tak, masz zetrzec to co sie podtrawilo. wtedy cyna zlapie na wiekszej powierzchni i bedzie OK. no i masz to tylko przetrzec a nie szlifowac na wylot :P
a jakiej grubosci masz miedz na tej plytce 18, 25, 70 czy 105um?
Nawet jak bedzie to najciensza 18um to i tak sciezki sie nie przepala wiec nic nie trzeba cynowac, no chyba ze sciezki sa podtrawione i trzymaja sie na wlosku.
MKT stosuj tylko tam gdzie trzeba - czyli w torze sygnalu i gdzies tam w filtrowaniu napiecia. nie wiem gdzie jeszcze mozna/trzeba to zastosowac
Zamieszczone przez vicher
Radiator o profilu A5352 uciętu na 100 będzie dobry?
jezeli chodzi o 10cm wysokosci to taki sie nadaje do uniampa a co dopiero mowic o TDA :lol:
Zamieszczone przez vicher
Ewentualnie jaki moge zastosować razem z wentylatorem?
ja do mostka zastosowalem radiator od procka. nie testowalem tego dlugo ale na tym zasilaniu co mam raczej wystarczy. jak masz jakis taki na stanie to przetestuj
na obudowie TDA jest ujemne napiecie zasilania. tak wiec albo odizolujesz scalaka od radiatora albo radiator od reszty. ale nie wiem czy radiator pod napieciem nie bedzie mial jakiegos negatywnego wplywu...
Mozna TDA przykrecic bez podkladek co znaczaco poprawia odprowadanie ciepla i jest jedynym wyjsciem wtedy gdy ktos zastosuje za dzue napiecie zasilania. Oczywiscie trzeba wtedy odizolowac radiator od obudowy.
Skomentuj