Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lklukasz, myśle własnie całe nadwozie oprócz drzwi wykleić twardą mata, wyjdzie mnie to ok 400zł i drzwi przód miękką - ok 100zł. PNa podłogę jeszcze filc i dopiero oryginalny dywanik. Niestety wszystko APP bolem - dostane zniżkę przy tej ilości mat.

Myślałem zamiast twardej dać to: http://allegro.pl/wygluszenie-wycisz...277682057.html

Ale czy ktoś to testował? :P nie usztywni blachy raczej, tylko wytłumi i myślę że lepiej niż Twarda mata.

Swoją drogą dziś sprzedałem GZ GZRW30spl i wzmacniacz monoblok macroma - pójdę raczej w stronę jakości

Skomentuj

LightSound, nie wiem czy ta mata to dobry pomysl. Jak chcesz dobrze to kup gms04 i zupelnie wystarczy
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
        2,4JTD to jeden z najlepszych napędów do niej, a 159 wiem że to następca 156, co zresztą wynika z nazwy. 156 też ma jakiś krzywy przód. No i wykonanie wnętrza jednak razi jak się przesiada z VOLVO S40, a to tani i oszczędnie budowany model VOLVO.
        Fakt 2,4JTD to bardzo fajna jednostka, nie jest zbyt kłopotliwa no i ma fajny dźwięk jak na diesla i własnie w ten silniczek będe celować. V6 też sa bardzo dobre, bo mało awaryjne, bardzo trwałe no i ten dźwiek... dużo pala ale i tez dobrze znosza gaz chociaż w tym przypadku to już dośc spory wydatek bo około 4tys na dobra instalacje. Co do 156 to nie rozumiem dla czego zalicza sie ją do segmentu D, jak dla mnie jest to przeciętny kompakt. no i wnętrze jak wspomniałes nie zachwyca, a wręcz odstrasza, dopiero po lifcie jakos to wygląda.

Następcą 166 będzie 169. Alfa ma dziwny zwyczaj - kończy produkcje danego modelu a następce wypuszcza dopiero parę lat poźniej. Ahh ten włoski temperament :lol:

Jak dla mnie jedyną ciekawą alternatywa dla 166 jest Volvo S60 z dieslem 2,4. Fajne i wygodne autko, ale też drogie w utrzymaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
          Zamieszczone przez Yoshi_80
          Niesamowita historia http://motoryzacja.interi...-jezdzi,1546529 :mrgreen:
          Hehe kurde trzeba mi było powstrzymać ojca przed sprzedażą malucha teraz moze fiat odrestaurował mi fiacika

A ja sie pochwale na co przerzuciłem sie z DojczWagenów:
          Obrazek

Alfa Romeo 166 - piękny, wygodny wóz i dosyć drogi w utrzymaniu, ale unikatowy, bo bardzo mało tego na naszych drogach. Jak dobrze pójdzie to moze na wiosne....
          elegancko tez jestem alfista jezdze Gtv

Skomentuj

O matko, co wy w tych alfach widzicie. Toc to prawie to smao co punto...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
              Jak dla mnie jedyną ciekawą alternatywa dla 166 jest Volvo S60 z dieslem 2,4. Fajne i wygodne autko, ale też drogie w utrzymaniu.
              Miałem wczoraj o nim pisać, teraz jak wywołany do tablicy to rzucę2 fotki bo samochód bardzo mi się podoba, może w wersji R6 300KM drążek zmiany biegów jak z zabawki, ale fajny krój ma deska.

Sam poganiam teraz
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

konradzik88, widzę że jest trochę fanów Alfy pochwal sie i wrzuć zdjęcia swojej belli

pegelmesser, a co ty widzisz w mazdzie?? Dla mnie to zwykły dupowóz bez duszy i charakteru którego pełno na naszych drogach

amdr, kokpit s60 równiez mi bardzo przypadł do gustu. Co do S40 fajne autko, kumpel miał takie z silnikiem 2,0 16V i na sportowym zawiasie. Sporo miejsca w środku i dośc wygodne jak na takie auto (pomijając sportowy zawias) tylko kolega narzekał troche że czesci drogie.

Skomentuj

Dla mnie to zwykły dupowóz bez duszy i charakteru którego pełno na naszych drogach
                  Nie tak pełno no i na pewno nie dupowóz. Zreszta kto mial Mazde ten juz na inny nie zmieni, znam ludzi co maja juz czwartą z kolei "6" (wliczajac 626 oczywiscie). A przewaznie ludzie sprzedjaaj auto zeby kupic lepsze, inne bo stare im sie znudzilo, psulo itp.

Skomentuj

Volvo to zacna marka...ale chyba to już przeszłość,bo bodajże kupiły ją chinole :cry:
                    I części wcale nie są tak drogie(poza tym rzadko coś się w nich sypie).
                    Wiem bo kiedyś miałem S 80 T5-2l w benzynie bodajże 234 KM i moduł ABS (zamiennik od forda) kosztował mnie ok.350 zł gdy w tym samym czasie(!) ta sama pierdoła do BMW 520 to był wydatek rzędu 2k :!: .
                    Teraz właśnie też celuje w S80,bo pozbyłem się wreszcie innej bawarki-to dopiero była kosztowna zabawka,ale radość warta każdej złotówki...może kiedyś wrócę?
                    [/URL]
                    [img]http://[/img]

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi
                      Volvo to zacna marka...ale chyba to już przeszłość,bo bodajże kupiły ją chinole :cry:
                      Nie wazne kto jest wlascicielem, wiekszosc firm jest w rekach "niewiadomokogo".

BMW tez tak wcale nie sa drogie w ekspoloatacji, duzo mitow na ten temat sie tworzy. Ale do Audi i tak nie ma podskoku...

Skomentuj

LightSound, pozdrawiam kierownika vectry. U mnie 2 takie stoją przed domem.

Skomentuj

Właścicielem subaru jest fuji heavy industries (z pamięci), tvr'a ma ruski, a jaguara i range rovera indyjska tata (chyba). ViesWagen ma większość Porsche, Lamborghini, Bugatti i udziały w Scanii. Chinole są właścicielem volvo, ale to nadal niezależna firma z własnymi biurami projektowymi, fabrykami i normami. Taki to już świat globalny.

Wszystkie samochody są inne, różne pomysły na tą samą klasę i tego samego klienta, każdy z nich znajduje chętnego. Jedni jadą na marce (ViesWagen, Audi) i ludzie zabijają się na giełdzie o samochody słabe, marne, które mają znaczek kiedyś budujący opinię firmy, inni nie szukają nawiązań historycznych i każdy model budują najlepiej jak potrafią i wielu klientów również nie trzyma się marki tylko porównują co jest w klasie i wybierają konkretny model, a nie historię firmy. Ci ostatni wychodzą najlepiej. Oczywiście komuś może pasować styl marki, jakaś kontynuacja pomysłów, prestiż, tak jak ja chętnie bym został przy VOLVO, ale racjonalnie w tym samym budżecie można kupić choćby fiata, który będzie miał 5, a nie 10 lat. Bo jeździ się samochodem, a nie marką.
                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                            Wszystkie samochody są inne
                            eee patrząc na design obecnych aut zaczynam w to wątpić czy takie inne :lol:

Co do BMW to się zgodze z przedmówćą, to są solidne i mądrze zbudowane wozy ale ze słabą reuptacją w polsce, ach te "dresy" hehe.

Poza BMW z niemieckich marek to Mercedes. Jakbym miał kupować deutchwagena to bym sie własnie nad tymi dwoma markami zastanawiał.

A osobiście bujam sie klamotem peugeota model 406 i bardzo dobrze mi się tym jeździ. Duże wygodne auto, szerokie kanapowe fotele :mrgreen: , zupełny brak mocy ale za to pali mało i pojedzie na wszystkim bo to stary dobry kopciuch 1,9TD :mrgreen:
                            Nie mam zacięcia sportowego i nie mam zamiaru łamać sobie kości w jakiś utwardzonych podstakujących po drodze samochodzikach na niskoprofilowych oponach, wbity w fotel kubełkowy itp. To nie moje klimaty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                              Nie mam zacięcia sportowego i nie mam zamiaru łamać sobie kości w jakiś utwardzonych podstakujących po drodze samochodzikach na niskoprofilowych oponach, wbity w fotel kubełkowy itp. To nie moje klimaty.
                              Pogadamy jak dopadnie Cie kryzys wieku średniego :mrgreen:

Jakiś jeszcze czas temu chodziły mi po glowie tylko małe zwinne kompaktowe auta, ale chyba do wszystkiego trzeba dorosnąć bo nie wyobrażam siebie teraz w innym aucie jak dużym wolnym i wygodnym

Skomentuj

A mi taka "seteczka" na razie wystarcza, R5 2,3 l, mocy za wiele tam nie ma ale ten dźwięk :grin:

A w przyszłości może coś takiego
                                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                Grado SR125i

Skomentuj

Pogadamy jak dopadnie Cie kryzys wieku średniego
                                  Sam jestem ciekaw :lol: . Nie ma to jak twardy zawias na kryzys wieku średniego, sam raz na problemy z odcinkiem lędźwiowym, wtedy to akurat już każdemu zaczyna tam wysiadać kręgosłup :mrgreen:

Ja to biorę wszystko przez pryzmat naszych wspaniałych dróg. Na nich najlepiej spisują się takie miękkie dupowozy. Twarde usportowione auta są fajne na równe drogi i autostrady których my się jeszcze długo nie doczekamy.

Chociaż kto wie, może zdążą z tą siecia autostrad przed moim kryzysem wieku średniego .. maja dobre 10 albo i więcej lat na to :mrgreen: .... eee niemożliwe hihi

Skomentuj

a mi sie marzy Audi A8 w wersji L z silnikiem 6.0 w10
                                    to juz by byl taki moj "maly" hi-endzik :mrgreen:
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A mi się marzy, żeby ceny paliw spadły przynajmniej o 50%...

Skomentuj

To głosuj na Korwina Mikkego... :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                          O matko, co wy w tych alfach widzicie. Toc to prawie to smao co punto...
                                          jak to to samo to twoj kutas to to samo co cipka

teraz wyglada troche inaczej nowa kierownica 18 calowe polerowane kola. do wiosny bedzie ladnie zewnetrznie doinwestowana nowy lakier, nowy wydech, dyfuzor, dokaldki, nowe progi, srodek w carbonie, odnowione skory nowy sprzet audio ogolnie inwestycje za 20tys a w przyszlym roku nowy silnik 230KM +Biturbo i pare innych dupereli co w sumie bedzie ponad 300kucy z 2L

Skomentuj

Czaruję...
                                          X