Heh, w maju bylem na weselu kuzynki. Na zaproszeniach byla notka, ze zamiast kwiatkow mlodzi prosza o kupony totolotka. No i wiadomo jak to na weselu, kupa ludzi, prawie kazdy kupil minimum po pelnym zestawie za 30zl, a niektorzy znacznie wiecej. Pytanie co wygrali mlodzi? Nic.
dabyl, wybacz, ale jeszcze coś dorzucę do tematu zupki chmielowej
Link lub wyższy model: Link
eeeee tam "maszynka do piwa za 650zł" :P Z tego co się dowiedziałem to koszt całego sprzętu do warzenia piwa nie przekracza 150zł (w tym garnek do gotowania, dymion i jakiś "sprzęt pomiarowy" - nie wiem dokładnie jaki, pewnie ma coś wspólnego z cukrami). Całość procedur trwa około 6 tygodni (inaczej niż z winem - w sensie znaaaacznie krócej) - dzień na gotowanie (różne czasy gotowania jednego "bulgotu" w różnych temperaturach), później ~10 dni fermentacji i reszta czasu na dojrzewanie. Piwo, które miałem okazję kosztować miało około 7-8 tygodni (od momentu rozpoczęcia produkcji). Koszt wyprodukowania litra browara to około 4 zł (bez kosztów sprzętu)
---------- Post dodany o 00:06 ---------- Poprzedni post o 00:04 ----------
Heh, w maju bylem na weselu kuzynki. Na zaproszeniach byla notka, ze zamiast kwiatkow mlodzi prosza o kupony totolotka.
Zeszłym łikendem byłem na weselu, na którym bukiety kwiatów przybrały formę psiej karmy (podobno z przeznaczeniem do schroniska dla czworonożnych przyjaciół)
Coś temat zaczyna umierać. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale nie wytrzymam do nocy na forum, bo rano trzeba wstawać do pracy, niestety...
Ale na pewno nie jeden będzie buszował na forum po 00:00 :)
Aj tam śpiochy-szmochy. Ja piszę właśnie elaborat w temacie o linii transmisyjnej, będący bezpośrednią konsekwencją Twojej wcześniejszej wypowiedzi o kick basie, a Ty mi tutaj jakoś imputujesz, czy coś :flapper:
(PS: jeśli nie zasnę - a męczy mnie, o zgrozo, zmora senna - to wpis wstawię jeszcze dzisiaj, jeśli zmora wygra, to dopiero jutro )
Skomentuj