Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dziwna ta informacja - archiwum money.pl http://www.money.pl/gospodarka/rapor...0,1848171.html
    a informaxcja sprzed kilku dni jak pokazuje data przy newsie 27.07.2015.
    Nowe altusy miały premierę prawie rok temu.

"Na sklepowe półki wróciły już Relaksy, odświeżono zegarki Błonie, a ostatnio w jednej z sieci dyskontowych dostać można gumę Turbo. Teraz pora na Tonsil."
    Wymieniona guma do zucia, buty czy zegarki też mają cene kwartalnej pensji "Kowalskiego" i maja bys sprzedawane masowo przez "dyskonty" ? Odniosłem wrazenie że autor w tym punkcie newsa nawiazuje do planów Tonsilu.

Mnie się działania obecnego własciciela marki wydają niezborne. Wyglada to tak jakby "macał" rynek, bo możliwości sprzedaży głosników na skale krajowa sa zbyt małe do rozwinięcia przyzwoitej produkcji w tej cenie (i pod tą marką - gdyż te trzy warunki są ze soba powiązane).

Nowe Altusy nie sa "kultowe". Sa nowe i zupełnie inne od poprzedników, sa też drogie w porównaniu do nich. Kult sie przekłada na pieniądze ale tylko jesli chodzi o tacę w kościele. W przypadku produktów kultowość wynikać też może z wartosci postrzeganej w porównaniu do ceny.
    Na "sklepowe półki" Altusy na pewno nie wrócą. Nie ten kaliber produktu.
    Żeby sprzedawać w sklepach produkt musi być bardziej masowy.
    Powinna być to cała seria kolumn zbudowanych na trzech - czterech typach jednakowych i tanich w produkcji przetworników zestawianych w różnych układach i wielkościach obudów. Od miniatur podstawkowych do wąskich ustawnych słupków podłogowych. Żeby to chciały przyjąć sklepy sieciowe i markety, żeby tanio kosztował ich transport w większych ilościach i żeby oferta była na tyle szeroka by zajęła widoczną łatwo zauważalną część ekspozycji w sklepie i żeby każdy mógł znaleźć w niej coś dla siebie (i mały regałowiec i zestawić z niego system do KD, i kolumy podłogowe, modnie wąskie wielogłośnikowe do pełnopasmowego stereo, które będzą się podobał także żonom audiofilów).
    Taka niestety jest prawda o sprzedaży. Planowanie sprzedaży rozpoczyna się już na etapie projektowania produktu.

Odnoszę wrażenie że ludzie z Tonsila żyją przekonaniem propagandy liberalnej sprzed 25 lat - epoki wczesnej Trzeciej Rzeczypospolitej, że prawidłowo wykonany produkt, będzie się "sam sprzedawał", że ludzie będą walić dziwami i oknami po tę "kultowość" nazwy Altus, bo w PRLu nie dla wszystkich wystarczało takiej kultowości.
    Ale to nieprawda.
    Współczesna klientela (potencjalna) na nowe Altusy nie pamięta w ogóle tej ich "kultowości". Ich dzisiejsza kultowość powstała z opowieści dziadka zachwalających strupy kupowane z pchlich targów za "trzy stówki". Nie będzie miała przełożenia na współczesny wyrób wielkości pralki i w cenie 6000zł.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
    No a dla polaków zostawał największy shit, np. eksportowo były altusy z kopółką które miał mój wujek bo sobie z zagranicy przywiózł a dla nas ich nie było.
    Było.
    Pierwsze altusy były z kopUłkami wysoko-tonowymi. Dopiero nastepne wersje budowano na tubkach. Prawie takie same kolumny robiono na kopułkach pod innymi nazwami, jakies midltony, altony i rózne nienazwanie ZgB - iles tam. Czyli ich wersje - czesto były to wersje krajowe produkowane na eksport pod róznymi markami znanych zachodnioeuropejskich producentów.

Skomentuj

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
      ile razy bedziesz zakladal nowe konto i udawal kogos innego?!
      pojawiasz sie w nowej odslonie, piszesz cos o STX i tonsilu i NIC WIECEJ!
      jaki masz w tym cel?
      kim jestes?
      wkurza mnie taka gra!

Skomentuj

Jeśli to było do mnie to pozostaje tylko pytanie... . Czy jest na sali lekarz?
        Proponuje udac sie do dobrego specjalisty. Zanim admin okaze się najwiekszym trolem na forum strzelającym jakies psychotyczne offtopy. Czegos takiego do tej pory jeszcze nie spotkałem w sieci.

Skomentuj

Oszacuj jakie jest prawdopodobieństwo ze admin, ktory jest nim od lat, zostanie trolem, oraz pierwszy lepszy -paru postowy- user. Nadmienie ze user wypowiada sie tylko w jednym wątku, i zaraz sie tlumaczy co to nie on.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
            Oszacuj jakie jest prawdopodobieństwo ze admin, ktory jest nim od lat, zostanie trolem, oraz pierwszy lepszy -paru postowy- user. Nadmienie ze user wypowiada sie tylko w jednym wątku, i zaraz sie tlumaczy co to nie on.

Nie na temat...
            Ironia była za trudna?

Wypowiedziałem sie w trzech wątkach. To w ilu sie mam wypowiadac skoro wszedłem na forum dzisiaj?

Cierpiącym z powodu moich wpisów proponuję forum medyczne.
            Normalnie kuriozum! Z czyms podobnym jeszcze się nie spotkałem. Trzeba to podlinkować na wiocha.pl
            Last edited by kubedesprit; 04.08.2015, 22:24.

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Pawel S.
              Nie na temat...
              zastanawiam sie nad tym czy nie usuwac kazdego konta arwasa...
              To jest ktoś kto ci zawsze robi na złość?
              To wcale nie jest śmieszne.

Skomentuj

Zamieszczone przez kubedesprit Zobacz posta
                Nie na temat...

To jest ktoś kto ci zawsze robi na złość?
                To wcale nie jest śmieszne.

Nooo tylko nazwy konta zmienia

Skomentuj

ja pitolę, ludzie czy was w dekiel letnie słońce pogrzało ! ? Normalnie wiocha.pl sie kłania jak nic!

Napiszcie w regulaminie że nowi nie maja prawa pisać o Tonsiilu czy STXie?!

Akurat mam taką ochotę o nich pisać, bo przez kilkanaście lat troche ich głosników zużyłem i od nich zaczynałem.

Skomentuj

"uderz w stół a nożyce się odezwą"

Skomentuj

Od takiego uderzania to najwyżej ręka rozboli.

To jednak nie był post do mnie?? Pytam, bo nieadresowany ale pod moim zamieszczony.

Skomentuj

Akurat mam taką ochotę o nich pisać, bo przez kilkanaście lat troche ich głosników zużyłem i od nich zaczynałem.
                        To pokaż jakieś swoje konstrukcje jak jesteś taki doświadczony może się komuś przyda jakiś Twój post.

Skomentuj

Postaraj sie żeby twój sie komus przydał. I żeby to był rzeczywiście Twój post, a nie cudzy.
                          ... Ty juz wiesz o co chodzi.

Skomentuj

... a Altusa nowego nadal nikt nie testował i nie oceniał z forum, w prasie na testach też nie był, zdjęć rozbieranych nie ma....

ot prawda cała :)

P.S Prasowe testy wg mnie przydatne są tylko w celach zobaczenia co jest w środku :) - bajkowe opisy brzmienia mnie nie interesują, jak chyba większości wtajemniczonych :)
                            Last edited by gucio.; 05.08.2015, 20:52.

Skomentuj

http://allegro.pl/tonsil-glosnik-gdn...577245490.html

A Tonsil dalej swoje. W opisie aukcji glosnik z membrana polipropylenowa, na zdjeciach stary protonsilowski gdn z membrana z papieru i dataszit z podana informacja o papierowej membranie.

I jak tu czlowiek ma wspierac krajowych producentow? Oni chyba traktuja nas, klientow jak glupkow.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Postaraj sie żeby twój sie komus przydał. I żeby to był rzeczywiście Twój post, a nie cudzy.
                                ... Ty juz wiesz o co chodzi.
                                Moje posty się już wielokrotnie przydały. Nie wiem czemu masz ból dupy

Każdy artykuł który pokazał się z moim nickiem został napisany przeze mnie, tak samo jak zdjęcia Mylisz kolego serwis z poszczególnymi osobami, jak masz coś do mnie to pisz mi na priva z konkretami, bo w jak chcesz tak rozmawiać to wybacz ale nie mam zamiaru w taki sposób prowadzić konwersacji i zniżać się do twojego poziomu.

Ponawiam prośbę, pokaż jakieś swoje konstrukcje skoro tyle przerobiłeś tego.
                                Last edited by Rfck; 06.08.2015, 04:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  A Tonsil dalej swoje. W opisie aukcji glosnik z membrana polipropylenowa, na zdjeciach stary protonsilowski gdn z membrana z papieru i dataszit z podana informacja o papierowej membranie.
                                  co nie zmienia faktu ze to jedyny glosnik tonsila na ktory mam ochote!
                                  nie jest mega drogi, tak jak inne

Skomentuj

http://allegro.pl/tonsil-glosnik-gdn...577245490.html

I jak tu czlowiek ma wspierac krajowych producentow? Oni chyba traktuja nas, klientow jak glupkow.
                                    Może aparatu cyfrowego jeszcze nie kupili, a tego ORWO color nie mają teraz gdzie wywołać?

Skomentuj

Ty wszędzie widzisz niedouków, zacofańców i złodziei. Popatrz na siebie.

Skomentuj

http://allegro.pl/tonsil-glosnik-gdn...577245490.html (Tonsil głośnik GDN 17/100 8 ohm NOWE F.VAT 36M GW)
                                        Ten głośnik ze zdjęcia wygląda jak by nie był sklejony.
                                        Przyjrzyjcie się zawieszeniu jak unosi się po zewnętrznej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                          Ten głośnik ze zdjęcia wygląda jak by nie był sklejony.
                                          Przyjrzyjcie się zawieszeniu jak unosi się po zewnętrznej.
                                          Tylko tak wyglada. Pomiędzy obwodem zewnętrznym kosza w który wchodzą wkręty mocujace, a płaszczyną kosza, do której przyklejone jest zawieszenie znajduje sie wyfrezowana glębsza szczelina. Taki rowek na obwodzie zewnętrznej krawędzi zawieszenia.

[edit]
                                          Last edited by kubedesprit; 06.08.2015, 23:16.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X