Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie ma sprawy
    jak by co to pisz
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Można przyjąć, że przebieg i brudny silnik (przewrotnie - ale jednak) świadczą o Volviaku pozytywnie. Designersko to kawał fajnego auta. Jednak nie ma jak sedan.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
        nie ma jak sedan.
        dopuki nie masz rodziny i nie zaczniesz myslec przyszlosciowo...
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, ależ ja to bardzo dobrze rozumiem, chodziło mi tylko o design a nie o praktyczność. W tej chwili jeżdżę kombikiem, ale sentyment jednak pozostał (swego czasu "bujałem się" Omegą w sedanie... eeehhhhh, to były czasy... później wypadły mi włosy, zapuściłem brodę... i miało miejsce jeszcze kilka innych wydarzeń )

Skomentuj

Ja mialem primere gt w sedanie
            a teraz sytuacja sie zmienila, siwieJe, starzeje sie itd...
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam ponownie Panowie, dopiero od wczoraj bawię się z ubytkiem, a mianowicie to z dwoma, bo oprócz tego znalazłem na progu rysę ( ktoś przy wsiadaniu musiał zrobić czymś ostrym ) która naszła troszkę rdzą.

Zdarłem lakier do gołej blachy, nie ma żadnych głębokich wżer, nałożyłem już 3 razy ten brunox no i dzisiaj przyszedł czas na malowanie.

I tu jest problem :) Mianowicie mam lakier tylko w sprayu ... Nie mieli w formie "do paznokci". Jak to pomalować?
              Nie mogę z odległości sprayem bo zamaluje pół klapy gdybym obkleił gazetami wszystko oprócz danego ubytku to pozostaną ślady malowania, mam rację? ( chodzi mi o np. widoczny prostokącik ... )

Myślałem, żeby napsikać po prostu na kartkę papieru wziąć patyczek do uszu i tym pomalować :) Ale wtedy lakier nie będzie nałożony równo i będzie widać

Jak to zrobić?

Najlepszą opcją będzie chyba obklejenie gazetami i pomalowanie, a potem ewentualne spolerowanie pastą typu automax widocznych "przejść"? Dobry pomysł?

Wiem, że robię z igły widły :)

Skomentuj

Maluj "na zakrętkę" czyli popsikaj na zakrętkę od słoika i małym pędzelkiem :] ewentualnie zaklej gazetami i zostaw tylko tyle co masz do zaklejenia :) potem przypolerujesz woskiem to ani śladu nie będzie ;]

Skomentuj

Dzięki, zrobiłem tak jak napisałeś, tzn, obkleiłem gazetami, pomalowałem, potem kanty było troszeczkę znać to je spolerowałem automaxem i nie ma prawie śladu :)

Skomentuj

cudny90 to juz wiem kto mi kolumny polakieruje :lol:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://vwszrot.pl/

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                        Nie mogę z odległości sprayem bo zamaluje pół klapy gdybym obkleił gazetami wszystko oprócz danego ubytku to pozostaną ślady malowania, mam rację? ( chodzi mi o np. widoczny prostokącik ... )
                        Niekoniecznie. Odklej taśmę papierową i gazety zaraz po pomalowaniu(na mokro) wtedy nie będzie takich odcięć

Skomentuj

ten temat nie tyczy sie tylko VW ale 99% rynku
                          i niestety takie sa teraz realia
                          trzeba sprzedac samochod jak najtaniej wiec odrabia sie straty na czyms innym

Skomentuj

Panowie mam takie pytanie:
                            Jak sprawdzić jakich rozmiarów/wymiarów mogę zaaplikować oponę do danej felgi ? (oczywiście chodzi o szer. opony) Felga jest 8calowa - J8 (średnica 17")

Skomentuj

Może to ci pomoże: http://www.oponybfgoodrich.pl/bfgood...212174618.html

Skomentuj

Polecam udanie się do kompetentnego wulkanizatora.
                                Obstawiam szerokość około 225, może szersza. Jest tak, że węższą oponę da się założyć na szeroką felgę, ale na odwrót już nie, jak do tego dochodzi niski profil opony, albo opony typu runflat (tak to się pisze?), to już trzeba precyzyjnie wiedzieć co można wsadzić.
                                Można wiedzieć do jakiego auta i jaki profil tej gumy?

Jak chcesz to mogę się spytać kolegi, u którego dorabiam w sezonie w wulkanizacji. On jest świetnym fachowcem w tej dziedzinie. Ma 26 lat, a styczność z wulkanizacją ponad 10 (od 9 lat ma własną).

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                  niezbyt :/

Chodzi raczej o coś takiego jak ta tabelka: - http://www.felgi-opony.com/Aktualnos..._,3,32,15.html
                                  Tylko że to są rozmiary orientacyjne, a mnie dokładnie chodzi o to czy da się wsadzić opony szer. 205 na alu felgi 17" J8 (według tabelki najmniejsza to 215 ale.... )

Skomentuj

http://moto.allegro.pl/okazja-nissan...579713699.html
                                    Miał ktoś może do czynienia z takim samochodem? Prosiłbym o opinie na temat obsługi, spalania i awaryjności. W wakacje będę robił prawko i powoli zastanawiam się nad autkiem. Na początek coś niedużego i mało palącego. Z góry dzięki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                      Można wiedzieć do jakiego auta i jaki profil tej gumy? Jak chcesz to mogę się spytać kolegi, u którego dorabiam w sezonie w wulkanizacji. On jest świetnym fachowcem w tej dziedzinie.
                                      Był bym bardzo Ci wdzięczny
                                      Samochód to AUDI 100C4 (93r.) Quattro. Aktualnie siedzą opony 235/40 na 17" J8. Pytanie czy da się na nie obsadzić opony 205/50 lub 205/55

Skomentuj

Zapytam, ale dopiero jutro rano, bo teraz to pewnie już zasypia przygotowując się fizycznie na kolejny tydzień walki z ogumieniem :P

Skomentuj

ir0nhide myślę, że da radę, ale wyjdzie to jak tutaj http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...11ba9afb3.html
                                          ponad pół godziny męki z jedną oponą

Skomentuj

Czaruję...
                                          X