Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
    jesteś po jakieś filozofii albo pokrewnym kierunku?
    Filozofii jako kierunku kształtującego w "zaszłościach" nie mam. Zbyt wiele jak na mój gust bywa tam doktrynerstwa, ogólników i dystansu do empirii, zbyt często szczegółowo wnioskuje się z wstępnie poczynionych założeń ogólnych (zamiast odwrotnie), zbyt mało jest wspólnych bezdyskusyjnie zdefiniowanych pojęć podstawowych, zbyt wiele opiera się na czystym języku i zbyt wiele znaczenia przydaje się samym terminom i ich zależnościom, zamiast skupić się na relacjach opisywanych zjawisk. Zbyt często lubi się tam pouczać w sytuacji, gdy dobrze zrobiłoby (się) douczyć.
    W efekcie w filozofii więcej jest historii filozofii i dokumentacji tego, co o tym czy tamtym pojęciu kto kiedy powiedział i co przez to rozumiał oraz co z tego wywiódł, niż wartościowej informacji o czymkolwiek, służącej budowaniu jakiejkolwiek systemu weryfikowalnej wiedzy czy rozstrzyganiu jakiegokolwiek realnego problemu.
    Ciekawe, lecz trochę jałowe i szacując wkład czasu w opanowanie choć podstaw i wynikową użyteczność tej wiedzy, mało satysfakcjonujące.

Skomentuj

Nie wiem jak Ty ale ja nie mam przyjemności oglądania różnych odmieńców i zboczeńców zwłaszcza w miejscu gdzie decyduje sie o losach społeczeństwa.
      A kto karze Ci ich oglądać ? Byli, są i będą. Mi nie przeszkadzają do puki nie ładują się do mojego życia. Ja też nikomu nie zaglądam do łóżka i nie patrze co , gdzie i do czego wkłada

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        A kto karze Ci ich oglądać ?
        Media, które jednak od czasu do czasu przejże co by mieć jako taką wiedzę co się dzieje w Polsce. A i nawet nie chodzi o oglądanie ich. Sejm to nie cyrk, to powinna być poważna instytucja. A czym oni poważnym się zajmują? jak na razie słychać tylko o prawach zboków, walki z krzyżem, pazerności kleru i zezwolenie na ćpanie. Mieli parę sensownych ustaw ale jakoś pchnąć ich nie umieli...

Skomentuj

Sejm to nie cyrk, to powinna być poważna instytucja
          Benek sejm jest obrazem społeczeństwa, zajmują się tym co jest medialne i czym zdobywa się wyborców.
          Dodatkowo po cichu przepycha się jakieś wałki.

---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post o 20:05 ----------

np. Sprawa krzyża była tak ciekawa że udało się bez krzyku podnieść VAT

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            np. Sprawa krzyża była tak ciekawa że udało się bez krzyku podnieść VAT
            No właśnie, pytanie czy ten cały PR to nie przykrywka medialna?

A tak abstrahując od nich: wczorajsze ujawnienie akt katyńskich. Jak myślicie, dlaczego dopiero po tylu latach wypłynęło to co miało wyjść wg mnie 20-30 lat temu?

---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post o 22:16 ----------

Witaj przyjacielu,

Jestem dr Owen Szef Gilbert z Departamentu Audytu rachunkowości banku z
            One Cabot Square, Londyn E14 4QJ tutaj w Anglii (Credit Suisse Bank).
            Piszę wam o propozycji biznesowych, które będą z ogromną korzyścią
            dla nas obu. W moim departamencie, jako kierownika Biura Regionalnego
            Greater London, odkryłem kwoty £ 16,5 miliona (szesnaście milionów
            pięćset tysięcy Sterling Pounds) na koncie należącym do jednego z
            naszych zagranicznych klientów Late firm Mogul Pan Moises Saba Miliarder
            Masri, Żyd z Meksyku, który był ofiarą katastrofie śmigłowca na
            początku tego roku, zabijając go i członków rodziny. Saba była
            46-lat-old. Również w chopper w chwili katastrofy była jego żona, ich
            syn Abrahama (Albert) i jego córka-in-law. Pilot był też martwy.

Wybór kontaktu z tobą budzi z charakter geograficzny, gdzie mieszkasz, w
            szczególności ze względu na wrażliwość transakcji i poufność w
            niniejszym dokumencie. Teraz nasz bank został czeka na którykolwiek z
            krewnymi, aby się-up do roszczenia, ale nikt nie zrobił. Osobiście
            bezskutecznie lokalizowanie krewnych, szukam Twojej zgody, aby
            zaprezentować Państwu jak najbliższych krewnych / Czy beneficjent do
            zmarłego tak, że wpływy z tego konta wyceniono na £ 16,5 mln funtów
            może być wypłacona do Ciebie.

To będzie wypłacane lub udostępniane w tych procentów, 60% do 40% mnie
            i dla Ciebie. Mam zabezpieczone wszystkie niezbędne dokumenty prawne,
            które mogą być wykorzystane do wykonania kopii zapasowej tego
            twierdzenia jest uczynienie. All I need to wypełnić swoje nazwiska do
            dokumentów i zalegalizować go w sądzie, aby udowodnić Ci za prawowitego
            beneficjenta. All I wymagają teraz jest uczciwy współpracy, poufności i
            zaufania w celu umożliwienia nam patrz poprzez tę transakcję.
            Gwarantuję, że będzie to wykonane zgodnie z prawem rozwiązanie, które
            będzie chronić komputer z wszelkich przypadków naruszenia prawa.

Proszę dostarczyć mi następujące, jak mamy 7 dni, aby go uruchomić
            poprzez. To jest bardzo pilne PLEASE - Odpowiadać za pośrednictwem tego
            adresu e-mail,. drowengilbert611@hotmail.co.uk

1. Imię i nazwisko:
            2. Twój bezpośredni numer komórkowy:
            3. Twój adres kontaktowy:

Po przejściu przez metodyczne wyszukiwania, postanowiłem skontaktować
            się z Tobą nadzieję, że znajdziecie tego wniosku interesujące. Proszę
            na potwierdzenie tej wiadomości i wskazując zainteresowanie będę
            przedstawić Państwu więcej informacji.
            Endeavor do let me know swojej decyzji zamiast trzymać mnie czeka.

Dziękując w oczekiwaniu swojej pozytywnej odpowiedzi.
            Hahahah prawie padłem ze śmiechu, przed chwilą dostałem takiego meila. Ciekawe czy jeszcze są na świecie jelenie które łykają jak pelikany

Skomentuj

No właśnie, pytanie czy ten cały PR to nie przykrywka medialna?
              Dyskusje tego typu właśnie po to kręcą media po parę dni, czym głupsze społeczeństwo tym głupszy temat..

Jak myślicie, dlaczego dopiero po tylu latach wypłynęło to co miało wyjść wg mnie 20-30 lat temu?
              Jakaś rozgrywka ich z ruskimi, chyba nie wierzycie że to dla dobra polskiej historii i naszego interesu :-)

---------- Post dodany o 20:33 ---------- Poprzedni post o 20:32 ----------

Ciekawe czy jeszcze są na świecie jelenie które łykają jak pelikany
              Są, są wystarczy popatrzeć na klientów AmberGold..

Skomentuj

wystarczy popatrzeć na klientów AmberGold..
                A ponoc prezio Bronek tez tam utopil pol banki. Tak cos pisali...

Skomentuj

chyba nie wierzycie że to dla dobra polskiej historii i naszego interesu :-)
                  Oczywiście że nie, gdyby coś sie działo w Polsce USA nawet by palcem nie kiwnęli. Wiz od wielu lat nie można się doprosić a co dopiero pomoc militarna...
                  Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  A ponoc prezio Bronek tez tam utopil pol banki.
                  Nie bój się, swój swojego nie ruszy, pieniądze z powrotem dostanie :)

Skomentuj

Posłuchajcie Kukiza u Kuby, dobrze jedzie :-)

Skomentuj

Może i jedzie, ale to nikt inny tylko on Donkowi na wyborczych festynach PO chałturzył...

z 2giej strony, lepszy głupiec, który przejrzał niż taki co dalej głosi swoje racje...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                        Mi nie przeszkadzają do puki nie ładują się do mojego życia. Ja też nikomu nie zaglądam do łóżka i nie patrze co , gdzie i do czego wkłada
                        Do życia i łóżka bezpośrednio Ci się nie ładują, to fakt... ale to Ty im płacisz za ich "pracę".

Media, które jednak od czasu do czasu przejże co by mieć jako taką wiedzę co się dzieje w Polsce.
                        Benek, ja od lutego nie posiadam telewizora. Polecam taki eksperyment - świetna sprawa. Wyciszyłem się trochę i uspokoiłem.
                        Jak odwiedzam rodzinę lub znajomych i zdarzy mi się usiąść przed włączonym tevau, to z największym zaciekawieniem oglądam bloki reklamowe

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                        W wersji wzniosłej z powyższego wynikałoby, że ważniejsze dla tego naszego bohatera bywa nie co mówi, lecz pobudki tej mowy i rodzaj efektu czy reakcji u słuchacza... Dążąc tą ścieżką może trudno mu ustrzec się przed palnięciem czegoś, co w gruncie rzeczy odbiera może inaczej, lecz prawda publicznych wystąpień jest nieco inna od tej wewnętrznej i również on nie jest przecież wolny od przymusów, efekciarstwa, sytuacyjnych schematów i jak każdy, zniewolony jest własnym temperamentem, intelektem, charakterem, wreszcie osobistą ewolucją, inklinacjami i doświadczeniem.
                        Medialną obecność (pozwolę sobie na takie określenie) Janusza Korwin-Mikke najlepiej swego czasu określił Ziemkiewicz - dla mediów najlepszą metodą by go zniszczyć (zakładając, że zniszczyć by go chciały), to wpuścić go do studia i pozwolić mu gadać :)
                        http://www.youtube.com/watch?feature...xeYtukc8#t=43s

---------- Post dodany o 03:07 ---------- Poprzedni post o 02:08 ----------

Właśnie oglądnąłem "Korwina u Lisa"... W mojej ocenie ciężko się z nim, z JKM, choć retorykę ma momentami mocno kontrowersyjną, nie zgodzić - choć zapewne łatwiej i "modniej" nazwać go faszystą.

W pewnym momencie "rozmowy": gość na wózku (ten żużlowiec po wypadku - nie pamiętam nazwiska) zarzucił mu, że dzieli sportowców na kategorie, na pełnosprawnych i niepełnosprawnych - w odpowiedzi usłyszał, że to właśnie istnienie olimpiady i paraolimpiady tworzy ten podział. Trzeba być mocno ślepym, żeby nie widzieć w tym istoty sprawy. A skoro wszyscy sportowcy, zarówno ci "z nogą jak i bez ręki" są równi, to czemu nie startują w jednych zawodach? A skoro sport ma być w swej istocie walką z własnymi słabościami, to dlaczego w zawodach startują ludzie, którzy wyglądają jak by tę walkę już mieli za sobą?

Ciekawa była również reakcja pani Piotrowskiej na propozycję zorganizowania wyborów miss Polski kobiet brzydkich...

Problem tkwi w tym, że po prostu gościa słyszą, ale go nie słuchają, a rozmowa oparta jest na z góry przyjętej tezie, że mówi źle, że poglądy ma złe, błędne i niesprawiedliwe, a wszelkie przedstawiane przez niego argumenty uzasadniające jego podejście są tak naprawdę brakiem argumentów... przy równoczesnej argumentacji pani Piotrowskiej typu "weź się już człowieku nie odzywaj".

Nie no, "rozmowa" co najmniej przednia... Choć cały czas miałem wrażenie, że strony rozmawiają o zupełnie innych rzeczach...
                        Chyba kupię telewizor
                        Last edited by dabyl; 12.09.2012, 03:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                          Choć cały czas miałem wrażenie, że strony rozmawiają o zupełnie innych rzeczach...
                          Też to właśnie obejrzałem i mam podobne wrażenia. Pytanie po co była ta cała dyskusja? JKM słusznie zauważył, że pewne rzeczy po prostu się nie sprzedają i sprzedawać nie będą. Czy słusznym jest aby pieniądze podatników szły na pokazywanie tego w telewizji? Niech każdy sobie sam szczerze odpowie na pytanie gdyby to leciało w TV czy by oglądał? Ja nie. Zwykłą olimpiadę oglądałem kątem oka, więc paraolimpiadę tym bardziej bym nie oglądał.

Zapewne znajdzie się grupa osób która chciałaby to obejrzeć ale jak liczna ona jest? I wobec tego pieniądze milionów muszą być marnowane dla uciechy paru tys?
                          Ja kiedyś uprawiałem wyczynowo egzotyczny sport o ogólnej nazwie modelarstwo lotnicze, który jest odgałęzieniem sportu lotniczego. Są w tym mistrzostwa polski, europy, świata, nawet chyba kiedyś modelarska olimpiada była, lotnica jest. Czy ktoś gdzieś widział jakiekolwiek transmisje z takich zawodów? Wzmianki w prasie? A mnie lotnictwo interesuje i chciałbym czasem pooglądać. Jednak rozumiem że dla paru tys zapaleńcó takich jak ja żadna telewizja nie będzie poświęcać wielu godzin transmisji.

JKM powiedział prawdę, brutalną prawdę o nas samych, że w rzeczywistości to nikogo, poza wąskim gronem osó niepełnosprawnych i ich rodzin, nie interesuje. Paraolimpiada jest potrzeba tym którzy na niej startują, tym którzy się z tym identyfikują, którzy cieszą się z tego, czerpią motywacje i siłę. I niech te czy inne zawody sportowe sobie będą. Jednak większość ludzi ma to i będzie to miała gdzieś. Myślę, ze niepełnosprawni doskonale to rozumieją i wcale nie domagają sie równych praw transmisji itd, uprawiają sport dla siebie, bo chcą robić coś co pozwala im czerpać satysfakcję.
                          A cała ta afera jest żenująca, szczególnie taka pani Piotrowska która jakby usłyszała hasło paraolimpiada 3 tyg temu to by się zastanawiała o czym do niej mówią . Po prostu rozpoczęto medialną bijatykę kosztem ludzi którzy chcą sobie najzwyczajniej w świecie rywalizować sportowo dla swojego własnego zdrowia a nie pod publiczkę czy dla pieniędzy.

Skomentuj

ale to Ty im płacisz za ich "pracę".
                            I o to właśnie chodzi. Dlaczego ma płacić za te szopki? Jak będę chciał to pójdę do cyrku
                            Benek, ja od lutego nie posiadam telewizora. Polecam taki eksperyment - świetna sprawa.
                            TV oglądam średnio raz na miesiąc, zazwyczaj u znajomych tak jak Ty
                            choć zapewne łatwiej i "modniej" nazwać go faszystą.
                            Bo widać było ewidentnie że brakło im już argumentów, dlatego w debatach, prasie i TV czasami padają słowa faszysta, antysemita, ksenofob itp a nasi politycy, nie wiedzieć czemu, boją się że tak ich ktoś nazwie.
                            przy równoczesnej argumentacji pani Piotrowskiej typu "weź się już człowieku nie odzywaj".
                            To nie była argumentacja, to było zwykłe chamstwo ze strony tej baby. Jak by nie patrzeć p. Janusz ma już 70 lat wiec trochę nie na miejscu są takie odzywki ze strony dużo młodszej

Ogólnie, polać dabylowi, dobrze gada

Skomentuj

W ogóle jestem zdania, że powinno się zrezygnować z organizacji takich wielkich imprez jak olimpiady, MS czy europy z piłce nożnej. Marnujemy zasoby i przestrzeń, takie obiekty sportowe z olimpiady w Atenach leżą odłogiem i niszczeją, absolutnie nic się tam nie dzieje. Portugalczycy wyburzyli stadiony. My pewnie tego nie zrobimy ale będziemy do nich przez dziesiątki lat dopłacać.

To jest czyste marnotrawstwo. Idą miliardy na 2-3 tyg uciechy z której zyski nie rekompensują wydatków. Uciechy z której i tak nie można w pełni skorzystać bo telewizje z takiej olimpiady pokazują wybrane sporty, resztę wyrywkowo lub w ogóle. O wiele lepsza jest forma mniejszych imprez skoncentrowanych na kilku kategoriach np meetingów lekkoatletycznych.

Skomentuj

W pewnym momencie "rozmowy": gość na wózku (ten żużlowiec po wypadku - nie pamiętam nazwiska) zarzucił mu, że dzieli sportowców na kategorie, na pełnosprawnych i niepełnosprawnych - w odpowiedzi usłyszał, że to właśnie istnienie olimpiady i paraolimpiady tworzy ten podział.
                                Gość się nazywa Cegielski. Jaki jest sens walki człowieka bez nogi z nogą, Choć doświadczenia z Pistoriusem z ostatnie olimpiady pokazują że można. Pojawia się pytanie jak zrobić protezy aby zachowywały się jednakowo jak ludzkie nogi. Jak sprawdzić czy zastyosowane włókno szklane niema większe sprzężystości, elastyczności niż najlepsza ludzka noga..

Co do startowania w olimpiadzie nie ma żadnych ograniczej poza tzw. min. olimpijskim którego niestety Ci ludzie nie są w stanie osiągnąć..

Ciekawa była również reakcja pani Piotrowskiej na propozycję zorganizowania wyborów miss Polski kobiet brzydkich...
                                Miss piękności to impreza ściśle komercyjna. Jeśli Korwin ma ochotę niech ją organizuje. Ale czy to będzie w zgodzie z jego poglądami "Wydają niepotrzebnie moje pieniądze..."

Problem tkwi w tym, że po prostu gościa słyszą, ale go nie słuchają,
                                Bo gościa się słuchać nie da. Słowo debil kojarzy się u nas z jednym, nazywanie człowieka niepełnosprawne umysłowo debilem, jest totalnym chamstwem, w tym przypadku nikt chyba się nie obrazi jak powiem że wg mnie Korwin to totalny kretyn.

Nie no, "rozmowa" co najmniej przednia... Choć cały czas miałem wrażenie, że strony rozmawiają o zupełnie innych rzeczach...
                                Na 100% się zgadzam.

---------- Post dodany o 07:13 ---------- Poprzedni post o 07:12 ----------

Chyba kupię telewizor
                                Nie kupuj, powiedz lepiej jak wyrzucić :-)

---------- Post dodany o 07:22 ---------- Poprzedni post o 07:13 ----------

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                Portugalczycy wyburzyli stadiony.
                                Nie zburzyli jeszcze ani jednego.. ale jest blisko.

http://stadiony.net/aktualnosci/2011...stadionow_euro

W ogóle jestem zdania, że powinno się zrezygnować z organizacji takich wielkich imprez jak olimpiady, MS czy europy z piłce nożnej.
                                Takie imprezy jak olimpiada są organizowane od setek lat i chyba należy to kontynuować

Co do MŚ i Euro, można je organizować bez budowania stadionów na obecnych obiektach lub lekko zmodernizowanych. Komercja, przetargi i inne powodują że mieli się pieniędzmi tak aby napychać pieniądze federacji. I tak oto położona trawa na narodowym leżała tylko 3 miesiące, ponieważ przed samym euro przejechała nowa zalecana przez fifę 8 tirami z holandii. Czy to nie jest marnotrawstwo?.

Idą miliardy na 2-3 tyg uciechy z której zyski nie rekompensują wydatków
                                Zyski są ale niestety tylko do UEFA.
                                My wybudowaliśmy stadiony, odpowiadaliśmy za bezpieczeństwo a oni postawili strefy kibica zamknięte dla swoich dostawców Calsberg, Coca Cola i McDonald i siekali kasę bez podatku.

Zwróćcie uwagę że za wielu chętnych do organizacji kolejnych za bardzo nie ma....

Skomentuj

Marios, jeśli spotkamy się ewentualnie na AS, to masz u mnie kilka kolejek .
                                  (...)polać dabylowi(...)
                                  dablowi
                                  Last edited by Racjonalny; 12.09.2012, 09:42.

Skomentuj

Bo gościa się słuchać nie da. Słowo debil kojarzy się u nas z jednym, nazywanie człowieka niepełnosprawne umysłowo debilem, jest totalnym chamstwem, w tym przypadku nikt chyba się nie obrazi jak powiem że wg mnie Korwin to totalny kretyn.
                                    Można gościa nazywać kretynem, debilem, chamem itp ale trzeba przyznać że czasami gada słowa gorzkiej prawdy które innym politykom przez gardła by nie przeszły. Tak czy siak ma mój głos w najbliższych wyborach.

Skomentuj

Można gościa nazywać kretynem, debilem, chamem itp ale trzeba przyznać że czasami gada słowa gorzkiej prawdy które innym politykom przez gardła by nie przeszły.
                                      Sprawa ma szerszy kontekst. To, że mówi rzeczy, których inny polityk by nie powiedział, nawet tak samo myśląc, to jedno i wcale nie o to chodzi. Chodzi o to, że żaden kulturalny i normalny człowiek, nie użyłby w publicznej debacie np. słowa gówno, jak on to to nieraz robił. No bo jak tak można? Skoro on się tak w gronie publicznym zachowuje, nie mając jakichkolwiek hamulców, no to maniery ma iście salonowe i prywatnie pewnie prezentuje jeszcze niższy poziom. Ja bym nie chciał, żeby ktoś taki mnie reprezentował.

Skomentuj

Racjonalny, prosiłbym abyś nie odnosił się w żaden sposób do moich postów ani nie odpowiadał na nie gdyż pokazałeś parę miesięcy temu poziom dyskusji właśnie w tym temacie w stosunku do mnie. Dlatego też nie chce mieć z Tobą nic wspólnego. Szanuje Cię ale Ty nie potrafiłeś mnie uszanować. Mam nadzieję że moja prośba zostanie uwzględniona. Z góry dziękuję

Skomentuj

Wybacz benek161, ale pamiętam, jak ty mnie wtedy nazwałeś lewakiem, modem i czymś tam jeszcze, co spowodowało moją reakcję. Jeśli więc podnosisz argument jak wyżej, to racz też o tym pamiętać. Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X