Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
    iphone 5/5s i w sumie ciężko dla tego alternatywę znaleźć...
    Tak myslałem :) Też nic innego nie znajduję.

Skomentuj

Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez gregorj Zobacz posta
        Tak myslałem :) Też nic innego nie znajduję.
        chyba ze masz budżet to iphone se, 6s w 4 calach. ja bym bardzo chętnie to kupił, ale funduszy brak...

Skomentuj

chyba ze masz budżet to iphone se, 6s w 4 calach. ja bym bardzo chętnie to kupił, ale funduszy brak...
          Oooo tego to nie znam. Zaraz poczytamy. Ile to to kosztuje ?

Popatrzyłem, fajowy ale kafla więcej jak 5s. Lepiej to w audio zainwestować, jakieś satori na ten przykład :)
          Last edited by gregorj; 19.11.2016, 19:03.

Skomentuj

wiesz, tylko mając taki telefon kupujesz tak naprawdę sprzęt z bardzo wysokiej półki(6s to przedostatni model, ale działa mega szybko) w małej obudowie. aczkolwiek 5s dalej trzyma cenę, bo to bardzo fajne telefony :)

Skomentuj

Ponieważ mój Kruger & Matz Mist przestał niedawno spełniać wymagania techniczne, byłem zmuszony szukać nowego smartfona. Na szczęście po "tuningu" mojego Mista okazało się, że mogę dalej go używać, więc kwestia zakupu nowego telefonu oddaliła się do bliżej nieokreślonej przyszłości. Skoro jednak już byłem na etapie wyboru nowego telefonu mam pytanie dotyczące wybranego modelu. Zainteresował mnie Telefunken Foxtrot2. Czy w zakresie ceny do 300 zeta jest coś atrakcyjniejszego. Mam tu pytanie natury technicznej. Mój Mist ma przekątną 4,3 cala i rozdzielczość 960x540, ale właściwa informacja na wyświetlaczu zajmuje tylko 4,1 cala reszta jest na ikony. Czy ten Telefunken będzie w stanie wyświetlić więcej informacji na swoim 5 calowym ekranie przy gorszej rozdzielczości 854x480 od Mista? Inną opcją, która mnie zainteresowała jest Kruger & Matz Move 6 za 350 zł, który ma też 5 cali przy 1280x780. Miał ktoś może do czynienia z tymi telefonami?

Skomentuj

Jest jeszcze iPhone SE, CPU i aparat od 6S, w obudowie 5S.
                Trzyma lepiej niż 6 (nie wiem jak 6S), bardzo szybko pracuje, ta samo moc obliczeniowa przy mniejszym wyświetlaczu, ogółem znajomy pracuje u reselera Apple.
                Jak SE wyszło to masa ludu co miała 6/6S kupowała go bo bardziej im się podobał.
                Choć 5S dalej jest spoko telefonem, ale blisko mu do końca listy i nawet jeśli Apple będzie go trzymać jeszcze trochę na liście wspieranych, to obawiam się że nowsze iOS bardzo go wymęczą.

Skomentuj

Zamieszczone przez jucez Zobacz posta
                  Przymierzam się do zmiany telefonu i chciałbym kupić jakiś z dobrym dźwiękiem na słuchawkach - przeglądając różne tematy trafiłem na poniższą listę telefonów z opisem kości DAC i OPAMP:

Vivo X6 Plus – ESS ES9028 DAC / ES9603 Amp w/ Yamaha YSS-205X audio processor (can drive up to 600 ohms)
                  Vivo X6S Plus - Cirrus Logic CS4398 DAC / Analog Devices AD45257 Amp
                  Meizu Pro 5 – ESS ES9018K2M DAC / OPA1612 Amp w/ NXP Transistor
                  Meizu Pro 6 – Cirrus Logic CS46L36 DAC/Amp w/ NXP TFA9911
                  ZTE Axon 7 - AKM4490(Main) + AKM4961(Recording) / Smart PA / Dolby Atmos
                  Lenovo Vibe X3 - ESS Sabre 9018C2M(Main) + Wolfson WM8281 DAC(Recording) / 3x TI OPA1612 Amp / Dolby Atmos
                  Xiaomi Mi Note Pro - ESS Sabre ES9018K2M DAC / 2x TI OPA1612 & 2x ADI ADA4896 Amp (can drive up to 600 ohms)
                  Ulefone Vienna - NXP Smart Audio PA DAC/Amp
                  Vivo XPlay 5 Elite/Ultimate - 2x ESS Sabre ES9028 DAC / 3x TI OPA1612 opamp
                  LG G5 HiFi Plus B&O Module - ESS Sabre ES9028C2M + Sabre9602C Amp
                  UMI Super - Awinic AW8738 DAC/Amp
                  Leagoo Shark 1 - Awinic K6 DAC/Amp
                  Sony Z3 - Qualcomm WCD9320 Audio Codec / 2x NXP TFA9890 DAC/Amp
                  LG V10 - ESS Sabre ES9018 DAC / ES9602 Amp
                  LeTV Le Max Pro – AKG Audio / Dolby Atmos / LeHiFi
                  Alcatel Flash Plus 2 – AK4375 DAC / NXP9890 Amp - $150
                  HTC 10 - Qualcomm Aqstic DAC + Smart PA Combo ( same setup used by Xiaomi Mi5)

Z takich w miarę przystępnych cenowo ok. 1k zł znalazłem jeszcze alcatel idol 4 i pop 4s (widziałem dużo pozytywnych opinii na temat dźwięku).

Pytanie, czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia w tej materii i czy w ogóle warto iść w tą stronę?

Aktualnie używam samsunga galaxy S3.
                  Pociągnę trochę ten wątek... Miał ktoś do czynienia z DAC używanymi w telefonach? Przejrzałem listę i znalazłem np takie układy:
                  -Cirrus Logic CS43L36
                  -ESS ES9018K2M; TI OPA161
                  Ktoś coś na ten temat wie co to warte?

Skomentuj

Z trochę innej strony -mam Xiaomi Redmi 3, ostatnio połączyłem DAC Cambridge Audio Dacmagic 100 i działa PnP, nie potrzebuje żadnej aplikacji typu USB player. Zarówno dźwięki systemowe jak i niemal wszystkie playery, YouTube, YT przez przeglądarkę, Tidal etc. lecą cyfrowo via Mikro USB. DAC pokazuje próbkowanie 48kHz (jego max to 192kHz). Dodam że IMHO, nawet mp3 i YT"480p"brzmi znacznie lepiej przez DACa. Osobiście polecam, bo taki zestaw to ok 1200 zł, a tel ma baterie 4000 mAh i to nie tylko na papierze.
                    Last edited by tao84; 15.12.2016, 21:35.

Skomentuj

popsulem telefon :(
                      wsadzilem go nieszczesliwie w etui i ciagle byl wcisniety guzik "power/on/off"
                      teraz tel milczy i nic nie reaguje :/

ma ktos pomysl co zrobic?
                      nie da sie tu wyciagnac baterii

Skomentuj

no i po gwarancji. musialem rozebrac zeby baterie odlaczyc :/

Skomentuj

W niektórych telefonach koło slotu sim jest reset.

Skomentuj

tez szukalem - brak :/

Skomentuj

Ja po kolejnych przejściach z LG stwierdzam, że to chyba najgorsze telefony, jakie są na rynku. Teraz wolałbym no-name chinola, niż ten syf... Nowy telefon dostałem, dwa tygodnie później się zepsuł - tyle że tydzień czekał na etui i szkło na ekran, zanim zacząłem używać... I pewnie znowu przyjdzie nienaprawiony jak ten poprzedni(6 wysyłek do serwisu w ciągu 3 miesięcy), a jak zaproponują wymianę, to nie na odpowiednik, tylko na nowszy, ale mniej wydajny model... Załamać się idzie. Za to używam tego swojego 5S i jedyne co mi lekko przeszkadza, to rozmiar ekranu - jednak 4" to ciut za mało, 4,7" jak w nowszych byłoby optymalne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                popsulem telefon
                                Samsung?
                                https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

W hujaweju kolega też ubił baterię, telefon się uwiesił i rozładował się tak że 8h na ładowarce go nie ruszyło.
                                  Po wymianie baterii ożył.

Skomentuj

Zostaw go na kilka godzin zeby sie zaladowal. Odlacz i wejdz w download mode w zaleznosci of modelu telefonu/ moze ruszy.

Skomentuj

przejściach z LG stwierdzam
                                      ja caly czas mam lg g2 nic mj sie nie dzieje.. Wymieniam mu tylko klapki ktore sie niszcza mechanicznie..

Skomentuj

Niedawno kupiłem Samsung Galaxy A7, oto jego i rekomenduję

Skomentuj

a mi g4 wróciło z serwisu, słuchawki na szczęście wymienili na nowe(choć dziwna sprawa, żebym z telefonem dostał takie, które wyglądały na używane...), ekran, i nie wiem po co - aparat. ciekawe ile tym razem podziała... choć trochę żal mi się rozstawać z iphonem. ale do 6s brakuje mi jakieś 1500 zł, gdybym dobrze sprzedał g4...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X