Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Forum Noca :) Czynny 22-6

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no nie
    jak nie wyciągną zdjęć PawłowiS z komputera to sprawdzają co kto na allegro kupuje. No nieźle. :shock:
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
      Kiedyś pamiętam, to było jeszcze w liceum czyli gdzieś około roku 1762
      :?: dość długo zyjesz na tym świecie :mrgreen:

Skomentuj

Coś temat zamarł...
        Nikt już nie sączy piwka o 2 w nocy :lol: i przy okazji nie duma nad nowymi kolumnami :razz:

Skomentuj

No patrz,dwa dni temu chciałem go odkopać :)

Do mnie idą ARZ-tki dopiero,jak już będę je miał to będzie o czym pisać. a piwko to kiedy indziej,po wczorajszych juwenaliach chyba robię przerwę :)

Skomentuj

hehe, Dabyl a Ty to już nocny marek chyba jesteś :lol:

Skomentuj

Nie tyle Marek co Konrad - ale że nocny to fakt

[ Dodano: 2010-05-16, 02:26 ]
              A tak w ogóle to jak byś zgadł Jest druga w nocy i sączę piwko. I z tej okazji mam pytanie - jakie piwa preferujecie - o ile preferujecie jakieś. Ja w tym momencie, po dłuuugiej przerwie postanowiłem spróbować Tyskiego w wersji Gronie - muszę przyznać, że schłodzone do odpowiedniej temperatury smakuje całkiem OK. Często będąc w sklepach "dobrze wyposażonych" biorę na spróbunek jakieś piwko nieznanej mi dotąd marki i muszę powiedzieć, że zdarzają się perełki - niestety niedawno skusiłem się na piwo marki Perła i tutaj owa "perełka" była tylko w nazwie (więc nie polecam). Ale powiem Wam, że ostatnio (niestety dopiero niedawno) odkryłem piwa pszeniczne, niefiltrowane. Na półkach sklepowych pojawił się Okocim pszeniczny i postanowiłem spróbować. No i musze powiedzieć, że jak dla mnie to bajka. Do tego poszedł jeszcze Obołoń, Paulaner w wersjach ciemnej i standardowej i bodajże jeszcze Franzishkaner - ten ostatni najmniej mi podszedł. Tak więc jakie piwa popijacie i co sądzicie o piwach pszenicznych?

Co prawda pytanie nie o audio ale nie wstawiam w oftopa bo temat sam w sobie jest bardzo oftopowy

Skomentuj

Jeśli chodzi o tego okocima pszenicznego (żółtego) to muszę powiedzieć że posmakowałem go bo kumpel sobie kupił... mi nie podszedł,śmierdzi jak kiszone ogórki :roll: :mrgreen:

Ja polecam czeskiego Staropramena :razz:

Skomentuj

Ja też dzisiaj wyjątkowo też pije tyskie, ale ostatnimi czasy piję też piwa typu "naturalne"niefiltrowane, "żywe" i kupiłem Paulanera, bardzo mi smakował, tylko trochę drogie... Kiedyś piłem zwykle dębowe, Tyskie , nie dawno Warkę Strong, ale teraz lubię próbować nowe marki szczególnie te naturalne, bo słyszałem że w tych powszechnych u nas piwach nie ma chmielu, tylko żółć zwierzęca. Zresztą, czy jest w tych piwach w składzie wymieniony chmiel...?

[ Dodano: 2010-05-16, 02:40 ]
                  Zamieszczone przez marian
                  Jeśli chodzi o tego okocima pszenicznego (żółtego) to muszę powiedzieć że posmakowałem go bo kumpel sobie kupił... mi nie podszedł,śmierdzi jak kiszone ogórki
                  Piwo "Nateuralne" też ma lekko taki posmak, ale ogólnie lubię je.

[ Dodano: 2010-05-16, 02:47 ]
                  Zamieszczone przez dabyl
                  niestety niedawno skusiłem się na piwo marki Perła i tutaj owa "perełka" była tylko w nazwie (więc nie polecam).
                  To piwo chyba pochodzi gdzieś z lubelskiego, mój kolega tam jeździ czasami i jest bardzo tam popularne. Ale tam bardziej trzymają się zasady: nie ważne co, ważne że sponiewiera" :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                    śmierdzi jak kiszone ogórki
                    Coś w tym Twoim stwierdzeniu jest :razz: ale akurat zaliczam to na plus. Z tego co poczytałem to drożdże walające się po dnie butelki (bo piwo nie jest filtrowane) nadają mu ten aromat. Osobiście polecam

Zamieszczone przez jamess8
                    To chyba piwo poczodzi gdzieś z lubelskiego, mój kolega tam jeździ czasami i jest bardzo tam popularne.
                    Całkiem możliwe że to jakiś "wyrób regionalny". Ciekawa sprawa - ogólnie najczęściej popijam Lecha Premium. Kiedyś dowiedziałem się, że istnieje też Lech Pils ale jest on traktowany właśnie jako wyrób regionalny to można go dostać tylko w Wielkopolsce. Jakiś rok temu nadarzyła się okazja - kumpel z pracy jechał na Budmę i przywiózł mi stamtąd kilka butelek - i muszę powiedzieć, że przez chwilę chciałem się przenieść do Poznania :razz:

A z przy okazji, z zagranicznych polecam też Perroni (sądząc po nazwie to chyba jakiś włoski wyrób). Taki trochę rzadki sikacz ale ma coś w sobie

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                      Kiedyś dowiedziałem się, że istnieje też Lech Pils ale jest on traktowany właśnie jako wyrób regionalny to można go dostać tylko w Wielkopolsce.
                      jedno z moich ulubionych :)

polecam tez żywiec porter, oczywiscie jak ktos lubi ciemne piwa, mi akurat smakuje
                      a czesciej ostatnio carlsbergi sie pije, w biedronce za 2,19zl a smakuje calkiem niezle ;-) smaczniejsze niz leszek czy tyskie

Skomentuj

Ja ostatnio piwa z "ż" w nazwie, Łomża i Żubr

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                          ostatnio carlsbergi sie pije, w biedronce za 2,19zl a smakuje calkiem niezle ;-) smaczniejsze niz leszek czy tyskie
                          Nawet moja siostra mówi że nie pije piwa w zielonych butelkach bo to sikacze :mrgreen: :lol:
                          Ja lubię staropramena, starovara i ciechana wybornego

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                            Nawet moja siostra mówi że nie pije piwa w zielonych butelkach bo to sikacze
                            No to właśnie piję takiego sikacza :mrgreen:

Skomentuj

Mi ostatnio bardzo podchodzą piwa regionalne, chociaż z przykrością stwierdzam, że coraz trudniej dostać Łomżę Eksport

Skomentuj

W Biedronce chyba jest
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez ralfb
                                  coraz trudniej dostać Łomżę Eksport
                                  ostatnio się strasznie popsuła więc już nie kupuję

Zamieszczone przez hermes
                                  W Biedronce chyba jest
                                  u mnie nie ma. Za to jest leszek w sześciopaku za 12,60

a ja ostatnio piję piwa nie pasteryzowane i pszeniczne
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

regionalna to może być łomża wyborowa a export jak sama nazwa mówi jest na "eksport".

Skomentuj

Halo Halo!! Jest tu ktoś ?? :mrgreen:

Skomentuj

Alloha !
                                        O co chodzi z tym "forum nocą"?
                                        co kto pije???

Skomentuj

Może

Skomentuj

Czaruję...
                                          X