Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    Nie tylko diesle, są też benzyniaki z ukrytymi kucami - przykładem jest np. Oplowski X16XEL którego miałem w Vectrze B - fabrycznie moc obniżona do 105km, nominalnie 115km - Silnik X16XER.
    Tyle, że X16XEL ma górę z X14XE. Stąd niższa moc od X16XE

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    Swoją drogą - w jakich proporcjach przeważnie mieszanka powietrza i paliwa jest uważana za poprawną? 1:25?
    1:14,7 - paliwo : powietrze

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
      Tyle, że X16XEL ma górę z X14XE. Stąd niższa moc od X16XE
      dokładnie, zacząłem to pisać, ale nie byłem w 100% pewien, więc nie dopisałem.

Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
      1:14,7 - paliwo : powietrze
      Dzięki

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
        To fajnie, będę miał w pamięci Twój post :)
        za jakiś czas przymierzam się do zmiany mojej prywatnej Skody Roomster i bardzo leży mi takie zestawienie. Ciekawe jak Ci się będzie jeżdziło

Pozdrawiami SZEROKOŚCI :)
        No to właśnie się dowiedziałem, że na zamówioną Fabię będę czekał pół roku (czyli do sierpnia). Chyba pokażę im środkowy palec i anuluję zamówienie.
        Hmmmm, Opel Meriva...

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
          No to właśnie się dowiedziałem, że na zamówioną Fabię będę czekał pół roku (czyli do sierpnia). Chyba pokażę im środkowy palec i anuluję zamówienie.
          hehe...
          to chyba jakiś żart
          sąsiad czekał 2 miesiące na renaulta megane 2 miesiące i się spóźnili 7dni
          dostał za to komplet kół zimowych i drogie firmowe dywaniki

negocjuj...

---------- Post dodany o 08:09 ---------- Poprzedni post o 08:08 ----------

bierz insignie
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            bierz insignie
            kolejna insignia w leasingu?
            tylko czekac az zaczna zmieniac samochody...

Skomentuj

negocjuj...
              Jutro jadę do salonu awanturować się :)

bierz insignie
              Za wysokie progi :)
              Poza tym to ma być typowo miejski samochód, choć oczywiście do wyjazdów wakacyjnych też.

Skomentuj

Znajomy zamówił Octavię Tour kombi do firmy, 1.6 8v ta z LPG co jest za ~55k.. ma czekać na auto do grudnia ;]

Skomentuj

Hmmmm, Opel Meriva...
                  Cześć,
                  kurczaki, to faktycznie masz problem :(

Co do Merivy to 2 miesiące temu miałem okazję siedzieć i jeżdzić 1.4T
                  wrażenia jak najbardziej pozytywne, jakość wykonania półkę wyżej niż w skodzie, tylko cena takiej Merivy ok. 15% wyższa od takiej samej Fabii

Spróbuj, (przetestuj Opla) i daj znać co załatwiłeś w Skodzie

Pozdrawiam

Skomentuj

Macie może jakiś wzrór oświadczenia o odstąpieniu od umowy (zamówienia)?

Skomentuj

Macie może jakiś wzrór oświadczenia o odstąpieniu od umowy (zamówienia)?
                      Niestety nie mam doświadczenia w "tych sprawach". Jak zamawiałem Roomstera była mozliwość odstąpenia od umowy w trakcie oczekiwania na samochód. Jedynie zaliczka 1 czy 2 tyś miała mi zostać zwrócona do 3 miesięcy

Skomentuj

napisz, ze z powodu nie dotrzymania umowy ze strony skody...
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

idz do miejskiego rzecznika praw konsumenta - napewno pomoze

Skomentuj

Już napisałem odstąpienie :)
                            Zaliczki to chcieli ode mnie aż całe 0 PLN, więc chyba im daruję zwrot. Po południu jadę złożyć pismo do salonu, a w przyszłym tygodniu odbieram (odpukać ) to:

Skomentuj

calkiem ladna - duzo ciekawsza niz poprzednik
                              tych nowych opli jeszcze nie widzialem, nie jezdzilem
                              pora chyba nadrobic zaleglosci

Skomentuj

Osobiście uważam, że Opel zrobił duuuzy krok na przód. Począwszy od Corsy do Insygnii. A nowa Meriva naprawdę ładny samochód i juz wiem, że wygrywa w cuglach z Roomster'em od Skody :( w kategorii jakości wykończenia i komfortu jazdy. Co do niezawodności i jakość to niestety musisz przekonać się sam bo (jak narazie) mało ich na ulicach i w prasie niezbyt dużo się o niej pisze. Pozdrawiam i napisz koniecznie:
                                jaki silnik,
                                wyposażenie,
                                cena wysciowa i końcowa
                                oraz oczywiście wrazenia z jazdy

wklej jakieś real photo

Pozdrawiam

Skomentuj

Jasne, jak odbiorę, to napiszę :) z tydzień to może jeszcze zająć.

Skomentuj

"Zakupiony od niewidomego 91 letniego oficera SS w stanie spoczynku (żona adwokat, syn pilot, córka lekarz), 94tys. przebiegu gdyż było to 6 auto w rodzinie jeżdżone tylko w słoneczne dni, na co dzień stał pod kocem w ogrzewanym garażu. tydzień przed sprzedażą ten 1 właściciel dokupił 2 komplety opon, wymienił rozrząd, oleje, płyny, paski i kompletne zawieszenie. także nic nie stuka i nie puka, bez wkładu finansowego, tylko klima jest do nabicia. spalanie oscyluje w granicach 3L/100km, jak są korki i ktoś ma ciężką nogę to 3.5L/100km. autko do tego stopnia bezawaryjne, że człowiek zapomniał jak mechanik wygląda, śmiało można maskę zaspawać. w dzień zakupu Passata, syn właściciela zatankował auto do pełna, umył i nawoskował na gorąco a córka zrobiła nam na drogę kanapki i kawy w termos. samochód w stanie kolekcjonerskim, jedyny taki, tylko lać ropę i jechać. na wyposażeniu są: strumienica, szpera, wydech z kwasiaka, rozpórki kielichów, fajera momo, kubły Recaro. serdecznie polecam to zadbane, doinwestowane autko w Dieselku. będzie służyć wiele lat gdyż nie jest wytłuczone i wykatowane. sprzedaję z bólem serca swoją laleczke, pilnie z powodu wyjazdu, tylko dla miłośnika marki, w dobre ręce"

Rozwalilo mnie to, nie zdziwlbym sie gdyby zdarzylo sie to jakiemus polaczkowi naprawdę...

Skomentuj

Panowie wracając do tematu zakupu samochodu. Już wiem, że będę polował na renault 19 :) Pozostaje tylko kwestia silnika. Zależy mi na niskim spalaniu, najlepiej gaz. Zaczerpnąłem opinii z sieci i najniższe spalanie oferuje silnik 1.4. Ale, jest problem, bo są dwie wersje ( mówię tu o silnikach z R19 phase II ) zwykły na gaźniku 60 KM i energy na monowtrysku 80 KM. Miał ktoś styczność z tymi silnikami? Który jest bardziej awaryjny, który może mniej spalić?

Nie na temat...
                                      Powrót kolegi pegelmessera :) Witam po przerwie :)

Skomentuj

wojak737, co jak co, ale w dzisiejszych czasach nie kupił bym auta na gaźniku, no chyba że jakąś starą V8 Wujek ma R19 1,4 na monowtrysku i przez pare lat nakręcił tym ponad 200tys km bez większych problemów.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                                          Wujek ma R19 1,4 na monowtrysku i przez pare lat nakręcił tym ponad 200tys km bez większych problemów.
                                          To dobrze wróży. Autko musi być maksymalnie bezawaryjne :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X