Zamieszczone przez dragon
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Groszowe sprawy to sá
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Penetrator Zobacz postaJaki koszt?https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Jeszcze nie rozkręcałem więc nie znam modelu.
A co do wymiany, to jeśli będzie to prosta sprawa to sam to wymienię, najwyżej Bocian mi pomoże.
Wczoraj spróbowałem włączyć ampli, no i działał do momentu wyłączenia go, czyli jakieś 3 godziny.
Dziś rano znów szalał, parę razy dostał z piąchy i jakoś działa :)
Niestety, bawiłem się generatorem bo akurat testuje głośniki, no i słychać jakieś brzęczenie. W obu kanałach tak samo więc to nie wina głośników. Może po wymianie selektorów to brzęczenie zniknie.Last edited by marian; 24.10.2017, 19:40.
Skomentuj
-
-
Ja to rozumiem ale z pomiaru wychodzi że zamiast 2 drożnego zestawu grają mi jakby tylko woofery ha!. I fizycznie niemożliwe że aż tak wysokoPomiar jest w osi 22TAF więc gdzieś jest babol , mam zabawę na weekend i sprawdzenie co mi filtruje tak ta górę.
Last edited by marivs; 25.10.2017, 22:15.
Skomentuj
-
Marian: Nie pamietam jakiej firmy przekazniki to byly ale to ten niebieski miedzy trafem a radiatorem z tego co pamietam na 24V. Demontaż banalny więc jak rozbierzesz to dokladny model bedziesz wiedzial. Na pewno kupisz na TME chyba 20zl netto kosztowaly, to sa dosyc popularne przekazniki z standardowym rozstawem wiec ewentualnych zamiennikow jest sporo.
Jak juz masz wymieniac to wymien wszystkie przekazniki, ten od softstartu tez i masz spokoj.Last edited by dragon; 25.10.2017, 23:49.
Skomentuj
-
Pytanie z zupełnie innej beczki. Zakupiłem coś na allegro i nie jestem pewny czy znajomy da radę odebrać, a w gre wchodzi tylko odbiór osobisty. Mógłby ktoś odebrać dla mnie zakup(raspberry pi z hifiberry), wrzucić w coś i wysłać? Płacę za fatygę oczywiście. Odbiór w okolicach Wąwozowej między 17 a 20...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marivs Zobacz posta
Skomentuj
-
Wracając do moich pomiarów to winnym tych dziwacznych wykresów jest chyba karta dźwiękowa w laptopie. Aż dziwne, że sprzęt z 2013 roku może mieć aż tak krótkie pasmo przenoszenia? Wydaje mi się, że gdy wcześniej robiłem pomiary to pasmo było szersze. Czy jest możliwe, że coś się spierniczyło sprzętowo?
Poniżej wynik pomiaru zrobiony w RightMark Audio Analyzer. Idealnie odcina pasmo w miejscu jak na wcześniejszych moich pomiarach.
Skomentuj
-
Jeszcze raz zrobiłem pomiar karty. Niestety ma jakąś przypadłość, ze sama zmienia ustawienia, ulepszenia i jakością wraca na 16-bit 44,1kHz.
Ulepszenia mikrofonu (wejścia) były włączone i chyba stąd te błędy. Wyłączyłem i proszę bardzo jak ładnie :)
I na 100% coś pewnego trzeba zakupić, coś z X-FI?
Dzięki za pomoc.
Skomentuj
Skomentuj