Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SB17CAC35-8 + SB26CDC-C000-4 lub CRC NAC NRX MFC STC ADC 2,5 drożny - projekt by Branża

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

P.S. woofer na tym zdjęciu nie jest przykręcony, dlatego odstaje

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
      Węglowa konfiguracja już się Robi
      Yes yes yes!!
      Czekam z niecierpliwością na wynik

Skomentuj

Dotarły do właściciela :razz:

Last edited by marian; 27.03.2019, 22:29.

Skomentuj

Nie na temat...
          Jak zabezpieczasz kolumny przed wysyłką? I jaki kurier, że dotarły w całości?
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie na temat...
            Ogólnie nie wysyłam kolumn.
            Zrobiłem to tylko 2 razy, raz monitory pojechały do MariuszaElektro (i niestety jeden róg był obity), a drugi raz musiałem wysłać, bo aż do Szkocji, więc wykonałem skrzynię transportową która pojechała na palecie.
            Nikt mnie już nie namówi na wysyłkę gotowych obudów (bo co innego obudowy testowe w surowym MDF).

Te kolumny jak widać są tylko w foli, bo transport był tylko dwie klatki schodowe dalej.
            Kolumny miały pojechać do profesjonalnego studia na zdjęcia, niestety zrezygnowałem, właśnie z racji opcji że się uszkodzą.
            Last edited by marian; 28.03.2019, 17:37.

Skomentuj

Nie na temat...
              Marian, miałeś coś o brzmieniu skrobnąć z tego co pamiętam...

Skomentuj

Nie na temat...
                Wszystko w swoim czasie :)

Skomentuj

Nie potrzebuje ktoś formatek do tego projektu (Kraków lub okolice) muszę niestety zamówić całe płyty, żeby mi to ładnie pocięli na CNC.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Jak polakierowałeś kolumny :)? Wygląda pięknie!

Skomentuj

To jest wosk Osmo.
                      Metodę opisze w swoim temacie w gotowych.

Skomentuj

SB26CDC jest lepszym głośnikiem od SB26ADC czy różni się tylko charakterem dźwięku?

Skomentuj

Zamieszczone przez marek1985 Zobacz posta
                          SB26CDC jest lepszym głośnikiem od SB26ADC czy różni się tylko charakterem dźwięku?
                          Są identyczne klasowo. Różnią się strukturą membrany. Teoretycznie można je stosować zamiennie bez większych zmian w charakterystyce.

Skomentuj

Zamieszczone przez marek1985 Zobacz posta
                            SB26CDC jest lepszym głośnikiem od SB26ADC
                            Ja tylko dodam, że pytając o "lepszość" głośnika nad drugim, raczej pytamy o techniczne aspekty, czyli prowadzenie charakterystyki, zniekształcenia itd.
                            Natomiast który gra lepiej, to już zależy co się komu podoba.
                            Obie kopułki mają twarde membrany, natomiast CDC z powodu napylenia ceramiki już nie gra jak typowa aluminiowa kopułka.
                            Klasa ta sama ale dźwięk inny.
                            Last edited by marian; 04.04.2019, 18:58.

Skomentuj

Oklejone i moje

Skomentuj

Skończone :)
                                Jestem dumny i blady, bo to moja pierwsza konstrukcja i nie dość, że wygląda to jeszcze całkiem, całkiem gra
                                Całość wykonałem w mieszkaniu i mam nadzieję, że sąsiedzi mnie nie przeklęli. Pewnie się zastanawiali co za głupek ciągle odkurza. Dziękuję Branży i Marianowi za projekt.

Skomentuj

Eleganckie. Gratulacje!

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Te wkręty to nie wkręty tylko śruby? :)
                                    Jaki łeb?
                                    A jeśli to wkręty, to to są te wkręty od Konrada?

Te pierwsze od lewej?
                                    Last edited by marian; 19.04.2019, 22:13.

Skomentuj

Te wkręty to nie wkręty tylko śruby. Plus inserty. Strasznie się z tym nawalczyłem, żeby w miarę prosto wkręcić te inserty. Ktoś na forum odradzał to rozwiązanie. Nie posłuchałem i trochę czasu to zabrało. Z efektu jestem zadowolony. A i jeśli komuś przyszłoby do głowy wiercić pod insert o średnicy 6mm wiertłem 6 lub 6,5 to rozwarstwienie mdfu niemal pewne. 7 jest ok, przy średnicy zewnętrznej gwintu 8. Tylko ciężko równo wkręcić...
                                      Last edited by demek; 19.04.2019, 22:37.

Skomentuj

B-r z tyłu i ma maxa przysunięte do ściany?

Skomentuj

Odsunięte na trochę ponad średnicę br. To nie jest ich docelowe miejsce. W życiu nie przyszłoby mi do głowy łączenie debu obok wenge
                                          Last edited by demek; 19.04.2019, 22:40.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X