Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nowy1
    Paweł jak byś troszkę chociaż się znał wiedział byś jakiej wielkość można montować frezy ,do frezarki ręcznej

Jak ktoś chce mieć wszystkie palce niech sobie to doczyta
    a widziales kiedys frezarki na trzpien 12mm? one sa duuuzo wieksze :P
    tak duze ze az kompletnie nie poreczne :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      Zamieszczone przez nowy1
      Paweł jak byś troszkę chociaż się znał wiedział byś jakiej wielkość można montować frezy ,do frezarki ręcznej

Jak ktoś chce mieć wszystkie palce niech sobie to doczyta
      Pawle widział mam taką festola 2200w ale maksymalnie mogę frezy zakładać fi 25 mm

chodzi o samą wielkość frezu nie trzebienia bo tak mam przejściówki 6-12 mm

Skomentuj

Szkoda że (chyba) tylko cmt robi taki frez (cena :sad: )-> http://www.punta.com.pl/sklep,365,fr...wym_na_ukos_45

Skomentuj

Dla przykładu frezarka do 12mm
          http://www.swistak.pl/a4735457,Freza...Graphite.html#
          http://www.elektronarzedzia.ive.pl/i...e_proddet.html
          to jest tylko przykład do pokazania że taka frezarka nie musi być większa.
          A jeżeli chodzi o cenę tej drugiej to można kupić innej firmy która produkuje tzw budżetowe elektor narzędzia. :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
            Pawle widział mam taką festola 2200w ale maksymalnie mogę frezy zakładać fi 25 mm
            a to ciekawe bo ja w swojej budzetowej na 8mm moge wsadzic max 38mm :P

Skomentuj

czyli rozumiem ze na 8mm w przystepnej cenie nic podobnego nie dostane, zeby pod katem laczyc dechy... ? :???: ten opisany teraz bylby idealny...

Skomentuj

Wtedy zamawiając ofornirowane formatki można by produkować seryjnie takie (proste) obudowy :razz:

Skomentuj

dolphin123, frez o max srednicy jaki mi wchodzi to wlasnie 45 stopni
                  no i on scina deske o max chyba 15-16mm
                  tak wiec zeby frezowac tak plyty 18-22mm trzeba by sporo poprzerabiac :???:

Skomentuj

Pawel S., samo sciecie pod katem mnie nie urzadza... chcialbym wlasnie jeszcze wciecie i zalapanie na zasadzie obcego piora.. ten frez bylby idealny

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                      Pawel S., samo sciecie pod katem mnie nie urzadza... chcialbym wlasnie jeszcze wciecie i zalapanie na zasadzie obcego piora.. ten frez bylby idealny

Bawiłem sie tym kiedyś nie jest łatwo ,bo musisz prowadzić po tym cienkim ścięciu

xawaian dał tam jakąś rolkę by mu sie nie strzępiło

Wystarczy formatki ściąć pod 45 S i składać na taśme prawie to samo i nie musisz sie chrzanić

A po za tym musisz kalibrować mdf by wszystkie były tej samej grubość w domowych warunkach nie do zrobienia

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                        Łooo, widzę że kolega nie tylko głośniki ma high-endowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                          Zamieszczone przez nowy1
                          Łooo, widzę że kolega nie tylko głośniki ma high-endowe.

była okazja na alledrogo to kupiłem :)

za 600 zł czyli cena żadna za taką frezarke

Skomentuj

Hej a czy próbował ktoś z was zrobić frezy taką mini-frezarką typu Dremel??
                            Tak się zastanawiam czy dała by rade. Mam cos takiego o mocy chyba 125 W wiec nie za wiele, tyle że frezik ma 5 mm średnicy. Co o tym myślicie, bo na 4 otwory nie opłaca mi sie nabywać dużej frezarki :(

Skomentuj

pewnie ze sie da - tylko ze wolniej i musialbys dorobic jakis stojak zeby idealnie w pionie bylo :P

Skomentuj

Mam mały problem. Będę wykonywał za niedługo obudowę do UniAmp'a i nie mam pomysłu jak wykonać mocowanie blachy przy przednim panelu (chodzi mi o styk pokrywy i panelu).
                                Obudowa będzie wykonana z mdf-u i blachy stalowej 0,7mm (mdf na front i boki a z blachy chassis).

Ma ktoś jakiś pomysł? Jedyne co przychodzi mi do głowy to przykręcenie blachy do panelu ale nie zbyt mi si ten pomysł podoba, ewentualnie wykonanie jakiś zaczepów tylko nie bardzo wiem jakich.

Skomentuj

Chilihead, pokaz rysunek tego co chcesz zrobic bo nie bardzo wiem o co kaman

Skomentuj

Generalnie chodzi mi o tą część którą zaznaczyłem na rysunku. Nie wiem jeszcze czy będę robił boki z mdf-u czy z blachy więc albo będzie tylko kawałek blachy jako pokrywa na górę albo wygięta blacha na górę i boki.

Skomentuj

A może po prostu kątowniczki?

Skomentuj

cudny90, myślałem nad tym ale nie chcę żadnych śrub na pokrywie

Skomentuj

Chilihead a po co chcesz laczyc front z gora ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X