Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
    I tak po drodze jeszcze te wpadły
    Która wersja tych lotusow?
    Jaki koszt 1 sztuki?
    Używane?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      Mozecie polecic jakis ''normalny'' mikrofon do pomiarow (nie ryzowa wkladke pseudo wm61a) ?
      Dziekowac
      Borys jak już rozkręcasz się ze zwrotnicami to nie ominie Cię zakup Behringer B5
      http://www.thomann.de/pl/behringer_b...inger_165501_1
      Właśnie szukam chętnego na podzielenie kosztów przesyłki z thomann.de bo muszę kupić tanią pierdołę. Gdybyś się zdecydował się na zakup to wysyłka w Polsce na mój koszt. Mogę porównać ten mikrofon z moim, bo na 90% będziesz mógł użyć mojego pliku kalibracyjnego. Jeśli temat aktualny to proszę pisz na PW.
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie opłaca się, na allegro masz go za 305zł z wysyłką.

Skomentuj

Faktycznie cena rewelacja. Nie ma się co zastanawiać nad niewiele tańszym pojemnościowym ECM8000. Dziwi mnie, że 3 osoby go wybrały zamiast B5.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
            Nie ma się co zastanawiać nad niewiele tańszym pojemnościowym ECM8000. Dziwi mnie, że 3 osoby go wybrały zamiast B5.
            Może dlatego że ECM8000 to mikrofon pomiarowy, a nie do zbierania instrumentów, jakim jest B5.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
              Dziwi mnie, że 3 osoby go wybrały zamiast B5.
              Cóż takiego Cię zdziwiło ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Która wersja tych lotusow?
                Jaki koszt 1 sztuki?
                Używane?
                Uzywane, oba to Lotusy Sw250/1 ( nie wiem czy są w ogóle w polsce dostępne). Szukalem jakies z białą membraną jako suby do przyszłych monitorów z accutonami, ale chyba zmienię koncepcję i będą 3 drożne podłogówki ze scanami classic.

Skomentuj

Pierwsze przymiarki i wersja finalna dla porównania.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Może dlatego że ECM8000 to mikrofon pomiarowy, a nie do zbierania instrumentów, jakim jest B5.
                    To mikrofon uniwersalny z wkładką kardioidalną i wielokierunkową, która przyda się do pomiaru pomieszczenia np. w R.E.W.

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                    Cóż takiego Cię zdziwiło ?
                    No to, że dopłacając 30zł mieliby dodatkową wkładkę, wyższą czułość itd. Sprawdziłem trzy takie mikrofony. Jeden był skalibrowany. Charka w dwóch identyczna mimo, że nie były z tej samej serii produkcyjnej. Trzeci odbiegał o mniej niż 1dB. W ECM800 i klonach (Superlux ECM999) podobnie jak WM61a >15kHz bywało różnie. Tak więc indywidualna kalibracja zalecana.
                    Dość offtopic. Coś w temacie:

Skomentuj

Fezz audio pokazało wnętrze swojego wzmacniacza:
                      https://www.stereolife.pl/archiwum/t...-audio-titania

Więcej ciekawostek poniżej..
                      http://www.audiostereo.pl/klub-fezz-...l#entry3801335

Skomentuj

Nie znam sie na tego typu sprzęcie (wzmacniaczach lampowych) ale wykonanie w środku bardzo niskim poziomie.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                          Uzywane, oba to Lotusy Sw250/1 ( nie wiem czy są w ogóle w polsce dostępne). Szukalem jakies z białą membraną jako suby do przyszłych monitorów z accutonami, ale chyba zmienię koncepcję i będą 3 drożne podłogówki ze scanami classic.
                          Są dostępne
                          Znaczy były o ile jeszcze są produkowane
                          Kupiłeś jedne z najlepszych subow jakie kiedykolwiek powstały
                          Oczywiście to moja opinia
                          U mnie na miejscu 1
                          Bedzie pan zadowolony
                          18-25L zamknięta i bedzie super

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Fezz audio pokazało wnętrze swojego wzmacniacza:
                          https://www.stereolife.pl/archiwum/t...-audio-titania

Więcej ciekawostek poniżej..
                          http://www.audiostereo.pl/klub-fezz-...l#entry3801335
                          Ja mam pytanie :)
                          Czy Jaskiniowiec juz klonuje?
                          Last edited by lklukasz; 11.05.2016, 10:59.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie wiem co za firma, jeśli to w ogóle firma, ale wykonanie znowu na poziomie tematu związanego z ear stream. Generalnie jest śmiesznie jak sie na to patrzy no i mogę powiedzieć że moi praktykanci z technikum po 1tyg pracy potrafia lepiej polutować :)

Skomentuj

dla odmiany nasz lampowiec stabilizator i prostownik lampowy pre na Eml30a(lub 300b,ux226 etc)

i Analog daca

sory za offtop :)
                              Last edited by nowy1; 11.05.2016, 12:48.

Skomentuj

nowy1
                                Wyglada wrecz wspaniale. To co kolega dolphin123 wkleil to nawet pewnie sklonowac sie nie da
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Jak to jest, że zawsze szewc bez butów? Takie ładne płytki a obok klawiatura z powyrywanymi klawiszami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                    Nie na temat...
                                    Jak to jest, że zawsze szewc bez butów? Takie ładne płytki a obok klawiatura z powyrywanymi klawiszami :)
                                    Nie na temat...
                                    To sie nazywa 3 letni bratanek :) ale w mac-u wszystko ładnie :)

Skomentuj

Tymczasowa zmiana tematu, ale w końcu też budowanie na ekranie :)

Nie, nie pomyliłem polaryzacji kondensatora w lewym górnym rogu. Dzisiaj zauważyłem, że jakimś cudem mam jeden kondensator odwrócony w projekcie, ale jako, że dołącza się on do wylewek (masa i zasilanie), to nie robi to żadnej różnicy. Tylko estetyka.

Skomentuj

Jednak zrobienie rezów węglowych nie jest takie proste.
                                        Nie wiem dlaczego ale prawie za każdym razem wychodzi inna rezystancja.

Skomentuj

sylvek
                                          To nawin sobie wstepnie miedz na troszke mniejszej srednicy, tak zeby wklad weglowy wchodzil na wcisk (nawet mozna delikatnie ''odkrecic'' sprezynke podczas wkladania wkladu) i sobie ustawisz w miare dokladnie tyle ile ci potrzeba --> tak mi sie przynajmniej wydaje
                                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X