Jeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Karta muzyczna do pomiarów.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postatrójkąt na jakim systemie pracujesz?
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
Robiłem pomiary OnAxis głośników wysoko-tonowych, i po ustawieniu markerów nie musiałem nic ruszać. Jeśli podasz mi konkretną instrukcję jak zmierzyć latencję to wykonam takie pomiary i zamieszczę wyniki.Last edited by trójkąt; 07.05.2011, 23:42.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez trójkąt Zobacz postaA jak to zmierzyć ?? Jeśli to jet to co myślę to trzyma się w granicach 20ms.
Powiedz jeszcze czy używasz sterowników od creativea, czy też systemowych? I czy masz może szanse sprawdzić to na innych systemach, np na jakimś windowsie x64.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTo jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.
Powiedz jeszcze czy używasz sterowników od creativea, czy też systemowych? I czy masz może szanse sprawdzić to na innych systemach, np na jakimś windowsie x64.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez trójkąt Zobacz postaSterowniki systemowe, latencja skacze między 10 a 20ms, na win7 32 i 64bit podobnie. Innych systemów nie mam pod ręką.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Witam,
dobrzy ludzie, powiedzcie, czym może być spowodowane odwrócenie fazy sygnału:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...65fd6d9b1.html
???
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Skomentuj
-
Uzyskałem takie wartości stałej latencji na WIN7 32 i 64 bit :)
Za dobre piwko powiem jak uzyskać :)
Dobra z piwkiem żartowałem, SW uruchomiłem w trybie XPMode na win7.
XPMode daje wirtualnej maszynie bezpośredni dostęp do USB więc aż się prosiło żeby sprawdzić czy omawiany SB z tym zadziała. Wykrył i zainstalował się bez dodatkowych sterowników.
SW i holme działają bez problemów.
Last edited by trójkąt; 08.05.2011, 13:20.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta:blink: Trójkąt ty chyba nie wiesz o co chodzi, albo ja już zgłupiałem i nie wiem o co wam Panowie chodzi (myślałem że czas po jakim karta zaczyna nagrywać tzn. - impuls wykres.... )
To jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.
I według instrukcji w trybie XpMode nic nie skacze, obraz wygląda cały czas jak na screenach, więc ja już sam nie wiem o co wam chodzi :]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPrzy XP Mode sterowniki też systemowe?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaDobrze jest. Tak ma być,....Zamieszczone przez trójkąt Zobacz postatrybie XpMode nic nie skacze...
Skomentuj
Skomentuj