Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.bang-olufsen.com/en/colle...kers/beolab-90

Skomentuj

Przyglądałem się kiedyś projektowi. Sama elektronika jest mocno rozbudowana, sporo dsp i końcówek mocy.
      Same głośniki poniżej:
      http://www.tonmeister.ca/wordpress/w...90_drivers.jpg
      Last edited by dolphin123; 01.05.2016, 23:40.

Skomentuj

Możecie jeszcze tylko doradzić którą tą vife na centralny wziąć , daytona 180 sobie daruje , mam obecnie jednego i daje radę więc 2 szt 130 a 150 dadzą radę spokojnie, część polecała tu ne123w , jest jeszcze ne149w i druga sprawa bo pewnie są tu osoby co już miały z nimi styczność, lepiej jest wziąć wersję 8ohm czy 4 w celu łączenia 2 sztuk, na chwilę obecną a może i tak zostanie w parze z hds

Skomentuj

Ice ice baby.... http://facet.interia.pl/obyczaje/sty...30,iAId,198984

Skomentuj

No nie można powiedzieć że "jest przytulnie"...
            Połączenie stylu hotelowego z biurowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
              A to on nie mial czasami siedziec w pierdlu?

Skomentuj

Moze i miał.... pewnie jak Stonoga
                On wie więcej o nich niż oni o nim
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie ktos kiedys wrzucał link jak zbudowane są rezystory
                  Path audio czy jakieś inne za czapkę pieniędzy
                  Pamięta ktos moze gdzie szukać?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Masz na mysli te grafitowe z rdzeni olowkow?

Skomentuj

Nie wiem czy było, SB Acoustics ma swojego beryla http://www.audioxpress.com/article/n...show-in-munich

Łukasz ja wrzucałem link z tymi rezystorami. Nie mam go zapisanego, musisz poszukać w zakładce DIY na AS. To widziałeś http://www.troelsgravesen.dk/graphite.htm ?

Dobra znalazłem, to nie o PathAudio chodziło a o Duelund http://www.audiostereo.pl/co-siedzi-...nd_105012.html
                      Last edited by taz; 03.05.2016, 15:46.
                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                      Grado SR125i

Skomentuj

Mnie tam interesuje też co siedzi w kondensatorach Delunda za nie małe przecież pieniążki. Rezystory dość łatwo zrobić. Ciekawe czy konda też by się udało.

Skomentuj

PM tak o tamte chodziło

Ale te linki tez wystarcza!
                          Dzięki
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Według mnie głupota to co piszą...

U nas na sklepie mamy TV 4K 84" i porównując to w przedziale takiej odległości jaką zalecają na w/w stronie czyli od 1,76m do 3.53 jest jakimś nieporozumieniem.

Marian co do TV to zależy jakie masz wymagania. Tanie TV zazwyczaj mają słabe kolory, wolne matryce i nierównomierne podświetlanie.
                            Z tanich TV dobre kolory mają Philipsy tylko ich wadą są wolne matryce. Dobre jakościowo z tych tańszych są już np. Samsungi z serii j5xxx

Skomentuj

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
                              Według mnie głupota to co piszą...

U nas na sklepie mamy TV 4K 84" i porównując to w przedziale takiej odległości jaką zalecają na w/w stronie czyli od 1,76m do 3.53 jest jakimś nieporozumieniem.
                              Generalna zasada jest taka, ze jesli mamy dwa telewizory o jednakowej przekatnej obrazu, to ten z wieksza rozdzielczoscia powinien byc ogladany z blizej odleglosci, zeby mozna bylo widziec szczegóły obrazu. Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie, aby niewielki telewizor 4k ogladac z klilku metrow, tylko ze z kilku metrow nie widac, ze to jest 4k. Podobnie jest z monitorami do komputerow. Zwieksza sie rozdzielczosc obrazu, ale przeciez odleglosc od monitora jest zwykle podobna, chyba ze mamy przed oczami naprawde spory, 27 calowy monitor. Jesli pracujesz w duzym sklepie RTV, to porownaj obraz Imaca z matryca 5k Retina, to typowego monitora o podobnej wielkosci. Zeby zobaczyc mozliwosci jakie daje taka rozdzielczosc, musisz byc blizej monitora ( w stosunku do jego fizycznej wielkosci ). Do tego dochodza kwestie zmeczenia wzroku, ktory nie jest przystosowany do stalego skupiania ostrosci na malym obszarze z duzej odleglosci.

Skomentuj

PM pozwolę się nie zgodzić ,dwa tv z taką samą wielkością matrycy oglądamy wygodnie z określonej odległości.
                                Minimalna odległość to ta przy której zacznie nam się pojawiać pikseloza, natomiast maksymalna to taka, która daje wygodę oglądania.
                                Jeżeli mamy dwa tv; jeden z matrycą HD drugi jest natomiast z wielokrotnością rozdzielczości HD (np 4k), to na pewno z bliższa będzie można oglądać tv 4k , po prostu dopiero wtedy wzrok uchwyci pikselozę.
                                Nie poruszamy takich kwestii jak skalowanie i wydajność procesorów.
                                Teraz sprawdzałem, organoleptycznie:), a mam 4k samsunga 65cali i pikselozę matrycy przy stałym obrazie widzę z 80-100cm przed ekranem, a wygodne oglądanie zaczyna się z 2-3 metrów i z 6 jest wygodne, oczywiście obraz zachwyca (przy dobrym źródle) z tych bliższych odległości.
                                Last edited by czekin1; 03.05.2016, 21:33.

Skomentuj

Tym wpisem, tylko potwierdzasz w pewnym sensie to co napisalem :)
                                  Telewizory 4k oglada sie blizej niz telewizory HD, bo inaczej nie ma sensu uzywania wyzszej rozdzielczosci. Odleglosc ogladania jest w pewnym sensie umowna i w zaleznosci od osoby i wzroku bedzie sie nieco roznic. Natomiast wracajac do pytania mariana o TV, moge tylko powtorzyc, ze telewizora ponizej 40 cali, nie oglada sie z odleglosci 2 metrow, szczegolnie przy podpieciu do komputera, ktory wyswietla na tv bardzo drobne szczegoly obrazu. Bedzie meczyl wzrok, probujac skupiac sie nad. Problem dotyczy glownie statycznych obrazow.

Skomentuj

Bo źle wypowiedź zacząłem:), chodziło mi tylko o to, że ten z większą rozdzielczością;nie powinno sie oglądać z bliższej odległości, lecz daje taką możliwość (co jest ogromną zaletą), po za tym oczywiście zgoda.

Skomentuj

Ok, to zadam jeszcze jedno pytanie :)

Mamy trzy TV 50 calowe. Jeden HD Ready, drugi Full HD i trzeci 4K. Czy uwazasz, ze dla kazdego z tych telewizorow, optymalna odleglosc ogladania bedzie taka sama?

Skomentuj

A nie jest tak, że po prostu oglądasz z dokładnie takiej samej odległości a po prostu widzisz coraz więcej szczegółów - rozumując, że kolejne, wyższe rozdzelczości to po prostu kolejna "nowsza" technologia:)

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
                                          A nie jest tak, że po prostu oglądasz z dokładnie takiej samej odległości a po prostu widzisz coraz więcej szczegółów - rozumując, że kolejne, wyższe rozdzelczości to po prostu kolejna "nowsza" technologia:)
                                          I tutaj pojawia sie ponownie pytanie - z jakiej odleglosci? Jesli kupiles sobie pare lat temu plazme HD Ready, to ogladajac ja z paru matrow, dawala doskonaly obraz, szczegolnie z sygnalow niskiej rodzielczosci. Teraz w tym samym miejscu stawiasz LED 4K i odpalasz film 4k. Widac roznice w rozdzielczosci, ale zeby zobaczyc najmniejsze detale tego obrazu, musisz usiasc blizej. Wtedy obraz wydaje sie nam jeszcze wiekszy i bardziej szczegółowy. Po to jest wlasnie technologia wysokiej rozdzielczosci.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X