marian obudowa z projektu Pawła http://diyaudio.pl/showthread.php/20...PC-Bass-Reflex a nawet krótsza o 1cm bo miałem płytę mdf 49cm szerokości. Objętość 25L strojenie ok 30Hz.
Dodałem wzmocnienie i przesunąłem głośnik aby się wzmacniacz zmieścił na froncie (Alpine MRV-T500)
Głośnik W.20.300.2x4.MC
Musiałem naprawić cyrkiel. Poprzednio spartoliłem otwory do przykręcania frezarki. Trzymało, ale ile się nawku...łem za każdym razem gdy to skręcałem. Teraz jest porządnie. W stosunku do standardowego cyrkla posiada wadę, która nieraz jest zaletą. Trzyma średnicę idealnie, nie ma niebezpieczeństwa że się coś obluzuje i przesunie w czasie pracy. Wada to to że nie ma płynnej nastawy promienia. Skok co 1mm.
pionek deh-p6800mp
r6a
sq3
wysokich jeszcze brak
przod zasilany gz 4 kanalowym (nieco lepszy, nie najtanszy - model podam jak go odkopie)
bagaznik zasilany alpine mrv-1000
glosniki mam do wyboru
lab12
2x stx 8"
aliante 12 LTD (jak go w koncu naprawie )
i inne wynalazki
brakuje jedynie kasy na wygluszenie auta
jak juz koledzy zauwazyli, nie ma sensu pakowac kasy w "starego trupa" wiec wytlumienie zrobie w ekonomiczny sposob
- - - - - aktualizacja - - - - -
aaa - za miesiac tez kupue 2 alternatory 90-110A
miejsca pod maska mam tyle ze 2-3szt zamontuje bez demontowania czegokolwiek
pionek deh-p6800mp
r6a
sq3
wysokich jeszcze brak
przod zasilany gz 4 kanalowym (nieco lepszy, nie najtanszy - model podam jak go odkopie)
bagaznik zasilany alpine mrv-1000
glosniki mam do wyboru
lab12
2x stx 8"
aliante 12 LTD (jak go w koncu naprawie )
i inne wynalazki
brakuje jedynie kasy na wygluszenie auta
jak juz koledzy zauwazyli, nie ma sensu pakowac kasy w "starego trupa" wiec wytlumienie zrobie w ekonomiczny sposob
- - - - - aktualizacja - - - - -
aaa - za miesiac tez kupue 2 alternatory 90-110A
miejsca pod maska mam tyle ze 2-3szt zamontuje bez demontowania czegokolwiek
Gdyby trzeba to mam ciekawe wysokotonowki na sprzedaż
Zdradzisz w jaki sposób zrobisz ekonomiczne wytłumienie? Jakieś zastępcze materiały?
Kiedyś można było kupić w sklepach motoryzacyjnych pastę głuszącą w kilogramowych opakowaniach polskiego producenta
Coś tego typu : https://www.google.pl/search?q=pasta...977eITHgu3M%3A
Zamiast specjalistycznych mat można użyć mat bitumicznych zakupionych w sklepie z lakierami samochodowymi
+ gąbka z rolki przyklejana np na butapren :)
Zamiast specjalistycznych mat można użyć mat bitumicznych zakupionych w sklepie z lakierami samochodowymi
oj nie! to strata kasy!
przerabiane wiele razy!
te maty nadaja sie jedynie do kolumn do domu. zaskakujaco dobrze sie sprawdzaja
w samochodzie to strata kasy i czasu
Skomentuj