuj

Co do tych nonamow to masz racje ze lepiej powiedziec zeby bral stxa, sam nawet to potwierdzilem piszac ze jest to glosnik dla poczatkujacych.
                          zawsze pisałem że jest to dobry tani głośnik na początek, ale chyba każdy chce się rozwijać co nie ?
                          no może nie każdy

Nie wiem czy piszesz ze stxy sa najlepsze ale sa takie osoby ktore tylko zachwalaja nie mowiac o wadach.
                          wymieniłeś jak narazie jakieś wady bsw ?
                          może nie ma?
                          jeśli zaiste tak jest to postawmy go na jakimś cokole i zacznijmy sie modlić do niego

Jezeli tak nei jest to sorki nie chcialem urazic
                          nie jest tak :P

Uzytkownik, Ty jestes smieszny, kurwa myslisz ze kazdy ma kase na vify, visatony, i inne?! do chuja ja np. nie mam kasy nawet na 27-300 :/ a co dopiero na wzmak do niego, co za pojeb:|
                          wyłączając wulgaryzmy zgadzam się ...
                          nie każdy po prostu chce wydawać więcej...
                          nie każdy potrzebuje niewiadomo czego,
                          niech przykładem będzie masa ludzi ktorzy używają komputerowych 2.1 za mniej
                          niż 100zł do słuchania muzy :)
                          tak czy inaczej sądze że nie powinieneś obrażać Kolegi ... :/

Skomentuj

zawsze pisałem że jest to dobry tani głośnik na początek, ale chyba każdy chce się rozwijać co nie ?
                            no może nie każdy

Zgadzam sie w 101%

wymieniłeś jak narazie jakieś wady bsw ?
                            może nie ma?
                            jeśli zaiste tak jest to postawmy go na jakimś cokole i zacznijmy sie modlić do niego

moze nie tutaj ale chyba wymienione zostaly na forum elektrody : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic387024.html
                            i zeby nie bylo, nie twierdze ze jest perfekcyjny i nie ma wad. A to z postawieniem na cokol to spoko, zrobimy tak w naszej siedzibie Funclubu i bedziemy sie modlic

nie jest tak :P

to dobrze, tylko co to znaczy ten ":P" :p

nie każdy po prostu chce wydawać więcej...
                            nie każdy potrzebuje niewiadomo czego,
                            niech przykładem będzie masa ludzi ktorzy używają komputerowych 2.1 za mniej
                            niż 100zł do słuchania muzy :)

pisalem o tym w poprzednim poscie, sa ludzie ktorym to odpowiada, ale " chyba każdy chce się rozwijać co nie ? "

ps. jak sie robi takie smieszne biale rameczki z cytatami ?

Skomentuj

STX dość mocno współpracuje z firmą Lechpol,dystrybutorem Dibeisi Panowie.Ich samochodówka powstała w chinach.Jak to usłyszałem od handlowca to sie mało nie przewróciłem,pokazał mi nawet w katalogu na jakiej bazie ten głosnik jest stworzony.
                              Ja już sam nie wiem co mam myśleć,czy polski wyrób bierze w łeb czy chinole podnoszą swoją poprzeczke jakościową.
                              Wątpie aby to była nieprawda bo samo podobieństwo kosza wiele mówi a człowiek ten raczej nie miał by interesu w podawaniu kłamstwa.

Mam tylko cicha nadzieje że to bzdury choć szczególy wskazują zupełnie na odwrót...

Skomentuj

Hmm, moze Chinczyki projekt daja, a Polacy po drobnych stylistycznych i wytrzymalosciowych poprawkach prodkuja ? Niezle umberto mnie zaskoczyles. Jakby nie bylo STXy sa naszczescie lepsze niz "chinczyki" (i oby tak zostalo!)

Skomentuj

ps. jak sie robi takie smieszne biale rameczki z cytatami ?
                                  zaznaczasz txt i klikasz "cytowanie selektywne" :)

to dobrze, tylko co to znaczy ten ":P" :p

pisalem o tym w poprzednim poscie, sa ludzie ktorym to odpowiada, ale " chyba każdy chce się rozwijać co nie ? "
                                  no może nie każdy
                                  ktoś kto nie czuje takiej potrzeby po prostu tego nie robi ,
                                  tym bardziej jeśli wiąże się to ze sporymi wydatkami...

btw używaj cytowania bo nieczytelne to strasznie :P

STX dość mocno współpracuje z firmą Lechpol,dystrybutorem Dibeisi Panowie.Ich samochodówka powstała w chinach.Jak to usłyszałem od handlowca to sie mało nie przewróciłem,pokazał mi nawet w katalogu na jakiej bazie ten głosnik jest stworzony.
                                  Ja już sam nie wiem co mam myśleć,czy polski wyrób bierze w łeb czy chinole podnoszą swoją poprzeczke jakościową.
                                  Wątpie aby to była nieprawda bo samo podobieństwo kosza wiele mówi a człowiek ten raczej nie miał by interesu w podawaniu kłamstwa.
                                  :(
                                  mit polskości legł...
                                  no ale przynajmniej skladają w polsce co po niektóre rzeczy
                                  pozatym to ciągle polska firma...
                                  ale nie ma się co dziwć , chcemy aby było tanio,
                                  a wymaga to tańszych części, produkowanych po niższych cenach...
                                  chiny - nie ma wyjścia...

Skomentuj

Zamieszczone przez Uzytkownik
                                    wystep n00ba jest genialny trzymaj bracie tak dalej to zajdziesz daleko.
                                    Po 1'sze nie mów do mnie bracie pojebie genetyczny.
                                    Po 2'ie wiesz może nie mam dużej wiedzy praktycznej(jak wielce ważnej), ale za to dosyć dużą teoretyczna.

qrwa skąd sie biorą tacy ludzie? :P

sorry za wylgarne wypowiedzi ale Pan Uzytkownik mnie już doprowadził do czerwoności.

Skomentuj

takero, weź przystopuj,za dużo szalejesz.To nie mównica w sejmie a na sobowtóra Leppera masz za dużą inteligencje.

[ Dodano: 2005-11-26, 23:06 ]
                                      n00b, na bana se grabisz.Zastanów sie,nie jestes tu sam.

Skomentuj

Takero, probowalem nie dziala :|. Moze dlatego ze mam Opere? Co do STXa to niezle, dobrze ze umberto powiedzial, kazdy teraz bedzie wiedzial na czym stoi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Uzytkownik
                                          n00b BIIIG SMILE nie moge wyrobic ze smiechu z twoich postow, szkoda ze niedlugo nas opuscisz ;]. Hmm nie jestem jasnowidzem nie wiem jaka masz wiedze, po postach moge wywnioskowac brak kultury conajwyzej ;]
                                          Wystarcza mi inne forum(mam zupełnie inny nick :P )

Umberto możesz mi dać bana, bo specjalnie utworzyłem to konto, aby odpowiednio odpowiedzieć mr. Uzytkownikowi :] A na bana na ip to się nie łapie- mam zmienne ip ;]

pzdr

Skomentuj

Czaruję...
                                          X