Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Napisz skarge do Tonsilu, ze obecny gdn 17/100 nie wyglada identycznie tak samo jak pierwowzor. Czekam na odpowiedz
    Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Tak jak napisalem wczesniej - wylej swoje zale do Tonsilu.
    po co ma wylewać. Po prostu ten głośnik teraz wygląda tak i oby trzymali teraz jego powtarzalność jak najdłużej.
    Jakby dodali jedną literkę więcej, nie byłoby problemu.

Skomentuj

GDN 17/100/1 i po problemie.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
        GDN 17/100/1 i po problemie.
        otoz to

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
        po co ma wylewać. Po prostu ten głośnik teraz wygląda tak i oby trzymali teraz jego powtarzalność jak najdłużej.
        Jakby dodali jedną literkę więcej, nie byłoby problemu.
        Wlasnie chodzi o to, ze ja nie mam z tym problemu jak on teraz wyglada. Dla mnie roznice sa nieznaczne, co widac w pomiarach. Sa to blizniacze konstrukcje i byc moze producent uznal, ze nie trzeba zmieniac nazwy ( choc ja bylbym za tym aby dodac jakas cyfre ). Natomiast kolejne wcielenie kolegi arwas'a chyba wciaz nie moze sie pogodzic z historia firmy i cokolwiek by teraz nie robili, to bedzie zle, inne i gorsze od poprzednikow.

Skomentuj

PM nie wiesz czy może planują wskrzesić GDN 20/80/2 był to popularny i dość dobry głośnik.

Skomentuj

Nie wiem, mialem o to pytac ale wypadlo mi z glowy. Na stronie jest cos takiego http://www.skleptonsil.pl/521709/gdn-20-80-2-1-8-ohm ale oczywiscie calkowite pomieszanie zdjec z danymi. Musze do nich napisac, zeby zaczeli to poprawiac, bo tam sie nic nie zgadza.

Skomentuj

W opisie jest GDN 20/80/2/1 czyli sugeruje to inny głośnik a zdjęcia pokazują noty od 20/80/2 i głośnik z papierową membraną i naklejką GDN 20/80/2/1 O_o
              Czyli teraz wszystko robią na papierze, chyba polipropylenowych membran nie maja.

W ogóle gdzie tonsil stosował GDN 20/80/2? Czy to był produkt eksportowy, bo w żadnych kolumnach ich nie ma. chyba że był stosowany w subwooferach.
              Last edited by scythe1123; 26.09.2014, 16:01.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                Wygląda dobrze .
                Z pewnością " cała rodzina " zajęła się wykonaniem produktu na Twoje zamówienie :-).
                GDN 17/100 Jeżeli to jest najlepsza do osiągnięcia jakość to niestety porażka, zobaczcie na zdjęciu w jak niechlujny sposób obcięta jest membrana, przecież to nawet ślepy zauważy a tu proszę głośnik do testu po kontroli jakości :)
                Widziałem na chińskich stronach identyczny lub prawie identyczny głośnik, Pogromcomitów możesz wysłać zdjęcia podłączenia linek oraz zdjęcie terminala?

[IMG][/IMG]

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Czyli teraz wszystko robią na papierze, chyba polipropylenowych membran nie maja.
                  Pewnie, ze maja. Tylko nie wiem czy robia 20cm. Zadzwon i zapytaj :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez kurdeee Zobacz posta
                  Pogromcomitów możesz wysłać zdjęcia podłączenia linek oraz zdjęcie terminala?

Skomentuj

GDN 20/80/2 był w RAPSODIA 200 .
                    Ten GDN 20/80/2/1 z wyglądu to GDN 20/100/3 w wersji 8 ohm.
                    Last edited by toopcool; 26.09.2014, 20:19.

Skomentuj

dzięki za pokazanie podłączeń, mógłbyś jeszcze pokazać zdjęcia terminala i na nim podłączeń?

Skomentuj

Zamieszczone przez kurdeee Zobacz posta
                        mógłbyś jeszcze pokazać zdjęcia terminala i na nim podłączeń?
                        Teraz to juz nie bardzo, bo siedzi w obudowie. Ale nie wiem czego sie chcesz tam dopatrzec? Wszystko widac na poprzednich zdjeciach.

Skomentuj

Pomiary GDN 17/100 ProTonsil robiłem siedem lat temu. Były praktycznie idealnie zbieżne z danymi katalogowymi. Nie zgadzało się nieco Vas i Mms, ale wszystkie przebiegi odpowiadały tym z pomiarów w komorze bezechowej. Nie ma sensu odkopywać obecnie pomiarów niedostępnego głośnika.

Żadnych żali nie będę wylewał do obecnego wytwórcy posługującego się znakiem "Tonsil". Wystarczy że nie kupie niczego od papraków klejących coś podobnego do czegoś by wyglądało na szeroką ofertę produktową. Ten wytwórca nie posiada praktycznie sieci dystrybucji, dostatecznych zdolności produkcyjnych i konstrukcyjnych, nie zapewni ciągłości dostaw. Jak widać po tych pokazanych głośnikach większość tego co wypuszcza obecnie, to prowizorka i manufaktura nie mająca nic wspólnego z naśladowanymi produktami Tonsila. Ich nowe produkty są głównie dostępne na zdjęciach w Internecie, więc nie ma o czym dyskutować.
                          Takie oznaki prężności produkcyjnej będą dobrze wyglądały w prospekcie emisyjnym kolejnej reinkarnacji pod marką Tonsil, żeby znaleźli się amatorzy na zakup ich przyszłej emisji akcji. I tylko o to w tej chwili chodzi.
                          Dalej nie ma o czym dyskutować z podnieconymi, bo i tak będą uważać że znowu z Tonsil jak Fenix odrodził się z popiołów, po raz n-ty dadzą się na to samo nabierać.
                          Życzę pozytywnych złudzeń.

Skomentuj

Pogromcomitów dzięki za zdjęcia. Jeżeli interesuje cię skąd pochodzi ten głośnik to daj fotki tak jak prosiłem terminala od dołu i od góry, mogę precyzyjnie określić czy głośnik jest z chin. Jak możesz to również zdjęcie resora dolnego, gdyż mam podejrzenia że tam też jest fuszerka.

Skomentuj

Ale ja nie mam watpliwosci skad on pochodzi :) fakt, jest zrobiony niezbyt precyzyjnie, ale zrobiony w Tonsilu.

Skomentuj

widzę że nie chcesz poznać prawdy.

Skomentuj

No to pokaz te chinske glosniki, porownamy z tym co tu jest. Po co ta maskarada ? :) ja bym chetnie zobaczyl, moze by byly duzo tansze od Tonsila i nie gorsze.

Skomentuj

W głośnikach obowiązuje zasada, albo dobre albo tanie. Nie ważne czy chińskie, choć na droga tandetę również można trafić częściej niż na tani "hi-end".
                                    Jeśli kogoś interesują głośniki "podobne" do GDN 17/100 ProTonsila to równie podobne będą chińskie.
                                    Na przykład jak w zestawie GT6 http://www.hifitest.de/test/selbstba...r-kt_gt6_8989# -pomiary.

Skomentuj

Arwas mówisz o tym
                                      http://www.monacor.pl/product/show/8447/SPH-6M
                                      100 zł więcej .

Skomentuj

A ja mam wrazenie, ze zasada jaka obowiazuje w Monacorach, to slaba powtarzalnosc pomiarow. Z reszta mozna o tym troche poczytac.

Skomentuj

Znowu wrażenia ? W przypadku obecnego Tonsil całe wrażenie polega na tym, że jest on Tonsilem. Wystarczyło było kupować i zachwalać ich wyroby wtedy kiedy jeszcze je naprawdę produkowali, zamiast bezsensownie krytykować przy każdej okazji.
                                          Teraz tylko została tęsknota za minionymi dokonaniami, na której ktoś postanowił jeszcze trochę zarobić. Rozumiem patriotyzm gospodarczy ale w polskim modelu biznesu nie chodzi o produkcję tylko wykorzystanie nazwy do wyciągnięcia pieniędzy z kieszeni inwestorów.
                                          Sensowniej w tych rozmiarach i cenach jest kupować Fouteki FW168 czy nieco droższe Peerlessy 164HDS albo SB-Acoustics 17NRX. Przynajmniej nie udają tego czym nie są.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X