klikasz USTAWIENIA i tam ci pokazuje nowe posty w tematach w ktorych sie wypowiadales
Ale czemu w USTAWIENIACH? Tam wchodze raz na rok zeby cos zmienic i koniec.
I czemu nazywa sie to subskrybowane tematy czy watki? Ja nic nie subskrybowałem...
łomatko o tym własnie pisałem ze to jest bez sensu... wyswietla tematy ktore załozylem (co szukam raz na jakis czas a wtedy moge uzyc wyszukiwarki) lub moje posty w roznych tematach pokazane jeden pod drugim w masakrycznej formie.
Co z takiej formy wynika?
Nie wiem czy ktoś pisał po mnie i kiedy itp. Kongo jedym słowem. Na zadnym innym forum nie spotkalem takiej formy wyswietlania.
I czemu nazywa sie to subskrybowane tematy czy watki? Ja nic nie subskrybowałem...
tak to jest jak sie nie czyta wszystkiego...
automatycznie piszac post w jakims temacie robisz jego subskrycje
w swoim profilu masz tez SUBSKRYPCJE i tam pokazuje WSZYSTKIE tematy w jakich pisales
A ja mam propozycje nastepujaca. Moze ozywic FAQ, ktore jest komplenie gole? Najczesciej pojawiane sie pytania i odpowiedzi umiescic w jednym miejscu, podpiac to pod regulamin (FAQ first) i tyle :) Mysle, ze takowe FAQ byloby fanym miejscem dla ludzi zaczynajacych swa przygode z DIY (jak np. dla mnie).
Jak nie czyta jak czyta Jestem zarejestrowany na kilku forach i wszedzie dziala FAQ :) Zadawanie pytan, na ktore odpowiedzi zawarte sa w FAQ karane jest warning'iem. Owszem trzeba opracowac, ale coz... powiedzialo sie A otwierajac forum, to i wypadaloby powiedziec B i zebrac wszystkie informacje do kupy
Generalnie wszystko tutaj działa bez problemów - dla większości userów, czy to starych czy nowych, obsługa forum i dostępne możliwości konfigurowania nie stanowią problemu. Problem pojawia się tak naprawdę tylko wtedy, gdy zjawi się jakiś malkontent z bólem zadka typu "bo tu nie wyświetla, a na innych forach wyświetla". Co z tego, przecież bez tych wszystkich "pomagajek" da się żyć - ba, nawet jest to wszystko łatwiejsze w obsłudze. Tutaj po prostu nie wyświetla i już :) Przecież tutaj nie chodzi o jakiś przycisk menu, tylko o możliwość pogadania - w końcu to FORUM (a że internetowe - cóż, znak czasu)...
Chodzi o to ze jak wchodze sobie na forum to klikam i widze od razu co nowego sie działo w tematach w których pisałem anie ma mi pokazywac moich awtkow czy postów jeden pod drugim z róznych tematów.
hodzi o to ze jak wchodze sobie na forum to klikam i widze od razu co nowego sie działo w tematach w których pisałem anie ma mi pokazywac moich awtkow czy postów jeden pod drugim z róznych tematów.
Ale ja nie widzę tu żadnego problemu. Wchodzisz w "Co nowego" albo "Nieprzeczytanych postów: XX" i przy każdym temacie w którym coś pisałeś masz zieloną strzałeczkę.
To idealnie pokazuje, czy działo się coś w tematach w których pisałeś. Dodatkowo masz możliwość subskrypcji każdego wątku który Ci się zamarzy. Czego Ty jeszcze oczekujesz, bo moim zdaniem jest tu wszystko co potrzebne, żeby mieć przegląd.
Dziwi mnie, że masz spory staż na forum a dopiero teraz zaczęło Ci to przeszkadzać.
A ja mam propozycje nastepujaca. Moze ozywic FAQ, ktore jest komplenie gole?
taki pomysl byl juz lata temu i pojawial sie nie raz...
problem w tym ze doswiadczeni nie maja czasu na jego opracowanie, a poczatkujacy nie maja wiedzy...
jako poczatkujacy mozesz zbierac takie pytania a my zaczniemy na nie odpowiadac
pozniej mozna to przeniesc na glowna strone
Miałbym małą propozycję. Dotyczy działu ogłoszeń. Jest możliwość zrobienia tak, że:
1. Piszę krótkie/długie ogłoszenie.
2. Wysyłam tj akceptuję temat/post (zgłoszenie trafia do moderatorów).
3. Moderatorzy mają uwagi, dzięki którym ogłoszenie nie zostaje zaakceptowane - użytkownik, który napisał to ogłoszenie otrzymuje wiadomość na PW wraz z treścią swojego ogłoszenia jako cytat, pod cytatem otrzymuje informację od moderatorów co poprawić by ogłoszenie zostało zaakceptowane.
Aktualnie jest tak, że jak ktoś napisze ogłoszenie i po 2dniach nie zostaje zaakceptowane to trzeba pisać do kilku moderatorów z prośbą o informację dlaczego nie zostało zaakceptowane, co poprawić. Czasami nawet treść ogłoszenia przepada.
tomekk_ bardzo ładnie ulepszyłeś ZZ :) Jest możliwość dodania opcji przy tabelce z listą "Przesyłka dotarła" i odpowiedź TAK/NIE (ptaszek tak jak teraz sami zaznaczymy po otrzymaniu,czerwony krzyżyk z automatu po wpisaniu się na listę)
Skomentuj