Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

orientujecie się czy taką polerkę: http://www.amazon.co.uk/dp/B0021L95W...SIN=B0021L95WA można zastosować jako szlifierkę z papierem sciernym? Jeśli tak to gdzie kupić odpowiedni talerz - w internecie nie mogę znaleźć, w castoramie nie mają talerza pod papier ścierny z tym gwintem...

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
      orientujecie się czy taką polerkę: http://www.amazon.co.uk/dp/B0021L95W...SIN=B0021L95WA można zastosować jako szlifierkę z papierem sciernym? Jeśli tak to gdzie kupić odpowiedni talerz - w internecie nie mogę znaleźć, w castoramie nie mają talerza pod papier ścierny z tym gwintem...
      A jaki tam jest gwint.... jeśli standard M14 to każdy dysk ścierno-polerski możesz zamontować :) jeśli to jest inny rodzaj gwintu to masz problem

Skomentuj

M14 właśnie ale chyba dyski przeznaczone do polerki nie będą zbyt dobre do papieru? talerz mam taki: http://www.detailer.pl/sklep/226-fle...gwint-m14.html

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
          chyba dyski przeznaczone do polerki nie będą zbyt dobre do papieru? talerz mam taki: http://www.detailer.pl/sklep/226-fle...gwint-m14.html
          Pianka jest za miękka...kup sobie w Casto albo jakimś markecie dysk z rzepem ale do papierów bo jest twardszy może być firmy MODECO tanie a się sprawuje :) a polerka ma to lepiej ze ma regulacje obrotów bo szlifierka ma 11 tys.
          Są też takie uniwersalne mają mocowanie M14 i do tego kawałek srubki którą wkręcasz w ten otwór i masz mocowanie pod wiertarkę

Skomentuj

to nie do końca o to chodzi. Polerka służy do polerowania i talerz ma ruch obrotowy. Szlifierka ma specjalny tor ruchu - mimośrodowy. Przy polerce będzie się gorzej szlifować i papier się szybciej zapycha. Poza tym szlifierka jest wygodniejsza do szlifowania. Jak masz szanse kupic szlifierke to lepiej szlifierka.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
              Szlifierka ma specjalny tor ruchu - mimośrodowy.
              Ej ale my mówimy o dyskach do szlifierek kątowych a nie do mimośrodowych !! :) Gdybyś miał polerkę z regulacją obrotów to byś sobie dokupował szlifierkę za 80zł jak za 10zł masz dysk i kilka papierów na rzepę :> ??

Skomentuj

okok, zwracam honor :P
                źle zrozumiałem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dudas Zobacz posta
                  http://www.detailer.pl/blog/wp-conte...16-600x472.jpg
                  To jest wytłumaczenie różnicy dla mnie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                    To jest wytłumaczenie różnicy dla mnie?
                    tak, wyobraz sobie ze takie slady zostawia ci ziarno scierne

Skomentuj

Troszkę jesteście w błędzie, poniżej w miarę dobry opis różnić:

http://www.portalnarzedzi.pl/artykul...imosrodowych-2

Ruch ziarna w obu przypadkach jest podobny, i jes ona w postaci małego ksieżyca. Oczywiście różnice robi tu wielkość skoku, najcześciej pomiędzy 3 a 7 mm.
                      Szlifierka mimośrodowa ( czesto nazywana oscylacyjno-rotacyjna) dodaktowo wykonuje ruch okrężny co sprawia że, jest bardzie agresywna ale po postawieniu jesj na powierzchni praktycznie tego ruchu nie ma,

Ot to cała różnica...

co do DIY i głośników, chyba lepszym rozwiązanie jest szlifierka oscylacyjna (która nie kręcie się wokół) którą trudniej popełnić bład i zrobić podcięcia podczas precyzyjnych prac drobnymi gradacjami. Szlifowane powierzvchnie są tak małe że szybkość szlifowania jest w zupełności wystarczająca.

Skomentuj

chyba lepszym rozwiązanie jest szlifierka oscylacyjna
                        też jestem tego zdania
                        pracuje się na niewielkich powierzchniach, a nie ma miejsca na błąd przy cienkim fornirze.

Skomentuj

Troszkę jesteście w błędzie, poniżej w miarę dobry opis różnić:
                          ale co to ma wspolnego z porownaniem oscylacyjnej do mimosrodowej?
                          to tylko wyjasnia i opisuje roznice miedzy 2 typami mimosrodowych!

co do DIY i głośników, chyba lepszym rozwiązanie jest szlifierka oscylacyjna (która nie kręcie się wokół) którą trudniej popełnić bład i zrobić podcięcia podczas precyzyjnych prac drobnymi gradacjami. Szlifowane powierzvchnie są tak małe że szybkość szlifowania jest w zupełności wystarczająca.
                          a ja pracowalem obydwoma typami szlifierek (mimosrodowa nie wymuszona) i zdecydowanie polecam mimosrodowa
                          ale niestety nie tania, bo potrafi zniszczyc fornir :/

Skomentuj

Byłem w kilku sklepach szukając szlifierek oscylacyjnych i do wyboru mamy: za 40-50zł sprzet wygląda tak jakby miał zaraz się rozsypać 70-100zł sprzet marketowy wyższy + Einhell. Za około 200zł mozna miec Skila, Bosha i bardzo fajnie wyglądającego MaC Alistera który ma 3 wymienne stopy, zwykła prostokątna, okrągła i co ważne trójkątna. Co wy byscie wybrali?? Ja jestem prawie zdecydowany na Mac Alistera ze względu na wymienne stopy.

Skomentuj

Einhell`a żółtego i zielonego boscha omijałbym szerokim łukiem.
                              Pierwsze totalna chińszczyzna, a drugie przereklamowane...
                              Na Mac`a dostaniesz 3 lata gwarancji, mam ich wyrzynarkę i frezarkę.
                              Zbyt często nie używam, więc nie wypowiem się na temat wytrzymałości, jednak w swojej cenie wygląda dosyć solidnie.
                              Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                              treningjezykowy.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                Co wy byscie wybrali?? Ja jestem prawie zdecydowany na Mac Alistera ze względu na wymienne stopy.
                                tez bym to bral - w ciagu 2 lat katuj ile sie da i wymieniaj na nowego

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  w ciagu 2 lat katuj ile sie da i wymieniaj na nowego
                                  Nie mów... dzis dalismy 500zł za myjke cisnieniowa własnie ze względu na 3 lata gwarancji

Skomentuj

nie wiem czy sa trwale czy nie
                                    ale wiem ze wywiazuja sie pozadnie z reklamacji/gwarancji

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      ale wiem ze wywiazuja sie pozadnie z reklamacji/gwarancji
                                      Prawdopodobnie dlatego że to ich marka, ja mam wyżynarkę sprzęt solidniejszy niż totalna taniocha.

Skomentuj

Mam mnóstwo dziur, nie równości na paczkach. Położyłem podkład, ale nie kryje. Po za szpachlą macie jakieś pomysły na idealnie prostą powierzchnię ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                                          Mam mnóstwo dziur, nie równości na paczkach. Położyłem podkład, ale nie kryje. Po za szpachlą macie jakieś pomysły na idealnie prostą powierzchnię ?
                                          Jak nie ma jeszcze forniru to HDF:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X