Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Dziala wporzo, jednak wierze w nowe
    Oj to możesz się zdziwić. O ile WP 8.1 ludzie sobie chwalą (sam używam) to WP10 zawodzi. Nie ma istotnych zmian na lepsze a podobno jest sporo błędów i system jak na razie jest trochę niewypałem.

Skomentuj

W10 jest w fazie testów więc jest jak jest, ale używam i nie ma tragedii.

Skomentuj

Zamieszczone przez manieq Zobacz posta
        W10 jest w fazie testów
        Przecież pierwsze wersje to chyba juz latem były wypuszczone. Trochę to zbyt długa trwa.
        Ja słyszałem, że ludzie narzekają na spowolnienie telefonu i ogromne zżeranie baterii.

Skomentuj

Różnie to wlasnie jest, u siebie nie mam takich problemów porównując do 8.1, ale nawet na takich samych modelach dziala to różnie, jedni mają problemy inni nie.

Skomentuj

najs!

Skomentuj

Nie używałeś telefonu przez 6 dni?

Skomentuj

http://www.euro.com.pl/telefony-komo...n-czarny.bhtml

nie wiem czy oni mają błąd na stronie ale to baaaaardzo dobra cena

Skomentuj

Zamieszczone przez manieq Zobacz posta
                  Nie używałeś telefonu przez 6 dni?
                  Caly czas uzywam, moze po prostu nie jestem uzalezniony od smartfona. Co ciekawe Wifi w ogole nie wylaczam, dziala caly czas.

Skomentuj

Lumia735 vs Z1 compact czyli Windows vs Android

Jestem jednym z nielicznych nie posiadających smartfona. Mój telefon już się kończy, ale najbardziej irytujące jest to, że w słońcu, czy na nartach nic nie widzę na ekranie. Upatrzyłem sobie te dwa modele. Wielkość ma dla mnie duże znaczenie, ma być jak najmniejszy i tu Z1 wygrywa. Kwestia systemu operacyjnego. Nie bardzo jestem przekonany do Andka, tym bardziej, że telefon służy mi do dzwonienia i navi. Czasem jakaś fotka, czy spojrzenie na szybko w neta celem uzyskania jakiś info. Żadnych fejsów i innych głupot, gier tym bardziej. Ma ktoś doświadczenia z jednym i drugim systemem na raz i mógłby wyrazić w miarę swoją opinię? jeszcze lepiej by było gdyby coś o tych dwóch modelach skrobnąć. Opinii w necie od groma, jednak jest zawsze jakieś ale. No chyba, że ma ktoś jakiegoś faworyta w granicach 130mm wysokości max.
                    Dzięki Pozdrawiam.

Skomentuj

mam teraz dwa, lumia 630(wp8.1) i lg g3(android 6.0). lg pomimo tego, że sprzętowo jest sporo lepsze od lumii, działa znacznie... wolniej. na chwilę obecną, do androida 6.0, 2 GB RAM to jest za mało. nie wiem tylko jak jest z navi na wp - jest here maps, działało to jakiś czas temu całkiem fajnie, no ale na androida pełna dowolność... osobiście, jeśli dzwonienie i navi, to raczej lumia.

Skomentuj

lokiec3 ja przez rok jechałem na Lumii 620, potem na LG G2 mini też około roku i od paru miesięcy jadę spowrotem na Lumii (po update windowsa chyba do 8.1).

Powiem Ci tak jedno i drugie to jest GÓWNO. Serio, te smartfony średniej półki za około 600-900zł to jest jakiś szajs. Nigdy nie miałem droższego i lepszego ale to też prawdopodobnie jest szajs bo ludzie którzy je mają jakoś też nie są zachwyceni.

Lumia a raczej windows ma swoje problemy. Np wolno albo gorzej działają aplikacje które na androidzie chodzą o wiele lepiej. Np Gmail na WP zapomnij, totalnie do dupy. YT czy facebook również wole obsługiwać z androida. Wbudowany program pocztowy w windowsa jest spoko do momentu gdy się skapniesz, że jedynym załącznikiem jaki możesz wysłać jest obrazek, totalna abstrakcja i głupota w jednym. Kogoś kto to wymyślił powinni biczować do końca życia lub jak to mawia pewien, znany w kręgach graczy youtuber, powinien zap..ć na galerze.
                        Windows potrzebuje mniej zasobów niz android ale to nie znaczy, ze potrzebuje ich mało. Po aktualizacji do 8.1 , 512MB ramu mojej Lumii przestało wystarczać. Niby działa tak samo ale restartować trzeba co dwa dni bo często się zawiesza tak ze tylko wyjęcie baterii pomaga. Zaletą windowsa jest spoko pakiet office, one drive (niestety obie te są i rzeczy nie gorzej chodzą na androidzie) spoko interfejs, wole go on androidowego i w przypadku mojej Lumii aktywne podświetlenie ekranu które działa super i nie mam problemów z oczojebnięciem w nocy lub totalną nieczytelnoscią w jasny dzień. Wyciągasz telefon i wszystko widzisz jak trzeba, genialnie.

Teraz android. W cześniej czy później i trzeba go restetować bo w końcu sie zaśmieca pamieć tak, że nic nie pomaga. Częste ściny systemu bo akurat coś ważniejszego jest do zrobienia i system ignoruje twoje polecenia. Beznadziejna, tragiczna, masakrycznie słaba funkcja lokalizacji. Naprawdę nie wiem czy to inżynierowie LG coś spartolili czy to tak w androidzie działa ale odpalenie nawigacji może się zakończyć załamaniem nerwowym. O ile w Nokii działa pięknie, trzyma sygnał i idealnie nawiguje, to LG po prostu ciągle traci sygnał, przy byle okazji gubi się w tym gdzie jest, potrafi teleportować Cie o pół kilometra w innym kierunku niż sie przemieszczasz. I to najlepsze, że takie objawy są nawet gdy sobie idziesz z telefonem w dłoni a co dopiero jak jedziesz autem. Komunikat "utracono połączenie GPS" będzie Cie prześladować. U dziewczyny na samsungu ten komunikat jest równie częsty, więc to nie tylko domena LG.
                        Wbudowana poczta działa dobrze jedynie z gmail. Z innymi możesz mieć problemy, mi się np nie udało skonfigurować onetu.

Obsługę smsów, kontaktów, czyli takie podstawowe funkcje telefonu wolę z windowsa. O grach sie nie wypowiem bo nie gram za często ale na andka są raczej lepsze. Pozostałe funckje jak aparat to cecha indywidualna telefonu ale lumie mają całkiem dobre aparaty.

Skomentuj

Odnośnie GPS - LG G3s - jeżdżę co jakiś czas czy to Mapy Google, AutoMapa czy Yanosik i rzadziej Endomondo. Nigdy nie miałem na nim takich problemów, by mi wywalał co jakiś czas utracono połączenie GPS. Spróbuj https://play.google.com/store/apps/d...=org.fastergps chociaż wątpię, że pomoże.
                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Navi w lumi jest wystarczające moim zdaniem, poczta firmowa synchronizuje mi się bez problemu, kalendarz też, współpraca z ms office bez problemu. Prawda jedyny załącznik jaki można wrzucić to zdjęcie, ale np. Bateria trzyma dużo dłużej niż w iphonie. Są wady i zalety, osobiści uważam że microsoft dopracuje te telefony i soft przez kilka kolejnych lat. Trzeba wziąść pod uwagę cenę, a ta jest naprawdę atrakcyjna. No i pliki offica czy bez problemu, nawet exel z prostymi filtrami 😉 nie miałem z tym tez żadnych problemów.

Skomentuj

Zdziwiło mnie te wysyłanie plików. Rzeczywiście z poziomu emaila i załączników nie jest to możliwe. Ale bez problemu wchodząc w folder z plikami można go udostępnić mailowo, bez problemu podpina się jako załącznik.

Skomentuj

Ja używam często Gps w Xperii T - głównie do Sports Trackera, ale nawigować też się zdarza - przez 3 lata może mi 2 razy zgubił sygnał
                                Android po tych 3 latach trochę muli - ale ani razu nie czyściłem pamięci, a resetować go musiałem może ze 20 razy przez ten czas...

Skomentuj

Niekoniecznie spam post, ale..

"Jak postępować, kiedy linia energetyczna zostaje zerwana w twoim pobliżu..."

http://www.wykop.pl/link/3053781/jak...twoim-poblizu/

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                    Jestem jednym z nielicznych nie posiadających smartfona. Mój telefon już się kończy, ale najbardziej irytujące jest to, że w słońcu, czy na nartach nic nie widzę na ekranie. Upatrzyłem sobie te dwa modele. Wielkość ma dla mnie duże znaczenie, ma być jak najmniejszy i tu Z1 wygrywa. Kwestia systemu operacyjnego. Nie bardzo jestem przekonany do Andka, tym bardziej, że telefon służy mi do dzwonienia i navi. Czasem jakaś fotka, czy spojrzenie na szybko w neta celem uzyskania jakiś info. Żadnych fejsów i innych głupot, gier tym bardziej. Ma ktoś doświadczenia z jednym i drugim systemem na raz i mógłby wyrazić w miarę swoją opinię? jeszcze lepiej by było gdyby coś o tych dwóch modelach skrobnąć. Opinii w necie od groma, jednak jest zawsze jakieś ale. No chyba, że ma ktoś jakiegoś faworyta w granicach 130mm wysokości max.
                                    Dzięki Pozdrawiam.
                                    Ja mam Z1 Compact, więc co niego mogę napisać. Co do budowy to plusem telefonu na pewno jest jego wielkość, nie jest to wielka krowa, można go normalnie trzymać w dłoni i obsługiwać. Wielkość ekranu jest wystarczająca zwłaszcza, jeśli ma być to Twój pierwszy smartfon. Na pewno od razu po zakupie warto zaopatrzyć się w folię - tył obudowy lubi się rysować. Plusem jest wodoszczelność, można ponagrywać fajne filmy pod wodą. Czy po prostu umyć telefon pod kranem. Nie ma też stresu, że się zachlapie.
                                    Co do Androida, jest to mój drugi smartfon z tym systemem. Wszystko działa szybko i sprawnie. Na codzień po wifi rozmawiam również przez linię stacjonarną (W Sony Xperia Neo V bardzo mi to spowalniało system), oczywiście poczta Gmail, do tego skrzynka po exchange, swego czasu miałem jeszcze jedną pocztę na własnym hostingu, synchronizacja kalendarza, kontaktów. W tle chodzi messenger, chmura. W między czasie skorzystam z internetu, zrobię zdjęcie, czy przejrzę sklep. Wszystko zawsze chodzi sprawnie i szybko się uruchamia, nic nie zawiesza. Nie trzeba resetować telefonu. W samochodzie korzystam z bluetooth i gps dla yanosika.
                                    Ogólnie jestem b. zadowolony. Nigdy nie wiem o co chodzi z tymi nagonkami na Androida.
                                    A wybór Android/Windows to musisz sam rozwikłać. Raz na jakiś czas biorę taki telefon z Windowsem do ręki i dla mnie tragedia. Obsługa, interfejs, znalezienie czegokolwiek funkcji czy aplikacji. Może to kwestia przyzwyczajenia nie wiem, mi Windows nie podchodzi.

Skomentuj

tylko akurat sony Z* compact to jedyne telefony, które mają takie same podzespoły jak wersja pełnowymiarowa - dlatego to chodzi szybko. a kupując lg g*s, samsunga mini czy inne takie dostajesz upośledzony sprzęt, na którym są wiecznie problemy...

Skomentuj

Skąd ta pewność, że ZX i ZX compact mają ten sam środek? A już w ogóle ram i procesor?

Skomentuj

hmm... może z danych technicznych? a może z tego co pokazują programy o tym jaki jest procesor i ilość ramu na danym urządzeniu?

hm, tak patrzę - z1 compact było jedynym compactem z tą samą ilością ramu co pełnowymiarowy telefon. następne mają 2gb vs 3gb w pełnowymiarowych. a procki te same o tym samym taktowaniu.
                                          Last edited by siewcu; 10.03.2016, 14:35.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X