Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

yxzabc, jak otworzysz otomoto czy moto allegro to masz parę sztuk a w niemczech masz kilkaset jest w czym przebierać.

Nie wierze też, ze te auta się sprzedają jak świerze bułeczki i nim dojedziesz to juz go nie ma, bez przesadyzmu. Kolekcjonerskie to są wersje klasy "S" a nie zwykłe w123 coupe któych jest na pęczki.
    Skąd by sie wzięło 500 ogłoszeń które już w tej chwili gdy dzwonie to są nieatualne?Przeciez to nielogiczne, niemcy nie maja co robić tylko wystawiają funny ogłoszenia tak dla jaj. Wiadomo, że jak okazyjne auto w dobrym stanie lub za dobrą cene to i u nas się sprzedaje od ręki i nie musi być to żaden kolekcjonerki egzemplaż a moze byc chociażby skoda faworit, takie są prawa rynku.

Wiadomo, za 2000 E to się cudów nie ma co spodziewać, dobrze będzie jak auto będzie do jazdy bez większych nakładów finansowych i nie będzie wymagało z miejsca gruntownego remontu blacharki. Jak ktoś chce kupić stan idealny no to chyba pomylił kategorie cenowe.

Skomentuj

Yoshi_80, wiem co mówie sam szukam auta już od czterech miesięcy i wiem jak wygląda sprawa. jeśli nie wierzysz zadzwoń do osób z tych ogłoszeń i zobaczymy czy te auta jeszcze są na sprzedaż :razz:

Skomentuj

W sumie zwykły sedan, z większą felga i glebą robi niezłe wrażenie, a takie coś już można dostać dużo taniej i jest w czym przebierać.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mercedes/W123/4431

Skomentuj

ŁukaszN, w sumie racja, taki sedan też fajny. Jednak co coupe to coupe

Skomentuj

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mercedes/W123/17640
            coupe ładniejsze i w dodatku pełen oryginał :wink:

Skomentuj

jaka piekna maszyna

a podobno polacy to biedny narod :twisted:

Skomentuj

Wyrównuje

I przebijam

Niestety foty z telefonu :/
                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz
                  Wyrównuje
                  porsche w koszalinie jest duzo - i to nawet GT3 (996)
                  Zamieszczone przez taz
                  I przebijam
                  no ale ferrari widzialem tylko raz w mielnie (F360)
                  Zamieszczone przez taz
                  Niestety foty z telefonu :/
                  moje tez :P
                  moj kompakt jest za duzy zeby go nosic ciagle ze soba :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez taz
                    porsche w koszalinie jest duzo - i to nawet GT3 (996)
                    Porsche to chyba najpopularniejsze super auto i do tego najpraktyczniejsze, dla tego jest go sporo, wiec mnie już nie eksajtuje

Jakiś czas temu widziałem jakieś takie małe, dwuosobowe, sportowe auto, mało większe od gokarta, z dużym dyfuzorem z tyłu, ale nie wiem co to było

Skomentuj

ariel atom?

Skomentuj

był ktoś dzisiaj na Tuning - Show w Krakowie? :smile:

Skomentuj

To może coś dla fanów dwóch kółek. Ja tam się nie znam jakby co, ale na mój gust to prawdziwy DIY motocykl :grin:
                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                          Grado SR125i

Skomentuj

yxzabc, miałem się wybrać, ale pojechałem na komunie na Kaszuby
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ja byłem do południa, w sumie fajna impreza, było kilka fajnych aut, ale wiekszość to powtórka z tamtego roku. niestety najlepsze konkurencje były popołudniu...

Skomentuj

mam pytanie do kogos kto ma w dowodzie rejestracyjnym pojazdu dwoch wspolwlascicieli, czy drugi wspolwlasciciel musi widniec na umowie kupna/sprzedazy ? tzn musi byc podczas podpisywania umowy? czy nie bedzie pozniej problemu z wpisaniem do dowodu rejestracyjnego drugiego wspolwlasciciela? chce troche oszczedzic na oc wpisujac ojca, samochod kupowany od wlasciciela w kraju, najprawdopodobniej zostanie polisa bylego wlasciciela - jezeli to cos zmienia

i jeszcze jedno, cala biurokracje z wydzialem komunikacji i urzedem skarbowym trzeba zalatwic osobiscie w miejscu zamieszkania? bo jest to dla mnie, jako studenta, niemaly problem...

orientuje sie moze ktos w tym wszystkim?

Skomentuj

Ogólnie jak chcesz mieć OC na ojca i masz wiek poniżej 25 lat to będzie zwyżka za współwłaściciela (niektóre TU mają już od 24 lat), dlatego umowę powinien podpisać tylko ojciec bo jak będziesz dodatkowo Ty, będzie to już wpisane w dowodzie i będzie spora zwyżka za wiek zależna od wybranego TU. Oczywiście jeśli się wpiszesz to na Twoje konto oc będą lecieć już też zniżki za każdy rok.

Skomentuj

Jeśli w przypadku kupna nie wpiszesz od razu ojca na umowie(na obu egzemplarzach musisz wpisać), to pozostaje Ci spisać drugą umowę lub akt darowizny z ojcem, w którym zawrzesz informację, że przekazujesz ojcu np. 5% auta.

Co do samej rejestracji, to spisujesz pełnomocnictwo np. na ojca i on Ci wtedy wszystko może załatwić. Musisz to załatwić w miejscowości w której mieszkasz.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                                      Co do samej rejestracji, to spisujesz pełnomocnictwo np. na ojca i on Ci wtedy wszystko może załatwić. Musisz to załatwić w miejscowości w której mieszkasz.
                                      chodzi mi o to, ze chce zalatwic to w miare mozliwosci sam, zeby nie zmuszac ojca do jezdzenia(ojciec jest w miejscu mojego zameldowania, a ja na stancji), plan jest taki, ze ja kupuje auto a jego wpisuje w dowodzie jako wspolwlasciciela glownego zeby miec jego znizke (po roku bezszkodowej jazdy ta znizka przejdzie na mnie, ma 60% wiec warto), kwestia tego ze on nie ma czasu zeby przyjechac osobiscie podpisac umowe ze sprzedajacym
                                      wiec pytanie jest takie, musi podpisac sie na umowie K/S przy sprzedazy samochodu czy da sie to jakos obejsc nie dokladajac sobie jezdzenia po urzedach? jeden wyjazd do urzedu dla mnie to 200km w jedna strone... i caly dzien stracony
                                      z tym upowarzenieniem notarialnym, ile to kosztuje? musimy byc oboje u notariusza podpisujac to czy ojciec mogl by mi poprostu poczta wyslac?

albo inaczej, rejestrujac samochod na umowie K/S musi byc dwoch wspolwlascicieli zeby zarejestrowac go na dwoje, czy moge to zrobic jezeli na umowie widnieje tylko ja jako nabywca? przerabial moze juz to ktos?

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                                        z tym upowarzenieniem notarialnym, ile to kosztuje? musimy byc oboje u notariusza podpisujac to czy ojciec mogl by mi poprostu poczta wyslac?
                                        A czy ja pisałem o upoważnieniu notarialnym? To tylko zwykłe pełnomocnictwo, które spokojnie sam z ojcem spiszesz.

Co do umowy i rejestracji to masz 2 opcje:
                                        1. Oboje wpisani jesteście na umowie i rejestrujecie auto razem(lub druga osoba ma pełnomocnictwo)
                                        2. Na umowie masz wpisanego tylko siebie, rejestrujesz auto na siebie, a później dopisujesz ojca jako współwłaściciela(umowa kupna-sprzedaży lub darowizna np. 50% samochodu, wystarczy 1, co wiąże się ze zmianą dowodu.
                                        Innej możliwości nie ma.

Chcesz mieć ojca jako współwłaściciela, to musi on widnieć na umowie

Skomentuj

a czy jezeli nie mam jeszcze swojego nr NIP (jutro dopiero zloze wniosek) to na umowie moze byc tylko NIP drugiego wspolwlasciciela?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X