Zamieszczone przez dan124
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Z BMW to tylko przykład...
Ten model syreny jest z ok. 1979
Te bmw z 80
Syrene może na oczy z 10 razy widziałem z czego większość była wypolerowana na zielonym trawniku z tabliczką: "To jest syrena, wasze babce na jej widok robiły sie mokre" xDDD
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaTo też jest zasługa, że wiele starych BMW dostało się w ręce: "młodych, gniewnych" i zostały zarżnięte. Szkoda, że niektóre modele kończą żywot w taki sposób.
Bezspiny, pzdr
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez SowaZ Zobacz postaSyrene może na oczy z 10 razy widziałem z czego większość była wypolerowana na zielonym trawniku
mam do nich wielki sentyment
ale to nie temat do takich rozmow!
jeszcze jeden post i przenosimy do motoryzacyjnego...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajeszcze jeden post i przenosimy do motoryzacyjnego...
Mam ogromny szacunek do TECHNOLOGI BMW, ale same samochody to nie mój styl...
Jedyne chyba BMW, które mi się podoba to 850 (później Ruskie kupili tą technologie i zrobili cudną Wołgę V12 :thumbsup:)
A co do syrenki to marzenie chyba każdego zmotoryzowanego polaka aby dziś produkowali takie: :)
http://www.mmtrojmiasto.pl/artykul/z...id,tm,zid.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaCzemu nie wypał ?
Ja słyszałem same pozytywy... np. na autostradzie jadąc koło 100/h nikt pewnie nie uwierzy, że ten silnik spalał jeśli dobrze pamiętam coś koło 7litrów
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaHmm, Wy tak na poważnie o tej Syrence?
proporcje dziwne :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSlaba moc
BMW850i ~400KM przy 5,5tyś obr.
F50 100 koni więcej, ale przy 8,5tyś obr.
Diablo 500KM przy 7tyś obr.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaa co dopiero ciezsze auto z 12 cylindrowym silnikiem.
A w 7-8 litrów w takich warunkach jazdy przy wadzę 1,8T jeszcze jestem w stanie uwierzyć.Last edited by ir0nhide; 13.02.2015, 07:14.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaTam nie chodziło o moc...
BMW850i ~400KM przy 5,5tyś obr.
F50 100 koni więcej, ale przy 8,5tyś obr.
Diablo 500KM przy 7tyś obr.
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaA ko powiedział że 12? Na stałej trasie jadąc stalą prędkością rzekomo pracowało tylko 6
A w 7-8 litrów w takich warunkach jazdy przy wadzę 1,8T jeszcze jestem w stanie uwierzyć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaKup sobie to autko i przekonaj się i potrafi spalić. Jak nie masz siana to porozmawiaj z ludźmi którzy jeździli tym samochodem...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaNa 4 garach majmniej wyszlo mi 9. Przy 110km/h
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPoza tym nie rozumiem sensu tej rozmowy
Ja się nie upieram że to było 7 litrów. Po prostu mam takie informacje od kogoś kto raczej by mnie nie okłamywał bo nawet nie miał by takiej potrzeby...
Ale sam fakt, że da się zejść poniżej 10l V12'stką jest pozytywem. Pozostaje awaryjność tych silników, o tym za dużo nie wiem, ale tych V12 też było kilka wersji....
Skomentuj
-
Ja 2litrowym V6 24V Jestem w stanie zejść do 7l/100.
Zasada taka: im większy silnik tym mniej pali... (chyba wiadomo o co chodzi) Więc wierze że da się zejść poniżej 10l/100 w w/w BMW.
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaRaczej wsadz te tresci miedzy bajki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaJa 2litrowym V6 24V Jestem w stanie zejść do 7l/100.
Zasada taka: im większy silnik tym mniej pali... (chyba wiadomo o co chodzi) Więc wierze że da się zejść poniżej 10l/100 w w/w BMW.
Tzn.? Dokładnie co masz na myśli ?
Ja to zawsze miałem pecha.. miałem simsona palił 1l niż kolegi, miałem dt80 palił 2l wiecej niz katalogowo, mam auto to też pali konkretnie 14l lpg.
Chyba przerzuce sie na tdi :P
Skomentuj
Skomentuj