Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ibize zrobilem na lemforderach, brembo, ate itp
    wiec tutaj tez bedzie dobrze

jakis kabelek kupilem do ibizy, ale nigdy go nie podlaczylem nawet
    musze zobaczyc co to bylo

For Audi VW SEAT Volkswagen VAG-COM 409.1 Vag Com 409.1 KKL OBD2 USB Cable Scanner Scan Tool Interface

Skomentuj

no to to możesz użyć albo tej wersji vagcoma, albo lepiej vcds lite - tak wynika z moich doświadczeń, a trochę tego używałem... nawet jeden mam poprzerabiany, żeby się zgadzał z openport 1.3, bo się bawiłem we flashowanie ecu w subaru :P to dopiero rzeźba była... ale za to jaka satysfakcja była jak się udało :)

Skomentuj

sprzedawał/kupował ktoś felgi aluminiowe na olx lub podobnych portalach?

co bedzie latwiej sprzedac?
        -felgi do renowacji za nizsza cene (powiedzmy 300zl)
        -felgi po renowacji za wyzsza cene? (powiedzmy 600zl)

Skomentuj

lepiej chyba do renowacji

Skomentuj

Do renowacji. Robiąc jednostkowo, chyba nie da się odzyskać tego co się włożyło.
            Chyba, ze renowacja w stylu który kiedyś widziałem u pewnego handlarza, czyli pomalowany tylko front alusów, a tył nawet nie był umyty i odchodziła farba płatami. I podobno robił mu te felgi znajomy lakiernik, miał tego mały garaż wypchany po brzegi.
            Jakiś czas temu orientowałem się ile chcą za porządną renowację i mi się odechciało...

Skomentuj

Sprzedać moim zdaniem nie zrobiony ,dużo jest rzeźbiarzy którzy to w swoich domowych warunkach po kosztach od nawiaja sobie

Skomentuj

O, wiem po jakiej renowacji można by to sprzedać. Machnąć na szybko plastidipem albo innym takim za 30 zł ^^

Skomentuj

problem w tym ze farba odchodzi bo alu koroduje :/
                  wiec musialbym dac do piaskowania lub szlifowac
                  i to jest najdrozsze. piaskwoanie 200zl
                  pomalowac proszkowo moge w pracy...

wiec wystawie w takim stanie
                  moze ktos sobie wypoleruje

Skomentuj

Też kupiłem 1.9TDI BKC, teraz tylko zrobić rozrząd, dwumas, pompę tandem, świece żarowe, może jakieś nowe oponki i będzie git.

No a tak poza tym, fajnie to jeździ, spalanie nawet w mieście mniejsze niż w poprzedniej benzynce (choć minimalnie większe niż w nowoczesnych jednostkach, ale da się zejść poniżej 6l), no i o dziwo nie kopci, więc raczej pompki jeszcze sprawne.

Skomentuj

Pompki jak chcesz sprawdzić to vcds i kanał bodaj 23. Warto zrobić logi, choć najlepiej to sprawdzać przed kupnem... A robienie tandem pompy na zapas mija się z celem

Skomentuj

PD nie ruszam jak nie sprawiają na razie kłopotu, pompa niestety szajs Luka i ruszał się króciec podciśnienia, na razie zaklepany i podlany klejem do gwintów, hamulce wróciły, ale gdzieś tam z tyłu głowy mam pompę na uwadze.

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                        najlepiej to sprawdzać przed kupnem
                        Też prawda, ale około rok szukania już mnie mocno zirytował, a to tak trochę po znajomości kupione i przebieg sprawiał wrażenie realnego.
                        Swoją drogą to Jetta (generacja Golfa V) i co ciekawe te potrafią osiągać większe ceny od Passatów, bo nie ma tego specjalnie dużo, na razie likwiduję drobne ale dokuczliwe usterki we własnym zakresie i trochę już jest wyczyszczone, z wyglądu i wygody jazdy jestem zadowolony, mimo że to stary diesel.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                          fajnie to jeździ, spalanie nawet w mieście mniejsze niż w poprzedniej benzynce (choć minimalnie większe niż w nowoczesnych jednostkach, ale da się zejść poniżej 6l)
                          moj pierwszy kurs passatem (100-120km/h max i spokojna jazda) i spalanie wyszlo mi 5,8l/100km
                          ale juz po wymianie kol pokonałem trase S7 z predkosciami 160-180km/h i spalanie wyszlo juz 9 litrow!

nie wiem jeszcze ile pali w miescie

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                          jestem zadowolony, mimo że to stary diesel.
                          no niestety pompowtryski sa duuuzo mniej kulturalne niz commonrail :(
                          w pracy mamy fiacika ducato i tam silnik pracuje duzo przyjemniej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            no niestety pompowtryski sa duuuzo mniej kulturalne niz commonrail
                            w pracy mamy fiacika ducato i tam silnik pracuje duzo przyjemniej
                            Dużo zależy od zużycia samego pojazdu, ale także od grupy, miałem okazję jeździć 1.6 i 2.0 TDI CR i w tych silnikach dalej słychać, że to jest Vag, choć może tłuką minimalnie mniej.

Skomentuj

Pompki niestety zrobiły się dosyć drogie w regeneracji, nie wiedzieć dlaczego - kilka lat temu można było zrobić taniej... No i dochodzi jeszcze problem nieszczęsnego wałka, który się wyciera :/ Ale tu już kluczowe znaczenie ma olej i częstotliwość jego wymiany, część ludzi nie patrzy niestety na normę 505.01 a potem cyrki. Z drugiej strony każdy silnik ma jakieś problemy, epoka pancernych skończyła się niestety dawno temu i we wszystko trza pchać kasę.

PS. Całe szczęście, że BLS nie kupiłeś, bo dopiero by były jaja

Skomentuj

Największe jajca podobno robi BXE, swoją drogą ciekawe co skopali, że panewki potrafiły się obracać.

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=7a_J2X88fSE
                                  Tak sobie już myślałem, że w końcu ktoś to zrobi lepiej niż jakieś ebayowe pop....

Skomentuj

W BLS potrafi wyparować litr oleju na 100 km Ciekawi byliśmy gdzie to poszło - wydech sprawdzony, dolot sprawdzony, sucho. Przepływ przez dpfa też normalny, i zgaduj zgadula co się stało - bo auto nie dymiło.

A co do elektrycznych turbo - ja czekam aż zaczną wyciągać kompresory z SQ7, to dopiero będzie zabawa 4.0 TDI i 900 Nm dostępne od wolnych obrotów... Z boxami idzie i 1000 Nm zrobić, a to dopiero pierwszy etap tuningu. Na pewno nie jeden i nie dwa silniki zostaną z dziurą z powodu tego kompresora

Skomentuj

W audi jest właśnie cuś takiego jak ten torqamp.. tam chyba teoretycznie silnik zamiast 5 miał 7kW.. ale dodatkowo są 2 normalne turbiny... tak czy inaczej może tą elektryczną sprężarkę dało by się i z audi kupić.. moze jakieś rozbitki już będą ...

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                                        https://www.youtube.com/watch?v=7a_J2X88fSE
                                        Tak sobie już myślałem, że w końcu ktoś to zrobi lepiej niż jakieś ebayowe pop....
                                        tak, ale zobacz na ile to starcza
                                        to juz lepiej nitro zamontowac :/

po co komu turbo, ktore mozna wykorzystac tylko w awaryjnej sytuacji?

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                        A co do elektrycznych turbo - ja czekam aż zaczną wyciągać kompresory z SQ7, to dopiero będzie zabawa 4.0 TDI i 900 Nm dostępne od wolnych obrotów... Z boxami idzie i 1000 Nm zrobić, a to dopiero pierwszy etap tuningu. Na pewno nie jeden i nie dwa silniki zostaną z dziurą z powodu tego kompresora
                                        dopiero na swoim zauwazylem efekt turbodziury i jakie to jest wkurzajace :(
                                        tez mysle o kompresorze, ja kto jest w TFSI
                                        ale na to przyjdzie czas :p

Skomentuj

@Pawel No te litowo jonowe w pakiecie gotowym to chyba 4-5 min pełnego ognia.. i jakoś się ładują przetwornicą DC-DC 500W - więc nie jakoś strasznie długo.. w normalnym użytkowaniu to nie zużyjesz tego ;-) na torze.. jak jeździsz pomiar czasu.. i jak masz sesje po 20 min to trzeba by było oszczędzać.. jakaś 3/4 okrążenia to pełny ogień.. dużo zależy jak szybko by się ładował..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X