Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
    Glupiej e21 z rok juz nien widzialem.
    To też jest zasługa, że wiele starych BMW dostało się w ręce: "młodych, gniewnych" i zostały zarżnięte. Szkoda, że niektóre modele kończą żywot w taki sposób.

Skomentuj

Z BMW to tylko przykład...

Ten model syreny jest z ok. 1979

Te bmw z 80

Syrene może na oczy z 10 razy widziałem z czego większość była wypolerowana na zielonym trawniku z tabliczką: "To jest syrena, wasze babce na jej widok robiły sie mokre" xDDD

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      To też jest zasługa, że wiele starych BMW dostało się w ręce: "młodych, gniewnych" i zostały zarżnięte. Szkoda, że niektóre modele kończą żywot w taki sposób.
      Kwestia napędu na tylną ośke, maluch, niestety nie przebił sie xD

Bezspiny, pzdr

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
        Syrene może na oczy z 10 razy widziałem z czego większość była wypolerowana na zielonym trawniku
        no widzisz, a ja pol dziecinstwa nimi przejezdzilem!
        mam do nich wielki sentyment

ale to nie temat do takich rozmow!
        jeszcze jeden post i przenosimy do motoryzacyjnego...

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          jeszcze jeden post i przenosimy do motoryzacyjnego...
          No to siup bo nie mogę się powstrzymać od napisania

Mam ogromny szacunek do TECHNOLOGI BMW, ale same samochody to nie mój styl...
          Jedyne chyba BMW, które mi się podoba to 850 (później Ruskie kupili tą technologie i zrobili cudną Wołgę V12 :thumbsup:)

A co do syrenki to marzenie chyba każdego zmotoryzowanego polaka aby dziś produkowali takie: :)
          http://www.mmtrojmiasto.pl/artykul/z...id,tm,zid.html

Skomentuj

Akurat te V12 to troche niewypal byl ;/ V8 zdecydowanie ciekawsze.

Skomentuj

Nie na temat...
              Czemu nie wypał ?
              Ja słyszałem same pozytywy... np. na autostradzie jadąc koło 100/h nikt pewnie nie uwierzy, że ten silnik spalał jeśli dobrze pamiętam coś koło 7litrów :)

Skomentuj

Hmm, Wy tak na poważnie o tej Syrence? Moim zdaniem w tej aukcji od samego samochodu dziwniejsze jest 15 hektarów działki rolnej...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  Czemu nie wypał ?
                  Ja słyszałem same pozytywy... np. na autostradzie jadąc koło 100/h nikt pewnie nie uwierzy, że ten silnik spalał jeśli dobrze pamiętam coś koło 7litrów
                  Slaba moc i spore zuzycie paliwa, podatny na awarie. Te 7 litrow na setke przy 100 pobozne zyczenie. Sporo jezdzilem bmw 520 150 konnym, na trasie jadac 70-80 kmh ciezko utrzymac spalanie na poziomie 6 litrow, a co dopiero ciezsze auto z 12 cylindrowym silnikiem. Nie wiem kto Ci takich bajek nagadal. Tam spalanie zaczyna sie od 10-11 litrow przy stylu jazdy 80 latka, co wcale nie jest niczym dziwnym jak na silnik o takiej pojemnosci. Kultura pracy jest bardzo fajna.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                    Hmm, Wy tak na poważnie o tej Syrence?
                    o syrenie tak. o TEJ nie do konca
                    proporcje dziwne :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Slaba moc
                      Tam nie chodziło o moc...
                      BMW850i ~400KM przy 5,5tyś obr.
                      F50 100 koni więcej, ale przy 8,5tyś obr.
                      Diablo 500KM przy 7tyś obr.

a co dopiero ciezsze auto z 12 cylindrowym silnikiem.
                      A ko powiedział że 12? :) Na stałej trasie jadąc stalą prędkością rzekomo pracowało tylko 6 :)
                      A w 7-8 litrów w takich warunkach jazdy przy wadzę 1,8T jeszcze jestem w stanie uwierzyć.
                      Last edited by ir0nhide; 13.02.2015, 07:14.

Skomentuj

Jezdzilem e31 I wynik w mieście to minimum 22l.

Na trasie to bylo minimum naście litrow.

Skomentuj

Tam nie chodziło o moc...
                          BMW850i ~400KM przy 5,5tyś obr.
                          F50 100 koni więcej, ale przy 8,5tyś obr.
                          Diablo 500KM przy 7tyś obr.
                          Seryjne wersje 850i mialy 300 koni, CSi 380 koni. Silniejsze byly tylko Alpiny i inne tunerskie cudaki.

A ko powiedział że 12? Na stałej trasie jadąc stalą prędkością rzekomo pracowało tylko 6
                          A w 7-8 litrów w takich warunkach jazdy przy wadzę 1,8T jeszcze jestem w stanie uwierzyć.
                          Kup sobie to autko i przekonaj sie ile potrafi spalic. Jak nie masz siana to chociaz poczytaj opinie uzytkownikow.

Skomentuj

Kup sobie to autko i przekonaj się i potrafi spalić. Jak nie masz siana to porozmawiaj z ludźmi którzy jeździli tym samochodem...

Skomentuj

Na 4 garach majmniej wyszlo mi 9. Przy 110km/h

Skomentuj

Kup sobie to autko i przekonaj się i potrafi spalić. Jak nie masz siana to porozmawiaj z ludźmi którzy jeździli tym samochodem...
                                Takich tez znam, co nie tylko jezdzili ale i posiadali 850 :) Poza tym nie rozumiem sensu tej rozmowy, ktos kto kupuje taki samochod, nie bedzie patrzyl czy da sie tym autem zejsc ponizej 10 litrow, bo nie po to sie go kupuje. Te auta sa nadal bardzo drogie w zakupie i utrzymaniu. Jak chcesz miec niskie spalanie na trasie to sobie kup lupo tdi, tam sa tylko trzy cylindy, a jak przerobisz to moze nawet na jednym pojedzie, a co!

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                  Na 4 garach majmniej wyszlo mi 9. Przy 110km/h
                                  Tak zastanawiałem się właśnie czy dobrze napisałem... Czyli nie na 6 a nawet tylko na 4 chodzi ten silnik?

Poza tym nie rozumiem sensu tej rozmowy
                                  Oczywiście że jako ciekawostkę (jak już mówimy o BMW) to skojarzyłem.
                                  Ja się nie upieram że to było 7 litrów. Po prostu mam takie informacje od kogoś kto raczej by mnie nie okłamywał bo nawet nie miał by takiej potrzeby...
                                  Ale sam fakt, że da się zejść poniżej 10l V12'stką jest pozytywem. Pozostaje awaryjność tych silników, o tym za dużo nie wiem, ale tych V12 też było kilka wersji....

Skomentuj

Raczej wsadz te tresci miedzy bajki

Skomentuj

Ta 5.0 to w skrócie 2x2.5

Są dwa kompy ,dwie przepustnice itd.

Weźcie pod uwagę ile pali 2,5
                                      Last edited by dan124; 13.02.2015, 15:23.

Skomentuj

Ja 2litrowym V6 24V Jestem w stanie zejść do 7l/100.

Zasada taka: im większy silnik tym mniej pali... (chyba wiadomo o co chodzi) Więc wierze że da się zejść poniżej 10l/100 w w/w BMW.

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                        Raczej wsadz te tresci miedzy bajki
                                        Tzn.? Dokładnie co masz na myśli ?

Skomentuj

Ja 2litrowym V6 24V Jestem w stanie zejść do 7l/100.

Zasada taka: im większy silnik tym mniej pali... (chyba wiadomo o co chodzi) Więc wierze że da się zejść poniżej 10l/100 w w/w BMW.

Tzn.? Dokładnie co masz na myśli ?
                                          No takie małe spalanie. Przy tym v6 to rover ? galant ? no chyba nie 370z?

Ja to zawsze miałem pecha.. miałem simsona palił 1l niż kolegi, miałem dt80 palił 2l wiecej niz katalogowo, mam auto to też pali konkretnie 14l lpg.
                                          Chyba przerzuce sie na tdi :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X