Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przelej ile uważasz za stosowne wpłaty są dobrowolne i o dowolnej kwocie... każda zł sie liczy,

Skomentuj

Zamieszczone przez bizonzwuesu
      po ile dajecie ? 15 zeta starczy ?
      i po 100zł wpłacali :wink:
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

spoko he stówa to za dużo ale te 15 przeleje dzisiaj jak będzie wypłata pozdrowienia

Skomentuj

bizonzwuesu,
          spoko
          tak tylko cię chciałem zmotywować :mrgreen: :wink:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Już myślałem, że zbiórka się skończy zanim przyjdzie wypłata... Heh łezka się kręci, jeszcze zanim się zarejestrowałem, stare forum, 6 lat praktycznie codzienne czytanie... Oczywiście poszedł przelew :wink:

Skomentuj

UWAGA !!! Zebrana kwota w na dzień 09.05.2010 przekroczyła koszt zakupu licencji vBulletin 4.0 ! :)

Niniejszym kończymy akcję dobrowolnych wpłat na ten cel.

Niebawem zamieszczę w tym wątku pełną listę wszystkich tych, którzy pomogli w osiągnięciu tego celu oraz podam do wiadomości publicznej informację o łącznej kwocie jaką udało się zebrać. Zanim to jednak nastąpi muszę odczekać kilka dni, by wszystkie przelewy zostały zaksięgowane. Na dniach zatem rozpocznę procedurę zakupu licencji dożywotniej na korzystanie z nowego mechanizmu, a zaraz potem podejmę wszelkie działania zmierzające do uruchomienia testowego forum na komercyjnym skrypcie vBulletin 4.0.

Wszystkim tym, którzy zechcieli przelać dowolną kwotę na przedmiotowy cel, składam zatem wielkie podziękowania - bez Waszej pomocy nie mielibyśmy nawet potencjalnej szansy na ten rozwojowy krok !

Skomentuj

Bardzo się cieszę, że mogłem pomóc w rozwoju forum, które zapewnia mi nieustanny dopływ wiedzy i rozrywki

Może moja wpłata nie była zbyt wysoka ale i tak lepsza niż żadna :P

Skomentuj

pan_pawel, w takich akcjach liczy się każda złotówka i nawet jeśli znalazłby się ktoś, kto wpłaciłby tę przysłowiową złotówkę, to moja wdzięczność byłaby taka sama jak wobec tych, którzy wpłacali dość znaczne kwoty. Każdy wpłacał tyle na ile było go stać - często kilka złotych dla jednego jest większym "wysiłkiem" finansowym niż stosunkowo duża kwota dla innego Ofiarodawcy i o tym trzeba zawsze pamiętać !

Skomentuj

no i nie zdazyłem dopiero dzisiaj dostałem przelew :cry:

Skomentuj

emil007, głowa do góry ! Nie każdy mógł, nie każdy chciał - to naturalne. Doceniam także dobre chęci ! Pozostaje się cieszyć, że nie wszyscy chętni do pomocy wpłacili, a mimo to uzbierała się wystarczająca kwota :)

Skomentuj

To, że kwota została zebrana przed terminem świadczy o dużym zaangażowaniu uzytkowników.
                        Quester, Tobie więc pozostaje sie cieszyć, ze forum prowadzone przez Ciebie ma tak duże znaczneie dla innych.

Skomentuj

:diy:

Skomentuj

A co sądzicie, aby bardziej rozbudować dział download. Aby znalazł się tam np. dział "Zwrotnice" i tam rożne projekty wraz z Autorami żeby nie było. I jakieś nowe(sprawdzone) układy tam wrzucać.
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Coś ostatnim czasem temat 'Zmiana mechanizmu forum' ucichł.

Quester, - mógłbyś napisać jak po zbiórce pieniędzy (ile uzbierało się) ?

- kiedy w końcu ta wielka zmiana mechanizmu?

Skomentuj

Hmm a co z odprowadzeniem podatku od darowizny w tym przypadku? Co na to US i PG?

Skomentuj

Nicolas26, w dniu jutrzejszym wszystkie informacje, o które pytasz - myślę, że w ciągu tego tygodnia spłynęły już wszystkie przelewy (włącznie z wpłatami poczynionymi na pocztach) :)

brencik:

Art. 5 ustawy o podatku od spadków i darowizn stanowi, iż obowiązek podatkowy ciąży na nabywcy własności rzeczy i praw majątkowych, a w wypadku darowizny obowiązek podatkowy ciąży solidarnie na obdarowanym i darczyńcy. W myśl art. 6 ust. 1 pkt 4 ww. ustawy - przy nabyciu w drodze darowizny - obowiązek podatkowy powstaje z chwilą złożenia przez darczyńcę oświadczenia w formie aktu notarialnego, a w razie zawarcia umowy bez zachowania przewidzianej formy - z chwilą spełnienia przyrzeczonego świadczenia; jeżeli ze względu na przedmiot darowizny przepisy wymagają szczególnej formy dla oświadczeń obu stron, obowiązek podatkowy powstaje z chwilą złożenia takich oświadczeń.

Stosownie do zapisu art. 9 ust. 1 ww. ustawy opodatkowaniu podlega nabycie przez nabywcę, od jednej osoby, własności rzeczy i praw majątkowych o czystej wartości przekraczającej:

1. 7.510 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do I grupy podatkowej;
                                  2. 5.670 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do II grupy podatkowej;
                                  3. 3.820 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do III grupy podatkowej.

... i po raz ostatni proszę: nie chcesz pomóc to nie przeszkadzaj.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez brencik
                                    No dobra, przekonaliscie mnie, przelalem w koncu ta stówe zeby nie było...
                                    po byku żeś przelał... ani złotówki

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez El_liero
                                      Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez brencik
                                      No dobra, przekonaliscie mnie, przelalem w koncu ta stówe zeby nie było...
                                      po byku żeś przelał... ani złotówki
                                      Może darujmy sobie takie posty?
                                      Niektórzy mają braki z dzieciństwa to później próbują zwrócić na siebie uwagę na forach, robiąc za pieniaczy

Skomentuj

PS.
                                        Kiedy zmiana skryptu ?

Skomentuj

Z konfrontacji wiadomości PW i zaksięgowanych przelewów wynika, że chyba już wszystkie wpłaty są u mnie, a zatem zgodnie z zapowiedzią poniżej przedstawiam kompletną listę Donatorów:

bart210
                                          BARTEK3411
                                          Bawolek
                                          Bebok
                                          BinGant
                                          Black
                                          CIEMNY80
                                          dami.300189
                                          Damiani
                                          devolt
                                          Dolphin123
                                          El_liero
                                          errorexe1929
                                          ETE
                                          FREEDI
                                          FUNIAX 1
                                          GIGIPAWEL
                                          HABEK01
                                          Hawk75
                                          hermes
                                          Irek
                                          Jq
                                          K0Mii
                                          KAC_ZOR
                                          KAPRINT
                                          kobi
                                          KOMBO
                                          KONDRAX
                                          kot_behemot
                                          KRASZ1
                                          Krzysiek21
                                          LARS233
                                          LKLUKASZ
                                          Luszti
                                          ŁukaszN
                                          MAL999
                                          MANIEKKING
                                          Manikulus
                                          MAXXX222
                                          MELLOWMAN
                                          Miecho
                                          n_omysz
                                          NICOLAS26
                                          noga
                                          NONAMEPLUM
                                          PAN_PAWEL
                                          PATEFIL
                                          Pawel S.
                                          Piku16
                                          RACJONALNY
                                          RAVEN1985
                                          RPLAND
                                          SEBA007
                                          SIKADOR
                                          Songokan
                                          TANNER
                                          tom3kk
                                          tomo19811
                                          tomq88
                                          Wallker
                                          Yoshi_80
                                          ZBYSZEK
                                          Ziol3k
                                          ZYBIBRAVE
                                          ŻÓŁWIK

Łącznie zostało zebrane prawie 135% potrzebnej kwoty ( dokładnie 1108,63 zł ) :!: Nadwyżka jest zatem spora. W dniu jutrzejszym rozpocznę proces kupna licencji vBulletinu i natychmiast gdy będę znał dokładną kwotę (zależną od kursu waluty) rozpiszę w tym wątku zestawienie dotyczące finansów ze zbiórki pieniędzy na vBulletin.

Wszystkim Donatorom bardzo dziękuję za ich wkład w rozwój forum diyaudio.pl :!:

P.S. Niestety jeden z Donatorów nie wpisał nicku w przelewie, więc nie jestem w stanie go zidentyfikować, a zatem na liście pojawi się jeszcze jeden nick, gdy tylko uda mi się ustalić kim jest ów Darczyńca :)
                                          P.P.S. Jeśli ktoś dokonał wpłaty, a nie odnajduje się na powyższej liście bardzo proszę o PW w tej sprawie - w ten sposób uniknę przeoczenia kogoś, a po drugie może odnajdzie się tajemniczy Donator, którego nie ma na liście, a wpłata została zaksięgowana :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X