Nie nie,trzymalem go opartego na kolanach,a zeby nakrecic film polozylem go na krzeslo obrotowe pod lekkim kontem zeby otworu wentylacyjnego nie zaslaniac,jest taki sam dzwiek-oto filmik: http://www.speedyshare.com/133191246.html
Jak pisalem mial na oko 8mm wychylenia,moze wiecej to juz wychylenie niszczace? teraz boje sie go podlaczac pod 1600Wat.
coś dziwnego jak mierzyłem mu X-dem to miał 40mm p-p. Tylko uważaj bo jedno uruchomienie z zatkanym otworem dekompresyjnym i kopułka potrafi odfrunąć może jak go przytkałeś to się naderwała i to ona się teraz telepie.
Testowałem go w SB1000 i dwa takie połączone równolegle mechanicznie wytrzymywały ful wysterowanie z PLX'a 4000. Dłuższy test pewnie by je spalił bo ostatecznie 2kW przy deklarowanych przez producenta 850W to troszkę za dużo
No wlasnie,ten otwor jest tak szeroki ze szok,niewiem dlaczego nie dali zadnego zabezpieczenia,gabki albo cos,te gorne otwory tez nie sa zabezpieczone... teraz bede musial uwazac na kazdy paproch w paczce.
lepiej nie - bo może się zapalić. W pierwotnej wersji była tam gąbka ale podczas testu mocy się stopiła i była obawa że może się komuś głośnik spalić - dosłownie spalić!!
temperatury dostał (wkońcu te 90 parę % idzie właśnie w to) i od niej się gąbka stopiła.
Wysoka moc podawana na głosnik + niska sprawność = dużo ciepła = wysoka temperatura = topiące się gąbki
w przypadku testów tego głośnika moc przekraczała 1200W i układ magnetyczny miał mnóstwo pracy z oddawaniem tego ciepła - pomyśl sobie że jakieś 1150W szło w ciepło - to tak jak byś położył gąbkę na farelku
Nie świadczy to źle o głośniku - to normalna sprawa że magnetowód przy mocach dochodzących do 1200W nagrzewa się do b. wysokich temperatur.
jak koniecznie chcesz tam coś wstawić to może jakąś aluminiową siateczkę ale prawdę powiedziawszy nie widzę takiej potrzeby - przecież co miało by tam wpaść??
A mi sie dzis kompletnie plany ozmienialy... i to nie z mojej winy....
Mialem do tych nowych stxow zaraz suba robic i wyszla z tego lipa... mialem brac d800 niestety wezme d500... - powod... wyplata...
W nast tyg powinienem miec glosniki takze opisze co i jak;]
Tak na szybko :P
Buda ma 40l br, obawialem sie kompletnego braku basu... mila niespodzianka, glosnik kopie jak porabany :P niskiego basu nie ma ale tym sie zajmie sub;] wiecej napisze jak zrobie dobra bude i sw mi zwrotke jakas dobra machnie :P
CO do napedu to niestety w tym miesiacu juz nic nie kupie...
Skomentuj