Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
    Tak miałem i Aqq i tlena i inne ale strasznie dziwnie się konfigurowało wcześniej... nie wiem jak teraz....
    No własnie, te wszystkie alternatywne programy są jakieś dziwne. Ile razy ich próbowałem tyle razy mnie wkurzały bo coś w nich nie działało jak trzeba i wracałem do gg.

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
      Nie bardzo to widzę. w domyśle chcesz na 2 odbiornikach oglądać różne kanały ?
      Tak jest. Multiroom jest oficjalnym produktem NC plus, jedyne co musze zrobić to połączyć urządzenia w sieć, i tutaj szukam rozwiązania.

Skomentuj

Możesz kupić 2 tunery na linuxie/ jeden głowny z czytnikiem kart/CI drugi jako odbiornik masy wtedy wlasny multiroom.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
          Multiroom jest oficjalnym produktem NC plus
          Multiroom z tego co się orientuje dotyczy odbiorników w jednym gospodarstwie domowym a nie tak jak ty chcesz to zrobić. Więc jeżeli chcesz już to zrobić zainteresuj się sharingiem, dodam od siebie że można posadzić dedykowany server do tego lub kupić takie dekodery które obsługują sharing typu Ariva na linuksie lub inne. Odrazu dodam że ja się na tym nie znam ale szwagier kiedyś się tym zajmował w celach naukowych :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
            Tak jest. Multiroom jest oficjalnym produktem NC plus, jedyne co musze zrobić to połączyć urządzenia w sieć, i tutaj szukam rozwiązania.
            oczywiscie ze sie da tylko nie na routerkach tplinka.... (choc na niektorych tez sie da... sprawdz jaki masz model do niektorych mozna wrzucic ddwrt i tam bedziesz mogl sobie vpna zrobic, jak masz za "slaby" model to wszystko mozesz zrobic np na Mikrotiku (cena/mozliwosci konfiguracyjne wrecz powala) ...tylko to nie jest zabawka "wlaczam i dziala" ...trzeba miec juz troche pojecia o sieciach ...

podsumowujac albo robisz sobie vpna i uzywasz "NCplusowego" multiroormu ....albo kupujesz jakies tunerki na linuchu i wtedy bawisz sie w sharing (nie potrzeba vpna)

jak by nie patrzec w twoim konkretnym przypadku obie mozliwosci sa nielegalne ...bo w umowie masz ze multiroom jest legalny w obrebie "gospodarstwa" (dom/mieszkanie)
            Last edited by bawolek; 19.02.2014, 09:05.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              No własnie, te wszystkie alternatywne programy są jakieś dziwne. Ile razy ich próbowałem tyle razy mnie wkurzały bo coś w nich nie działało jak trzeba i wracałem do gg.
              Coś w tym jest. Również próbowałem wiele różnych alternatyw, najbardziej pasowała mi Miranda, potem przeszedłem na GG Lite, długo używałem, aż w końcu w ogóle nie używam już GG. Ale komunikatora od gadu gadu tego kombajnu zasobożernego nigdy nie używałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                Ale komunikatora od gadu gadu tego kombajnu zasobożernego nigdy nie używałem.
                dlatego nadal siedze na gg 7.7 i wielu nowych numerow nie moge zapisac :(

Skomentuj

A ja uzywam pidgina, wczesniej kadu - nascie lat.

Skomentuj

Panowie jest sprawa. Założyli mi neta z kabla i mam problem. Podczas przeglądania neta czy to na telefonie przez wifi czy po kablu na lapku to na tv są zakłócenia obrazu, gdy zaczynam coś pobierać to jest gorzej. Sygnał jest rozdzielony na tv i modem czymś takim: http://www.sklepsaturn.pl/rozgalezni...este-dss2.html
                    Może trzeba zmienić ten trójnik na któryś z tych: http://technetix.pl/html/gniazda_tsa.htm
                    Last edited by Krystian Markow; 23.02.2014, 16:55.

Skomentuj

To na pewno ten sam co w linku? To chyba rozgałęźnik na 2 tv, a nie na tv + modem/ przynajmniej ja kiedyś w bloku miałem rozgałęźnik na tv+modem i drugi z tv na 2xtv.

PS A jaki modem/router wifi? Jakie zakłócenia/ obraz się wiesza?
                      Last edited by ruffpl; 23.02.2014, 18:28.

Skomentuj

Dziwna przypadłość instalki win7 .... nie mogę sformatować dysku na którym chce zainstalować win7... mogę sformatować każdy inny ale nie ten na którym juz jest system...

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                          To na pewno ten sam co w linku? To chyba rozgałęźnik na 2 tv, a nie na tv + modem/ przynajmniej ja kiedyś w bloku miałem rozgałęźnik na tv+modem i drugi z tv na 2xtv.

PS A jaki modem/router wifi? Jakie zakłócenia/ obraz się wiesza?
                          Trójnik:

Modem: http://www.google.pl/search?q=modem+...iw=400&bih=527
                          Router: http://www.x-kom.pl/p/54512-router-t...n-300mb-s.html

Obraz się rozmywa trzaski itp. Po odłączeniu zasilacza modemu wszystko jest ok.

Skomentuj

:o To jeszcze takie modemy zakladają? Mam taki u teściow na osiedlu od jakiś 10 lat ( marki webstar) i to jest jakaś masakra. Nic przez niego sie nie daje ściągać bo się ciągle rozłącza...
                            Może lepiej będzie to zgłosić do kablówki.

Ps Jaka prędkość neta?

Skomentuj

Prędkość 12mb. Niestety ale chyba na modem nie mam wpływu:( myśle czy by ten trójnik nie wymienić.

Skomentuj

Krystian, ten kabel idzie jeszcze do jakiegoś tunera DVBT (zanim dotrze do telewizora), czy jak?

Jak wcześniej miałeś to zrobione, że działało?

Ten trójnik może być powodem tych zakłóceń, wiele takich trójników przerobiłem i jak zobaczyłem jak to jest w środku zrobione (mówię o tych chińskich tanich, takich jak Twój), to się za głowę chwyciłem :)
                                Last edited by cudny90; 23.02.2014, 19:57.

Skomentuj

Panowie komputerowcy,
                                  Mam w lapku win vista z licencją, chciałbym zejść niżej czyli xp. Czy można coś takiego bezpłatnie zrobić?
                                  Raz już za soft zapłaciłem, chciałbym zmienić na teoretycznie gorszy czyli byłoby to logiczne ze za free

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                    Krystian, ten kabel idzie jeszcze do jakiegoś tunera DVBT (zanim dotrze do telewizora), czy jak?

Jak wcześniej miałeś to zrobione, że działało?
                                    Jest to kablówka multimedia, przewód po wyjściu ze ściany:o idzie do trójnika i dalej jeden do modemu a nastepny do tv bez tunere. Wcześniej nie miałem neta. Może jakaś pętla mas

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                      Panowie komputerowcy,
                                      Mam w lapku win vista z licencją, chciałbym zejść niżej czyli xp. Czy można coś takiego bezpłatnie zrobić?
                                      Raz już za soft zapłaciłem, chciałbym zmienić na teoretycznie gorszy czyli byłoby to logiczne ze za free
                                      vista busisness ma taką opcję że schodzisz do win xp pro

Skomentuj

Wszystkie biznesowe/pro wersje miały możliwość downgrade'u.

Skomentuj

Pany, laptok mi szwankuje :| Najpierw pojawila sie krecha pionowa, potem prawie pol ekranu na czarno zniklo. Teraz niby dziala ok. Co to moze byc?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X