Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wszystkie uniampy montuje na radiatorze A5352 (zebro 35mm) o dlugosci a w zasadzie wysokosci 100mm glownie dlatego ze mam (mialem) do nich dostep. Prototyp calego wzmaka powstal na radiatorze A6023 (zebro 50mm) o wysokosci 65mm a to dlatego ze taki tylko wchodzil w niska obudowe ktora wykonalem. Obecnie zastanawiam sie nad pzrejsciem na ten profil i skonstruowaniem obudowy ktora bedzie wtedy dosc niska. Jedynym elementem decydujacym o wysokosci obudowy jest wlasnie radiator ktory jest najwyzszy. Wiec pzrejscie na profil z dluzszym zebrem pozwoli mi obnizyc jego wysokosc do 7cm a mzoe po poczernieniu jeszcze nizej, w gre jeszcze wchodzi podniesienie temperatury wylaczenia ale to sie okaze pozniej. Na razie ARMEL ma w produkcji obudowy z frontem z ceownika ALU tylko o wysokosci 70mm wiec trzeba sie w tym wymiarze zmiescic. Ceownik ma dosc specyficzny ksztalt i jest robiony tylko dla ARMEL-a, wycofali sie z ceownika o wysokosci 100mm bo pewnie bylo malo chetnych. Pod znakiem zapytania stoi tez ceownik 70mm ale maja go jeszcze sciagnac.

Mam nadzieje ze macie jakas dobra cene na te toshiby bo po niecale 4zl to ja moge zalatwic i za wysylke juz nie bede liczyl. Sterujace nie sa takie tanie chyba po ok 1,50 moge je zalatwic.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
      Mam nadzieje ze macie jakas dobra cene na te toshiby bo po niecale 4zl to ja moge zalatwic i za wysylke juz nie bede liczyl.
      takero wspominal zeby sie do Ciebie odezwac w tej sprawie ale niechcialem sie narzucac... :roll:
      trany sa juz kupione po 5,5zl

Skomentuj

Jakby ktoś był zainteresowany http://www.allegro.pl/item376097126_...ynu_exar_.html

[wygasnie]

Skomentuj

Witam, czy taki radiator starczy ? (trafo 2x35) A że do sklepu mam 5min drogi to bym nie musiał płacić za przesyłkę.
          http://www.nowyelektronik.pl/searchs...=opis&nr=54779
          Bo nie uśmiecha mi się robić obudowy wyższej niż 10cm :)

Skomentuj

Proby z ciaglym obciazeniem na rezystorach 2x4om wykazaly ze i te 10cm jest nieco za malo. W praktyce na przebiegach muzycznych i kolumnach te 8cm dla A5352 i 5cm dla A6023 powinno byc wystarzcajace. Jak kolumny masz 8omowo to na pewno radiator starczy.

Tylko ze te 5cm to bardzo malo bo plytka z konami i rezystorami emiterowymi zajmuje 60mm jak sie kupi miniaturowe kondy o wysokosci 45mm.

Skomentuj

Ja mam obudowe 10 cm więc zamontuje a6023 10cm :] i 8 omowe kolumny :]

Skomentuj

1. Michał K. -------- potwierdzone, wszystko
                2. UKA ------------- potwierdzone, wszystko
                3. UKA ------------- potwierdzone, wszystko
                4. bawolek ------------POTWIERDZAM, z tranami i kondami
                5. cudny90 ----------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami + 2x rurka alu po 25cm + ATTINY2313-20PU z TME 1 szt.
                6. Szymool ----------- POTWIERDZAM, wszytstko
                7. Gilbert -------------- potwierdzam, wszystko
                8. bart210 ------------ POTWIERDZAM, trany i kondy
                9. c4meleon ---------- POTWIERDZAM, wszystko + 4x kondy 10 000uF + 4x MUR860 + dwa komplety silver-miców do symków, 2x 2SC5200, 2x 2SA1943, 2x MJE15034, 2x MJE15035, 2x REZ. MET. 2,2Ohm 5W
                10. miki --------------- potwierdzam, pelen zestaw (a jak Ci zostanie to moze 2)
                11. leszczunio --------
                12. sechmet ----------
                13. Herminator ------- potwierdzone, wszystko - juz wplacone
                14. MariuszElektro --- POTWIERDZAM, z tranami i kondami ( tak dla pewności 2 sztuki driver-a (mostka H ) L293D i układ scalony CD4093 <- zmiana scalaka )
                15. dolphin123-------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami
                16. La'mefenzo ------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami
                17. Quester ----------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami
                18. melisław----------- POTWIERDZAM, z tranami i kondami
                to byla ostatnie lista i nadal niemam potwierdzenia od leszczunio i sechmet a dla nich zestawy sa zamowione...
                dlatego mi chyba brakuje kasy narazie :???:

NIEwplacili jeszcze:
                UKA
                michal k. (mam nadzieje ze mi osobiscie wplaca :P )
                Szymool
                Gilbert
                i w/w panowie

trany i wiekszosc elementow juz jest...

Skomentuj

czy do 20 czerwca mozemy spodziewac sie paczek ? :/

Skomentuj

niemam pojecia. paczka od javoreczka jest w drodze i niewiem na ile ten strajk poczty jest prawdziwy... bo jakos paczka do mnie nie dotarla :/

Skomentuj

Poczta Polska strajkuje naprawdę - obecnie nie da się nadać paczki, listonosze nie roznoszą przesyłek, a żeby było jeszcze "radośniej" sortownie także nie pracują... aha... no i UPP też strajkuje (urząd przewodu poczty). Ogólnie mówiąc cała poczta jest w stanie śmierci klinicznej :razz:

Skomentuj

mysle ze jak sie dolozy do kuriera te 20zl i na wszystkich sie rozlozy to chyba nikt nie zbankrutuje... wiec tak mozna rozeslac plytki do Pawla

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                          listonosze nie roznoszą przesyłek
                          listonosza od listow fakrtycznie nie widzialem (zawsze dzwoni domofonem do nas) ale pana od przesylek widzialem codziennie :???:
                          niestety 2 paczki juz zostaly nadane. tzn jedna doszla (od A441)
                          kolejne paczki zamowie kurierem.

Skomentuj

dolphin123 o PCB narazie nie ma co myśleć - narazie wpłaciło tylko 50% zamawiających.

Skomentuj

Proponuję zamawiać częsci dopiero gdy wpłacą wszyscy, czyli 100%. Nie mówię juz o wysyłce... Może to zmobilizuje niektórych a i potem pretensje będa do siebie mogli tylko mieć zamawiający a nie do promotorów akcji, ktorzy i tak laskę robia że zabierają się za takie dobroduszne działania..

Skomentuj

RafałLeonarczyk, jak już używasz polskich znaków, to używaj ich konsekwentnie, bo potem wychodzą takie różne dziwne "dwuznaczne sekwencje" :P

Skomentuj

nie ma co proponowac.. jak ktos chce niech placi i pilnuje zamowienia jak sie wpisal !

Skomentuj

panowie. ja zainwestowalem w to swoje 600zl. tak wiec jak 2-3 osoby nie wplaca to tragedi niebedzie. gorzej bedzie jak niebeda odbierali swojego zestawu - wtedy trzeba bedzie go sprzedac komus innemu zeby stratnym niebyc...

Skomentuj

Pawel S., na pewno bez większego problemu znajdą się chętni :)

Skomentuj

gorzej bedzie jak niebeda odbierali swojego zestawu
                                        Nie rozumiem, przecież nie zamierzasz wysyłać kitów za pobraniem???

Skomentuj

nie. ale jak juz wyzej pisalem niemialem potwierdzenia od 2 osob a czesci dla nich zamowilem...
                                          ale znajac zycie znajda sie chetni

Skomentuj

Czaruję...
                                          X