Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie, jaką myszkę optyczną polecicie w rozsądnej cenie, która nie będzie miała problemu na białym lakierze?
    Aktualnie użytkuję coś takiego i jest ok:
    http://allegro.pl/listing/listing.ph...0-uni-1-4-0229 (G10-770L)
    No, ale świat poszedł do przodu i może coś taniej można już dostać podobnego..?

Skomentuj

mala ciekawostka dotyczaca sieci wi-fi

jak jestem w koszalinie u rodzicow, to ciagne neta od kolegi z bloku obok po wi-fi

normalnie zasieg jest tak slaby, ze musze polozyc kompa na oknie tak, zeby lapek "widzial" drugi blok
      teraz bylem w szoku ze zasieg mialem w dowolnym miejscu! :o
      dlaczego?
      okazalo sie ze rusztowanie na kolegi bloku skutecznie zwiekszylo zasieg jego routeru

Skomentuj

Jakby miał na bloku taką konstrukcję https://pl.wikipedia.org/wiki/Duga to miałbyś net od niego w Warszawie
        Last edited by Jacek Zieliński; 17.03.2016, 07:11.

Skomentuj

Kiedyś kolega miał "magiczną szafę" w pokoju. W zależności od konfiguracji otwarcia/zamknięcia poszczególnych drzwi szafy zasięg WiFi się znacznie zmieniał

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Panowie, jaką myszkę optyczną polecicie w rozsądnej cenie, która nie będzie miała problemu na białym lakierze?
            Aktualnie użytkuję coś takiego i jest ok:
            http://allegro.pl/listing/listing.ph...0-uni-1-4-0229 (G10-770L)
            No, ale świat poszedł do przodu i może coś taniej można już dostać podobnego..?
            podkładkę..

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
              podkładkę..
              Nie, bo za dużo latam z myszką i lapkiem

Skomentuj

Wg mnie takiej nie ma. Wynika to z tego, że biały kolor odbija światło i mysz wariuje.

Skomentuj

Nie do końca, bo w tych samych warunkach, dwie myszki zachowują się inaczej. Jedna nie ma problemu z białym blatem a druga się gubi. Co w takim razie ma na to wpływ w optyce?

Skomentuj

Generalnie laserowe sobie radzą na znacznie większej ilości powierzchni, ale jak nie spróbujesz to się chyba nie dowiesz.

Skomentuj

W pracy używam bezawaryjni 15-lat (TAK 15-LAT !!!) OEM myszki della robionej przez Logitecha na białym lekko błyszczącym blacie PCV takiej:
                      http://www.komputerymarkowe.pl/mysz-...el1-p-270.html
                      i nigdy nie ma problemu z precyzją nawet jak z okna na biurko mocno słońce świeci - starsze A4 i Logitechy były dużo lepsze niż te obecne chińczyki

Skomentuj

Zrobiłem dziś test swojej. Blat biały chropowata powierzchnia, biała kartka, biała ofertówka połysk. Na wszystkich powierzchniach mysz chodzi bez problemu, może trochę płynniej na blacie, ale może wynikać to z rodzaju powierzchni. Mysz to Logitech M185.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                          W pracy używam bezawaryjni 15-lat (TAK 15-LAT !!!) OEM myszki della robionej przez Logitecha na białym lekko błyszczącym blacie PCV takiej:
                          http://www.komputerymarkowe.pl/mysz-...el1-p-270.html
                          i nigdy nie ma problemu z precyzją nawet jak z okna na biurko mocno słońce świeci - starsze A4 i Logitechy były dużo lepsze niż te obecne chińczyki
                          Chyba coś w tym jest, bo od 6-7 lat używam takiego zestawu po bluetooth i nie planuję kupowania czegoś innego:

http://i1.imged.pl/hit-nowy-zestaw-d...atura-mysz.jpg
                          Last edited by czarodziej; 24.03.2016, 09:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Nie, bo za dużo latam z myszką i lapkiem
                            Kup trackballa to i na kolanie będzie działać polecam, osobiście używam od ponad 6 lat, z tym ze to nieco większy wydatek...

Skomentuj

Miał ktoś może doczynienia z kompami typu Stick? Teraz dość tanio można to kupić (299zł) na Intel Atomie 4x1.33GHz, 2GB RAM i Win 8.1. Nie chodzi mi tu o granie w gry tylko proste prace biurowe, internet i filmy.

Skomentuj

Też ostatnio takim czymś się interesowałem. Mój znajomy ma modecom free pc i na razie wiem tylko tyle, że śmiga dużo przyjemniej niż RPI2 jeśli chodzi o multimedia.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                  Miał ktoś może doczynienia z kompami typu Stick? Teraz dość tanio można to kupić (299zł) na Intel Atomie 4x1.33GHz, 2GB RAM i Win 8.1. Nie chodzi mi tu o granie w gry tylko proste prace biurowe, internet i filmy.
                                  Też chętnie poznam info na temat bo szukam jakiegoś kompa do połączenia z tv.

Skomentuj

Gdybyś mógł podpytaj go, najbardziej mi chodzi o to czy to się nie wiesza i laguje przy normalmalnym, niewymagajacym użytkowaniu typu net, pdf, word, film itp. :)

Skomentuj

ja do TV/multimedia serwer używam CuboxTV - jak na razie trafił mi się 1 film jakoś dziwnie kodowany którego to maleństwo nie pociągnęło.. dla takich sytuacji walczę ze steemingiem z innego komputera.. ale na razie jakoś brakło czasu to dopiąć..

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                        Raczej podarowałbym sobie wszystko co jest zrobione na Intel Atom. Swego czasu bawiłem się chyba najmocniejszym DN2800MT, dwa rdzenie, cztery wątki. Testowałem na winXP i 7. Nie radził sobie nawet z filmami HD.
                                        Raczej jakiś BOX TV na androidzie, ale tylko firmówka, te tanie są strasznie niedopracowane.
                                        Osobiście po kilku wpadkach zdecydowałem się na HTPC w oparciu o i3, święty spokój, cicho, wydajnie i mało prądu zjada.

Skomentuj

Dodatkowo interesuje mnie obsługa youtube dla dzieciaków bo ta wbudowana w tv to porażka.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X