Zamieszczone przez csbiczek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postaCytat Napisał csbiczek Zobacz post
Panowie pytanko: Dość poważnie myślę o zakupie golfa 4, silnik prawdopodobnie 1,9tdi, rocznik ok 2000, pytanie ilu konna wersję wybrać i jakie ma zalety i wady to autko?
nie mam pojecia czy w VW IV byly juz tylko pompowtryski czy mozna dostac na szeregowej bo taka wersje bym polecal (nie jezdzilem ale moje zdanie) a moc 110KM styknie
Szukaj 115 konnej wersji na PDkach(pompowtryskach). Daje radę ten silniczek i nie jest awaryjny(jedna z ostatnich niezniszczalnych jednostek diesla grupy VAG)
Skomentuj
-
Ogólnie diesle 1,9TDI są super, trafić używkę użytkowaną z głową......uff..... będzie cięzko.
Mało jest ludzi "zboczonych" na punkcie użytkowania samochodu z głową ( a zwłaszcza uturbionego).
Ja kupując samochód kierowałem sie zasadą:
- Nowy = Diesel;
- Używany = Benzyna (bez turbo)
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaOgólnie diesle 1,9TDI są super, trafić używkę użytkowaną z głową......uff..... będzie cięzko.
Mało jest ludzi "zboczonych" na punkcie użytkowania samochodu z głową ( a zwłaszcza uturbionego).
Ja kupując samochód kierowałem sie zasadą:
- Nowy = Diesel;
- Używany = Benzyna (bez turbo)
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez chico Zobacz postaZgadza się dlatego dobrze jest szukać auta na forum tematycznym. Większe prawdopodobieństwo, że trafi się egzemplarz godny zakupu.. Można poczytać o problemach jakie napotkał właściciel, przygodach..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaA to mój dieselek 1,9 TDI PD 105km 40 000 - oryginalne bo moje :)
[ATTACH=CONFIG]3352[/ATTACH]
Skomentuj
-
Autko sprawuje się (jak narazie) bez awaryjnie. Żadnych dodatkowych wymian/awarii. Standradowe wymiany olej, filtry itp. Jeżdzę nim codziennie do pracy, zakupy, w weekend jakis wypad za miasto, ogólnie rocznie 15-16kkm.
Pali średnio 5-6l (jeżdzę raczej dynamicznie), Trasa 4,5-5,5 (prędkości autostradowe do 140km/h) Przy większych prędkościach zbyt duży hałas. Zdazyło mi się go sprawdzić max. speed na autostradzie "Kraków" 195km/h. Do 160 rozpędza się bez problemu :)
Przy moim wzroście 196cm samochód bardzo obszerny wewnątrz, żona (niecałe 170cm) siedzi za mną swobodnie. Roomsterek "połyka" głęboki wózek dziecięcy bez składania foteli :) do tego jeszcze drobne zakupy. Idealny do miasta 4,2m dł, krótkie dzwi boczne. Ogólne wrażenie pozytywne
Wady:
- to wycieranie przez uszczelki lakieru na rantach wokół dzrzwi :(
- uszczelka przednich prawych dzwi przy "ulewach" nieraz nie daje rady :(
- bardzo krótka szyba przednia, trzeba zapuszcać żurawia pod światłami i sprawdzać czy zielone już swieci :)
- jakość plastików mogła by być lepsza
- żarówki H7 (często sie przepalają)
Zalety:
-przezstrzeń...przestrzeń...funkcjonalność (wyjmowane 2 ruchami fotele)
-silnik TDI
-niebanalny DESIGN
-zawieszenie (zestrojone po "niemiecku")
Chyba tyle :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaWady:
- to wycieranie przez uszczelki lakieru na rantach wokół dzrzwi
- uszczelka przednich prawych dzwi przy "ulewach" nieraz nie daje rady
- bardzo krótka szyba przednia, trzeba zapuszcać żurawia pod światłami i sprawdzać czy zielone już swieci
- jakość plastików mogła by być lepsza
- żarówki H7 (często sie przepalają)
Zalety:
-przezstrzeń...przestrzeń...funkcjonalność (wyjmowane 2 ruchami fotele)
-silnik TDI
-niebanalny DESIGN
-zawieszenie (zestrojone po "niemiecku")
Chyba tyleLast edited by Pawel S.; 01.06.2011, 18:59.
Skomentuj
-
No to odebrałem :)
Jest to wersja Enjoy, silnik 1.4 Turbo 120 km, z wyposażenia dodatkowego (ponad Enjoy) to pamiętam tyle: przyciemniane szyby, tempomat, kierownica skórzana, jakieś schowki, przyciski, podłokietnik, duperele, no i najważniejsze: radio CD/MP3 500 Navi z 7-głośnikowym systemem Premium :)
Skomentuj
-
Nie na temat...Ciekawe czy motoryzacja wróci jeszcze kiedyś do produkowania samochodów "ciekawych designersko" czy już totalnie jesteśmy skazani na ergonomię, praktyczność i tego typu duperele...
Czy stare, dobre, piękne, długie i szerokie sedany wrócą jeszcze kiedyś do łask - chodzi mi oczywiście o ich dostępność dla przeciętnego człowieka bo na rynku "prestige" jeszcze mocno się trzymają
Skomentuj
-
Meriva Essentia:
http://www.opel.pl/gama-opel/salon-o...ms-models.html
---------- Post dodany o 22:22 ---------- Poprzedni post o 22:17 ----------
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaJakieś wrażenia z jazdy? czy to może za wcześnie
Skomentuj
-
A ja byłem dzisiaj an giełdzie i oglądałem wcześniej wspominana audiczke A6. Wiec tak: z przodu jedno nadkole żre rdza, drugie słabo pomalowane + zderzak, z tyły dwa nadkola malowane, silnik z jednej strony wyolejony, cześc plastikow pod maska ma pourywane zaczepy, jedna lampa z przodu rozczelniona. Całosc wysmarowana ogromnymi ilościami plakaMówiac krotko, bez rewelacji. Reszta samochodów to normalnie padaka, chodziłem z kuplem od auta do auta i nie trzeba było sie za bardzo przyglądac zeby zobaczyc gdzie było malowane. Sprzedawców chyba nerw szarpał jak wymienialiśmy i pokazywaliśmy gdzie było malowane
Ale oczywiście żadne auto nie bite...
A teraz już nie wiem co robić, bo ciezko znaleźć auto w przyzwoitym stanie, już nawet nie myśle o nie bitym, no ale żeby nie był tłuczony z każdej strony.
Skomentuj
Skomentuj