Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
    W tej chwili mam 4gb i chciałby dołożyć kość 8gb. Sodimm DDR4. Windows 10 64bit.
    Sprawdź w specyfikacji co ta płyta obsługuje bo ja się ostatnio przerobiłem. Typ, prędkości i timingi były OK. Kupiłem dwie kości po 4G i laptop nie ruszył. Poniewczasie doczytałem że obsługuje tylko kości do 2G. Nawet nie pokazał mniejszej pojemności, czy coś, tylko zwyczajnie nie wystartował.

Skomentuj

Norma. Co ciekawe niektóre urządzenia nie współpracuja z określonymi koścmi pamięci mimo poprawnych parametrów. Nie i tyle.
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Podobno niektórzy producenci zaczęli stosować blacklisty także na RAM... Ale z moich doświadczeń z RAM w laptopach wynika tyle, że nie ma znaczenia co włożysz - i tak ruszy.

Skomentuj

hahhaha ruszy na pewno ,ale czy będzie stabilnie działać?Przykład z mojego ogródka : lenovo b590 i RAM firmy Ramaxel ,który ewidentnie zawiesza windozę .Na testach nic nie wykazuje .*****om w serwisie w Niemczech pokazywałem palcem co jest nie tak, ale i tak laptop wrócil taki sam po naprawie jak był .Po wymianie kości pamięci na kingstona laptop zaczął funkcjonować normalnie .

Skomentuj

Hej
            Mam problem, a mianowicie posiadam w domu internet po kablu do tego router archer C1200, ale bede zmuszony zmienic neta na LTE. Mój router nie obsługuje modemów i nie można nagrać na niego gargouse czy jak to sie pisze:) .
            Czy jest szansa aby podłączyć modem LTE przez coś i podłączyć go do C1200 przez rj45? Czy jedna opcja to zmiana router? A że tego kopiłem 3 miesiące temu to szkoda go sprzedawać a mam w domu gigabiowy lan i chciał bym aby tak zostało. Routery lte z gigabitem sa niestety piekielnie drogie.

Skomentuj

Masz już modem LTE ? Jeśli nie, to możesz kupić taki z portem ethernet i podłączyć do portu wan twojego routera.

Skomentuj

Albo po taniości wziąć jakąś umowę z routerem usb, kupić jakiś tani router tplink z usb i z nim pojechać ethernetem do obecnego routera albo szukać jakiegoś gigabita z usb...

Skomentuj

No i tak będę musiał robić albo na handel mój i kupić Asusa albo drugi router i w to modem

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

a czemu rezygnujesz z radiowki? zmiana adresu czy behemot cos odwalil?

Skomentuj

http://allegro.pl/hub-3x-usb-2-0-rs2...795456932.html (Hub 3x USB 2.0 + RS232 COM , LPT, LAN RJ45 , PS/2)

uzywal ktos moze cos takiego?

cos mi sie psuje lan w drukarce
                      a przejsciowki lpt-usb mozna sobie wsadzic :/

Skomentuj

Nie miałem, ale znając życie będzie w środku kontroler działający jak w tamtych przejściówkach, najlepiej by było w samej drukarce wymienić kartę, ewentualnie jakiś printserver (jeśli chip LAN jest lutowany od razu na płycie).

Skomentuj

ale to to samo co przejściówka, jeśli masz 4 kompy na 1 usb/rs232/rs485

Skomentuj

czyli wymieniam/naprawiam wyjscie lan

Skomentuj

ew jeśli znajdziesz przejściówkę na ftdi(chyba robią na 485) to możesz próbować, te na rs232 działają bezbłędnie

Skomentuj

albo inaczej

mam HP LJ2100 + karte sieciowa
                                drukarka jest podlaczona kabelkiem do routera i dziala jako drukarka sieciowa
                                dzialalo to przez dlugie lata

cos ostatnio sie popsulo
                                drukarka nie widziala polaczenia sieciowego. wymienilem karte i teraz widzi. podaje jakies ip
                                ale wciaz nie moge drukowac :/

Skomentuj

pobaw się z konfiguracją. wiesz jakie ma ip, to ustaw tylko odpowiednio w kompie konfigurację i powinno śmigać

Skomentuj

Pośmigałem trochę na Dellu E6400, 14 cali akurat podzeszło mi jako przenośny sprzęt, ponadto mało się grzeje i do Internetu wydajność odpowiednia, ale pewne mankamenty mnie dość irytują, niby bardzo wygodna klawiatura - i owszem, ale touchpad to pomyłka, chodzi ociężale i nie posiada multitouch, niby głupota, próbowałem myszki, ale nie w każdych warunkach się sprawdza, do tego obudowa prawie full magnez trochę waży (przyznać muszę, że poza masą jest całkiem fajna)...

Interesowałoby mnie coś z porządną klawiaturą, touchpadem, w miarę lekkiego, jak czasem mam kontakt z laptopami typowo konsumecnkimi, to jakoś wolę kupić coś używanego z serii biznesowych, miałem kilka pomysłów:

-Dell E6440, E5450,
                                    -Lenovo T450,
                                    -hp 840 G1.

Wszystko raczej bez dedykowanego GPU, nie lubię mieć grzejnika pod palcami, wizulanie to na razie najciekawszy dla mnie E5450, ale trochę odstrasza wewnętrza bateria li-pol (o regeneracji na ten moment chyba można zapomnieć), dodatkowo lutowany i5-5300U, ale ten CPU już powinien chyba być w miarę zdatny na jakiś czas.

Skomentuj

skonczyla mi sie waznosc antywirusa

zastanawiam sie czy odinstalowac i instalowac nowy?
                                      czy lepiej nie ryzykowac bo bede musial format robic?

Skomentuj

Jaki Windows Paweł?

Skomentuj

wciaz XP

Skomentuj

Czaruję...
                                          X