Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aaaa to źle Cie zrozumiałem bo myślałem że Ty mówiąc:

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
    Na 4 garach majmniej wyszlo mi 9. Przy 110km/h
    Podałeś swój raport spalania z jazdy tą BMW850... a ty piszesz po prostu o jakimś innym silniku rzędowym ?

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
    Przy tym v6 to rover ? galant ? no chyba nie 370z?
    Xedos 6 w trasie średnio powiedzmy 8.5l , a po mieście 14l :/

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
      Podałeś swój raport spalania z jazdy tą BMW850... a ty piszesz po prostu o jakimś innym silniku rzędowym ?
      Innym -4 garowym dokładnie V40 2,0T -automat
      Podałem to jako przykład spalania tylko.

Kumpel ma e46 325i cabrio, nie schodzi poniżej 13, a standart 16-17 lpg też automat.
      Last edited by _NATAN_5064; 13.02.2015, 16:56.

Skomentuj

Co do spalania to na pewno nie spali więcej niż wlejecie:)
        Dużo zależy od nogi kierowcy, miałem kiedyś okazję przejechać się 911 i właściciel mówił że na autostradzie przy prędkości 120-130km/h palił 8 litrów ale jak wracał z Genewy to na serpentynach w Alpach ciężko było zejść poniżej 18. Więc często jest to sprawa indywidualna.
        Ja swoim starym szkodnikiem najlepszy wynik miałem 5,3 ale szwagier w sprzyjających warunkach zszedł do 4,7 . Teraz mam takiego samego szkodnika tylko z większym silnikiem i sam miałem 4.1średnie na dystansie 30 km z zachowaniem ograniczeń prędkości.
        Więc naprawdę nie warto przekonywać o wielkości spalania bo nie spali więcej niż jest w baku.:thumbup:
        Last edited by sylvek; 13.02.2015, 18:05.

Skomentuj

Ma ktos moze pomysl jak sprytnie wyciagnac wtryski w e46 2.0 diesel 136KM? Diably siedza niesamowicie. Powoli mi pomyslow brakuje :/

Skomentuj

Silnik wymien :P

Skomentuj

To mlodszego brata auto nie moje. Dla mnie jak auto to tylko mercedes. Trzeba wymienic tylko uszczelke pod glowica bo silnik jest w swietnym stanie pomimo przebiegu.

Skomentuj

Normalnie ręce opadają... :(
                W nocy mróz w dzień słońce grzeje i w efekcie takie rzeczy:

jakieś porady ?

.

Skomentuj

Postaw auto w ogrzewanym garażu :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                    Postaw auto w ogrzewanym garażu
                    chyba na mrozie
                    szybciej wyschnia

w cieplym tylko sie skropli
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale jak będzie trzymał auto całą noc w garażu to nie będzie takich skoków temperatur i nie będzie problemu.

Skomentuj

tak
                        ale teraz to trzeba go wysuszyc
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak jak powyżej tylko na tydzień, woda musi odparować. No może tydzień to przesada ale niestety :???:

Skomentuj

jak jest mróz na dworzu to jest suche powietrze
                            jak go otworzy na dluzej na mrozie to szybciej pozbedzie sie wilgoci niz "gotujac" ja w garazu
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak ma klimę to osuszacz też sobie poradzi, może nie mieć gdzie postawić na mrozie z otwartym oknem.

Skomentuj

klima jak najbardziej
                                kilka dni z wlaczona i powinno pomoc
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tyle że automatyczna poniżej ~5 stopni sie nie załącza

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                    Tyle że automatyczna poniżej ~5 stopni sie nie załącza
                                    Klima nie załącza się, ale osuszacz zawsze chodzi. Ja w zimie zawsze mam włączoną klime i nie ma problemu z parowaniem szyb.

Skomentuj

Wewnątrz w samochodzie nie ma wody (tzn. w podłodze albo tapicerce) w bagażniku w zakamarkach trochę było ponad miesiąc temu wiec usunąłem i tapicerki wyprałem. Od dłuższego czasu wożę w bagażniku woreczki z ryżem i pojemnik z solą... (jak widać nic to raczej nie daje) Oczywiście z włączoną klimą jeżdżę (bo osusza powietrze) Co prawda od dobrego miesiąca nie jeżdżę nim codziennie (raz stał ponad tydzień) może to dlatego? Samochód obok sąsiada stoi i nie ma takiego problemu, ale on codziennie jeździ nim do pracy... No nic, trzeba wietrzyć...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      jak go otworzy na dluzej na mrozie to szybciej pozbedzie sie wilgoci niz "gotujac" ja w garazu
                                      To bym musiał w nocy mieć go otwartego bo w dzień nie ma mrozu...

Skomentuj

Zasada jest taka ze jak masz Klime to musisz jej używać cz latem czy zima bo wyrosną grzyby. Zima osusza wnętrze. Najgorzej jak masz welurowe dywaniki zima to ciągle będziesz miał wilgoć. Wielu tez nie wie ze jak jest mróz to przed zestawieniem na noc trzeba rozgrzane wnętrze kabiny przewietrzyc bo inaczej zamarzaja szyby w środku.

Skomentuj

To prawda , zauważyłem to W UK gdzie wilgotność jest olbrzymia. Jak zostawię nagrzane auto i wracam po pracy to aż woda cieknie po szybie od wewnątrz, a jak jest mróz to właśnie zamarza od środka.
                                          Last edited by Rfck; 15.02.2015, 20:03.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X