Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX 27/300 - nienajlepszy czy za dużo wymagam?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak, oczywiscie ! przeciez chyba nawet nie ma takiego stxa

edit:

popieram pomysl takero! niech to bedzie temat informacyjny i przestroga dla slepo wierzacych w chodzace po forach stereotypy, nie ma nic idealnego

Skomentuj

Uzytkownik, jak chodzi Ci o tonsila to pisz jeszcze tą 2 na końcu :)
      jest taki stx
      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Skomentuj

Viper nic dodać nic ująć :P miałem wrazenie że przy mocnym wzmaku i małej budzie membrana mogła by stać w miejscu a cewka i tak by się poruszała

chyba nikt nie powiedział chłopcom z STX'a że kewlar trzeba nasączyć :P

Skomentuj

może za to "plastyczne" ( ) średnie z niego są ?:)
          ktoś słuchał go może ?:)
          mimo wszystko ...

Skomentuj

Sound Wave, hehe dobrze to ująłeś... w tym głośniku membrana mogła by robić za mega szerokie zawieszenie dla cewki...

Skomentuj

O no to niezle, trzeba pisac Tonsil 20/80/2 bo ktos jeszze sie pomyli i kiszka bedzie . Wkoncu forum sie ruszylo, tak jest ciekawiej :). AW jest godna uwagi a AK beee, tak ?

Skomentuj

takero, ja słuchałem... tzn próbowałem... jedno wielkie buuuczenie.. zero basu.. a kontrola a co to? zdecydowanie padaka a nie głośnik... nie dość ze najdroższy to jeszcze jeden z najgorszych

Skomentuj

a moze tak posłucham sobie opinii o tonsilu 16-50-6 bo moja jest taka że gra mulasto i ma z dupy kosz - to jest szczyt żeby 16stka miała większy kosz od 20stki!! ni cholery niemozna normalnej budy zrobić :/ wrrr jak ja niecierpie tych koszy tonsila zawsze coś z nimi zwalą :/

Skomentuj

ale ten głośnik ma jednak jeden +
                    po dokręceniu śrub z kosza nie robi się płaskownik

Skomentuj

Uzytkownik, seria AW naprawde jest godna swojej ceny i potrafi zaskoczyć. W mojej subiektywnej opini gra dużo ciekawiej od ss i sc

Skomentuj

EEE, wlasnie SW przeciez Ty moderatorem jestes, wez wykasuj to co zbedne z tego tematu (3 strona) . No i moze przyklej ?

Skomentuj

ale co z tego jak małe monitorki mają szerokość ścianki 22cm :P do STX'a mozna spokojnie dać ścianke 17cm i jest ok

jutro to upozątkuje i obrobie temat - usune co niepotrzebne i wydziele co trzeba - dzisiaj mi się niechce :P

Skomentuj

Sound Wave, wez diaxa i odetnij co zbędne... hehe

Skomentuj

nie spojrzałem na zegarek dzisiaj :P

Skomentuj

moja buda dla tego stxa ma właśnie 22cm szerokości :)
                                dokładnie (whd) 22 x 35 x 30 ,
                                może nawet dam temu fornir i tda na stałe i dla rodziców pójdzie :)
                                naprawde - jeden z najlepszych stx

może jakies opinie co do tych najdroższych kopułek stxa ?

Skomentuj

viper a porownanie tego STXa do tonsila ? Moze do 20/40 albo 20/80/2 ?

> Chetnie bym sie conieco dowiedzial o 20/40/14 tonsilu. MIalem takie w Space 86 ale standartowo wysypalo sie zawieszenie i kosz mi jeden sie gdzies zagubil. Wstawione mialem LW800 ktorych sie pozbylem po uslyszyeniu Tesli arn 226 . Teraz sie zastanawiam co wsadzic, czy oryginalnego tonsila (z jakiejs aukcji kosz i zregenerowac bo nowego sie nie kalkuluje) czy moze teske, stxa czy co jessze. Nie musi nisko schodzic, ma se dac rade w 16l closed bez zbytnich podbic i dawac w miare bass bez subwoofera. Bo chyba dam te space do telewizora a zrobie planowane od dawna horny na arztach.

Skomentuj

takero, zdecydowanie popieram, AW to nietylko jeden z najlepszych stx w ogóle ale i jedna z lepszych 20stek w tym przedziale cenowym

Skomentuj

11-200 to klasa ARVki/11-100 tyle że mocniejsza i mozna nizej ciąć - gra duzo spokojniej lepiej pasuje do tesli niz do STX'ów i odwrotnie ARVka bardziej pasuje do do 18-120 niz 11-200 charka jak od linijki ale jednak czegoś brakuje w porównaniu z vifą TC20 (która zabardzo nie przypadła mi do gustu - taka lepsza ARVka) i SC10N wypada blado. jeśli ktoś chciał by robić odsłuchy dla DJ'a polecam - nie do zajechania - w przeciwnym razie dołuzcie 20zł do Visatona

Skomentuj

Viper, mówiąc "ten" miałem na myśli 18 6 sw

Skomentuj

Uzytkownik, porównać moge jedynie z 20/80/2 i tutaj ma niewielką przewage tonsil, jest bardziej muzykalny choć nie zejdzie tak nisko jak ten stx. Tonsil jest bardziej uniwersalny mniej sie gubi choć nie twierdze, że stx sie specjlalnie gubi to trzeba przyznać ze tonsil gra bardziej szczegółowo.W kwestji wytrzymałości mocowej to zdecydowanie stx... tonsil jest stworzony do spokojnego grania a nie robienia z domu dyskoteki i wieksza ilość W moze mu troche zaszkodzić..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X