Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
    Ok jedna połówka zagrała czekam na kondy i uruchamiam drugą :)
    Mam 2 pytania.

1. Jakie zastosowałeś kable do zasilania?
    2. Uruchomiłeś obie końcówki? Podpinałeś pod kolumny?

Pozdr.
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Kable jakies z ebaya linka 2.5 nazwyklejsze miedzanie ale to tak do uruchomienia kupilem w 3 kolorach 15 metrow za 11 euro chyba
      Uruchomilem narazie tylko jedna podpiolem pod satelite z kina cantona po przeprowadzce swiezo jestem wiec wziolem co pod reka bylo w drugiej babola jeblem i jeden niebieski kondzik w zasilaczu odlecial

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamowilem kondy nowe ale takie same mial tylko koles z francji wiec mysle ze do piatku beda co do kabli to dac moze jakies lepsze co polecacie i jaki przekrój 3.0 ??

Skomentuj

dziś doszły kondy wlutowałem ten brakujące podpoiłem wszystko taj poprzednio przez bezpiecznik prąd ustawiony na 8.0mV wyłączam odpinam bezpiecznik chce podpiąć normanie z tym wyzszym napięciem wtykam minus a tu mi się iskrzy jak kabelkiem dotykam kostki normalne to ?? masy mam podpięte

czy to napiecie które sie odlożyło na kondach ?? odpalać czy nie bo rece mi się trzesą jak starej kurwie cycki :drool:

Skomentuj

Dotknij do kodów żarówkę żeby rozładować!
          Napięcie bezpieczne dla człowieka 50v tam masz więcej więc uważaj!
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

A wepnij się w kondy w zasilaczu ile tam jest?
            Nawet jak tam jest kilkanaście Vdc i wpinasz w rozładowane do 0 końcówki to tak jak byś zwarcie robił, skoro da się regulować bias i masz okolice 0dc na wyjściu (względem masy oczywiście) to na 99,99% powinno być ok.
            Najlepiej odpalaj końcówki pojedyńczo z wpiętym miernikiem w bias i w razie zbyt dużej wartości koryguj (nie wiem jaki spadek bezpieczniki mają).
            Zawsze trzeba odczekać trochę po wyłączeniu końcówek aż główny zasilacz się rozładuje.

Skomentuj

ok miernik pokazuje ze mniej niz zero juz sie rozładowąły to co odpalać bo mam schize ze cos z dymem pujdzie :drool:

Skomentuj

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz :)
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

ok odpalam zw

no i wywaliło bezpiecznik w mieszkaniu :(

podłączone tak jak na rysunku

Skomentuj

Pokaż foto całości.
                    Ciekaw jestem czy masz jakiś softstart, ew zwłoka za krótka lub rezystory bądz termistory za małej wartości.
                    Sprawdź też dokładnie połączenia przewodów.

Skomentuj

No nie mam softstartu pierwsza koncowka bez problemu odpoalila w tej kond mi wcześniej wystrzelil w zasilaczu moze cos z tej strony gdzie te pomocnicze poszlo sie j...?? Tera w pracy jestem jutro wrzuce foty z obu stron plytki cholera a tak sie cieszylem

Skomentuj

Bez softstartu nie zabardzo się "pobawisz" :-)

Skomentuj

To jest hiztereza jeśli przechodzi przez zero załącza płynnie, jeśli w szczycie to zanim się nasyci magnetycznie to przepłynie duży prąd i wyskakuje bezpiecznik. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                            No nie mam softstartu pierwsza koncowka bez problemu odpoalila w tej kond mi wcześniej wystrzelil w zasilaczu moze cos z tej strony gdzie te pomocnicze poszlo sie j...?? Tera w pracy jestem jutro wrzuce foty z obu stron plytki cholera a tak sie cieszylem

Sprawdź tranzystory na radiatorze, tzw. dopalacze czy czasami nie masz ich zamienionych miejscami, bo opis do tego pasuje :flapper:

Skomentuj

Czy mozna prosic o uzywanie znakow interpunkcyjnych? Czytanie bedzie duzo bardziej wygodniejsze i nie bedzie trzeba sie domyslac o co chodzi...
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                Bez softstartu nie zabardzo się "pobawisz" :-)
                                napisalem do Taz a moze jeszcze ma jak nie to ebay

Zamieszczone przez robafini Zobacz posta
                                Sprawdź tranzystory na radiatorze, tzw. dopalacze czy czasami nie masz ich zamienionych miejscami, bo opis do tego pasuje :flapper:
                                te duze sa dobrze wlutowane jutro sprawdze te male

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                To jest hiztereza jeśli przechodzi przez zero załącza płynnie, jeśli w szczycie to zanim się nasyci magnetycznie to przepłynie duży prąd i wyskakuje bezpiecznik. :)
                                Hizterje to ja mam teraz :crying:spalem 3h moze faktycznie gdzies babola j... ale skoro dalo sie ustawic... dobra jutro bede gdybal zara koniec pauzy

Skomentuj

Chodzi dokladnie o te zaraz przy tych duzych :)

Skomentuj

lonevolf, łap: http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...roidalnego./14
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Mój poszedł bez soft startu. Bezproblemowo. Żadne eski nie wyskakiwały. Co czasami miało miejsce przy innych zabawach. Swoją drogą taka czuła eska to też niezłe zabezpieczenie.
                                      Pozdrawiam.

Skomentuj

BUMP
                                        Na forum tez jest tani i latwy do wykonania soft start z filtrem. Sama analogowka, prosta jak drut, do wlacznika idzie zaledwie kilkanascie mA.

http://diyaudio.pl/showthread.php/25...ojekt-by-borys

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zacząłem swoją przygodę z klonem ponad rok po wszystkich ale nadrabiam :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X