wojtus
Zawsze podobał mi sie ten samochód
Chodz niestety to ford a za nimi nie przepadam
A tutaj klasyk na skale swiatowa!! http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/s...l&pageNumber=1
Co ja bym dał żeby sie z nim przejechać nawet zadowolił bym sie miejscem pasarzera jak za kierownica siedział by Sir Stirling Moss...
mIKI, mi ta alfa się strasznie nie podoba.
Jak już mówimy o klasykach, to auto moich marzeń - mustang z 67r, chyba nie muszę wrzucać linku do niego, myślę że każdy wie o co chodzi :)
co ciekawe, dosyć łatwo dorwać w miarę tanio takie autko , z tym że w stanach. No i nie ma wielkiego problemu z częsciami zamiennymi.
Pogromca mitow Chciałeś chyba Bulit powiedziec bo w 60sec grał shellby 1967
Oklepany jest ale dlatego ze to jeden z najlepiej sprzedajacych sie aut w historii motoryzacji
Pogromca mitow Chciałeś chyba Bulit powiedziec bo w 60sec grał shellby 1967
Oklepany jest ale dlatego ze to jeden z najlepiej sprzedajacych sie aut w historii motoryzacji
Nie zgodze sie. Rekordy sprzedazy mustang bil, ale juz na samym poczatku, nastepnie wersja Fastback rowniez zapisala sie w historii motoryzacji. Moze wlasnie dlatego, ze to na jej bazie powstaly auta z filmu Bullitt oraz z 60 sekund. Niestety ten model z filmu 60 sekund to nie byl oryginal Shellbiego gt500, tylko Eleonora, nowoczesna odmiana starego Fastbacka z 67 roku stworzona na potrzeby filmu. Nie mowie ze auto jest brzydkie, jest piekne ale wlasnie oklepane.
O czym my w ogóle rozmawiamy, jakieś zabaweczki mustang, itp.
To jest autko: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20070831152015
Uważam, że ta buda jest najładniejsza. Przy okazji polecam obejrzeć film Gran Torino z Eastwoodem.
Camaro nie bylo muscle car. Camaro powstalo w pospiechu, w odpowiedzi na niespodziewanie dobra sprzedaz mustanga, a mustang byl samochodem... malym, znacznie mniejszym od obecnych aut coupe. Dlatego mustang, camaro, czy firebird to byly pony car. Prawdziwy muscle car to Charger, Chevelle SS, czy Plymouth Road Runner ( blizniak Chargera ), Dodge Coronet... To dzis na muscle car wola sie potocznie mustangi, camaro czy dodga challangera.
Moim zdaniem Camaro i mustang rowniez powinny byc oficjalnie zaliczane do muscle car, ale w pewnych kregach fanatykow muscle car'ow mustang zdecydowanie nie jest muscle, tylko pony car.
Skomentuj